Διαφήμιση

NiTroGen's Custom Resources & Font για Mi Band 4/5

  • Οδηγός
  • Tool

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (Updater) ΣΤΙΣ XTRV ROMs

  >>> Έχει γίνει διόρθωση (FIX) στην εφαρμογή αναβάθμισης (Updater), και μπορείτε να κατεβάζετε κανονικά (Download) τις ROM για τις συσκευές σας <<<

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 26/11/2021) !!! <<

  Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.11.24/25 για 21 συσκευές

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ UPDATER:

  Επειδή αλλάξαμε Server και Domain για τις ROM της κοινότητας, οι νέες ROM δεν θα μπορούν να γίνουν αυτόματα Download αυτή την φορά, και θα πρέπει να τις κατεβάσετε από τα Links που σας δίνουμε στο φόρουμ της κοινότητας.

  Μόλις κατεβάσετε και εγκαταστήσετε τις ROM με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Updater (εφαρμογή αναβάθμισης), θα μπορείτε να έχετε και πάλι κανονικό Download.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • NiTroGen's Custom Resources & Font για Mi Band 4/5

   Αποφάσισα να συγκεντρώσω σε ένα νήμα ότι έχω ετοιμάσει για τα Mi Band 4 και 5:
   Για την εγκατάσταση των resources/fonts προτείνεται η χρήση του προγράμματος Notify & Fitness (θα το βρείτε στο Play Store), ενώ για την σύζευξη και λειτουργία του Band προτείνω είτε τη χρήση του Notify & Fitness, είτε του τροποποιημένου Mi Fit της Magical Unicorn (θα το βρείτε εδώ).

   Αν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε μετατροπή στα αρχεία που παραθέτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μου και τα εργαλεία που θα βρείτε εκεί!
  • Custom Font για Mi Band 4/5

   Custom Font


   Τι θα λέγατε για ένα font για Mi Band 4 και 5, που εμφανίζει σωστά τις ελληνικές ειδοποιήσεις, τόσο σε non-latin όσο και σε latin γραμματοσειρά, και έχει και smilies;


   Είναι μίξη των δύο fonts Myamazfit_3a και Tahoma των Ashim και tj27 αντίστοιχα. Πήρα το latin font από την πρώτη και το non-latin font από τη δεύτερη γραμματοσειρά και έφτιαξα ένα νέο αρχείο που εμφανίζει σωστά τα ελληνικά των ειδοποιήσεων και σε ελληνικό και σε αγγλικό μενού και περιέχει και smilies. Κατεβάστε το δοκιμάστε το...   Παρατηρήσεις:
   • To παραπάνω custom font είναι συμβατό με όλα τα μέχρι στιγμής firmware και resources που χρησιμοποιούν την έκδοση font v1. Η εγκατάστασή του γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται κι η εγκατάσταση των resources, με χρήση του Notify & Fitness ή αντίστοιχου λογισμικού. Μην ξεχάσετε να αποσυμπιέσετε το αρχείο zip!
   • Όσο δεν αλλάζει η έκδοση του original font (v1), κανένα custom font δε θα αναβαθμίζεται αυτόματα με κάθε επίσημη αναβάθμιση του firmware και των resources, οπότε δε χρειάζεται επανεγκατάσταση!
   • Στο Mi Band 5, οι ελληνικοί χαρακτήρες έχουν λίγο μικρότερο ύψος από τους λατινικούς και φαίνεται η διαφορά όταν χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση. Προς το παρόν η μόνη βελτίωση είναι με την εγκατάσταση του επίσημου font v2 (κάνει για όλα τα firmware), αλλά δεν περιέχονται smilies! Δε λύνει το πρόβλημα, αλλά βελτιώνει πολύ την απεικόνιση των ελληνικών. Στο Mi Band 4 δεν υπάρχει πρόβλημα.
   • Για να φαίνονται τα smilies (μόνο για τα fonts που τα υποστηρίζουν), πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε το τροποποιημένο Mi Fit από την Magical Unicorn, είτε να χρησιμοποιείτε το Notify & Fitness για τις ειδοποιήσεις, έχοντας ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή εμφάνισης των smilies. Με χρήση του γνήσιου Mi Fit από το Play Store δεν εμφανίζονται!
   Files
   • MiFont.ft.zip

    (132,59 kB, λήφθηκε 123 φορές, τελευταία )
   • kongming_2_font.zip

    (464,79 kB, λήφθηκε 66 φορές, τελευταία )
  • Custom Resources για Mi Band 4

   Custom Resources για Mi Band 4


   Ετοίμασα ένα αρχείο με custom resources v96 και v97, για τις τελευταίες επίσημες εκδόσεις v1.0.9.66 και v1.0.9.68 για το NFC, το οποίο είναι μίξη από τα custom resources FatchOS του the_dise (εικονίδια μενού) και Mario του toaxel (καρδιά παλμών και καιρός) και κάποια εικονίδια που βρήκα online και μου άρεσαν. Αφαίρεσα τις συντμήσεις στο βασικό μενού, άλλαξα λίγο την απόδοση της μετάφρασης ώστε να μου φαίνεται εμένα καλύτερα (πχ. "Ξυπνητήρι" αντί "Συναγερμός", "Επιλογές" αντί για "Περισσότερα", κά) και έχω όλες τις μέρες με πλήρες όνομα και όχι σύντμηση (εκτός της Παρασκευής που δε χωράει κι έγινε "ΠΑΡΑΣΚ.").

   Επίσης έχω βάλει τα ελληνικά και στη θέση κινέζικων, για όσους θέλουν να έχουν την ελάχιστα μεγαλύτερη non-latin γραμματοσειρά (εγκαταστήστε οπωσδήποτε το font μου που δίνω παραπάνω). Σε αυτή την περίπτωση, αλλάξτε τη γλώσσα του band σε κινέζικα, είτε με το τροποποιημένο Mi Fit από την Magical Unicorn, είτε με το Notify & Fitness. Δυστυχώς υπάρχουν μερικά μικροπροβλήματα που δε μπορώ να διορθώσω, όπως το ότι η μέρα εμφανίζεται μετά την ημερομηνία ή κάποια "κουτάκια" εκεί που εμφανίζονται οι μέρες της εβδομάδας μέσα στο Ξυπνητήρι - πράγματα όμως που δε δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του band!   Τα resources v96 αφορούν αποκλειστικά το firmware 1.0.9.66 και τα resources v97 αφορούν αποκλειστικά το firmware 1.0.9.68 για το NFC, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με το επίσημο MiFit 4.6.1 - δεν επαναφέρει τα πρωτότυπα αφού ελέγχει μόνο τον αριθμό έκδοσης και όχι το περιεχόμενο των resources. Εγώ προσωπικά θα πρότεινα να χρησιμοποιείτε μια non-OTA έκδοση του MiFit, ώστε να μη βρεθείτε στη ...βαβέλ με οποιαδήποτε μελλοντική επίσημη αναβάθμιση που δεν υποστηρίζει ελληνικά (αν και χλωμό να τα καταργήσουν τώρα).

   Να επισημάνω πως τα resources αυτά τα ετοιμάζω για δική μου χρήση και απλά τα μοιράζομαι και μαζί σας. Φυσικά και μπορείτε να τα αλλάξετε και να τα προσαρμόσετε όπως εσείς τα θέλετε, ακολουθώντας τον οδηγό μου, αλλά μην ξεχάσετε αν τα διαθέσετε κάπου να αναφέρετε τους αρχικούς δημιουργούς (the_dise, toaxel), μαζί με τα αντίστοιχα links.

   Στο παρόν μήνυμα θα επισυνάπτω επίσης και όσα custom resources ετοιμάζω για κάποια από τα beta firmware που εμφανίζονται κατά διαστήματα.

   Files
   • NiTro-GR-v86-10774.zip

    (931,21 kB, λήφθηκε 47 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v88-10922.zip

    (921,22 kB, λήφθηκε 44 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v88-10926.zip

    (931,2 kB, λήφθηκε 40 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v89-10934.zip

    (921,22 kB, λήφθηκε 41 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v92-10942.zip

    (921,22 kB, λήφθηκε 39 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v92-10953.zip

    (931,21 kB, λήφθηκε 40 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v93-10948.zip

    (931,21 kB, λήφθηκε 46 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v96-10966.zip

    (931,35 kB, λήφθηκε 71 φορές, τελευταία )
   • NiTro-GR-v97-10968.zip

    (931,22 kB, λήφθηκε 53 φορές, τελευταία )
  • Διαφήμιση
  • Custom Resources για Mi Band 5 με Ελληνική Μετάφραση

   Αντίστοιχα με το Mi Band 4, ετοίμασα και για το Mi Band 5 ένα αρχείο με custom resources v98, για την τελευταία επίσημη έκδοση v1.0.2.46, το οποίο είναι μίξη από τα custom resources FatchOS του the_dise (εικονίδια μενού) και Mario του toaxel (καρδιά παλμών και καιρός) και κάποια εικονίδια που βρήκα online και μου άρεσαν.

   Τα resources αυτά περιλαμβάνουν και την δική μου ελληνική μετάφραση στη θέση της ρώσικης γλώσσας. Για την ενεργοποίησή της πρέπει να επιβάλετε τη γλώσσα του band στα ρώσικα μέσω του προγράμματος Notify & Fitness (θα το βρείτε στο Play Store) ή του τροποποιημένου Mi Fit της Magical Unicorn (θα το βρείτε εδώ). Η απόδοση της μετάφρασης είναι αλλαγμένη, ώστε να μου φαίνεται εμένα καλύτερα (πχ. "Ξυπνητήρι" αντί "Συναγερμός", "Επιλογές" αντί για "Περισσότερα", κά) και έχω όλες τις μέρες με πλήρες όνομα και όχι σύντμηση (εκτός της Παρασκευής που δε χωράει κι έγινε "ΠΑΡΑΣΚ.").

   Επίσης, για τους κατόχους της κινέζικης έκδοσης του Mi Band 5, η οποία υποστηρίζει μόνο κινέζικη ή αγγλική γλώσσα, έχω αντικαταστήσει και τα κινέζικα (απλοποιημένα και παραδοσιακά) με τα ελληνικά, ακόμη και στις εικόνες με τα ιδεογράμματα, οπότε με την ενεργοποίηση των κινέζικων, το Band μιλάει ελληνικά. ;) Δυστυχώς, όπως και στο Mi Band 4, υπάρχουν μερικά μικροπροβλήματα που δε μπορώ να διορθώσω, όπως το ότι υπάρχουν κάποια "κουτάκια" εκεί που εμφανίζονται οι μέρες της εβδομάδας μέσα στο Ξυπνητήρι - πράγματα όμως που δε δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του band!   Τα resources v98 αφορούν αποκλειστικά το firmware 1.0.2.46 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με το επίσημο MiFit 4.8.χ - δεν επαναφέρει τα πρωτότυπα αφού ελέγχει τον αριθμό έκδοσης και όχι το περιεχόμενο των resources. Εγώ προσωπικά θα πρότεινα να χρησιμοποιείτε μια non-OTA έκδοση του MiFit (όπως αυτή της Magical Unicorn), ώστε να μη βρεθείτε στη ...βαβέλ με οποιαδήποτε μελλοντική αυτόματη επίσημη αναβάθμιση που δεν υποστηρίζει ελληνικά.

   Να επισημάνω πως τα resources αυτά τα ετοιμάζω για δική μου χρήση και απλά τα μοιράζομαι και μαζί σας. Φυσικά και μπορείτε να τα αλλάξετε και να τα προσαρμόσετε όπως εσείς τα θέλετε, ακολουθώντας τον οδηγό μου, αλλά μην ξεχάσετε αν τα διαθέσετε κάπου να αναφέρετε τους αρχικούς δημιουργούς (the_dise, toaxel), μαζί με τα αντίστοιχα links.

   Στο παρόν μήνυμα θα επισυνάπτω επίσης και όσα custom resources ετοιμάζω για κάποια από τα beta firmware που εμφανίζονται κατά διαστήματα.

   Όποιος ενδιαφέρεται μόνο για την ελληνική μετάφραση και όχι για τα εικονίδια, μπορεί να την κατεβάσει (για την τελευταία stable έκδοση μόνο) από το Geek Doing forum.   Files
  • Ανανεώθηκαν τα custom resources μου για το Mi Band 5 στην έκδοση 81 για το τελευταίο σταθερό firmware 1.0.1.84. :thumbup:

   Όποιος θέλει μόνο την ελληνική μετάφραση, με τα stock εικονίδια, μπορεί να τη βρει στο forum του GeekDoing.
  • Για τους φίλους με το κινέζικο Mi Band 5, που δεν υποστηρίζει άλλη γλώσσα εκτός από κινέζικα και αγγλικά, ανανεώθηκαν τα custom resources μου (σταθερή έκδοση 81) με την αντικατάσταση της κινέζικης γλώσσας από την ελληνική, ακόμη και στις εικόνες με τα ιδεογράμματα.

   Οπότε και με την ενεργοποίηση των κινέζικων, το Mi Band 5 μιλάει ελληνικά.

   Επίσης έχει ανανεωθεί και η απλή μετάφραση (με τα stock εικονίδια) στο φόρουμ του GeekDoing :this:
  • Ανανεώθηκαν τα custom resources μου για το Mi Band 5 στην έκδοση 87 για το τελευταίο σταθερό firmware 1.0.2.08. Τα ελληνικά είναι στη θέση των ρωσικών (για το GL) και των κινέζικων (για το CN), όπως και στην προηγούμενη έκδοση.
  • Διαφήμιση
  • Ανανεώθηκαν τα custom resources μου για το Mi Band 4 στην έκδοση 97 για το τελευταίο σταθερό firmware 1.0.9.68 για το μοντέλο NFC.