Διαφήμιση

Λύση στο πρόβλημα αποστολής 160 χαρακτήρων με την ενσωματωμένη εφαρμογή Μηνυμάτων

  • Οδηγός

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών!!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.8.6/7 (09/08/2020 15:15)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.8.6/7 ROM για τις 22 συνολικά συσκευές...

  Έγιναν διαθέσιμες οι πρώτες Android 11 ROM για τα umi, cmi και lmi
  Θα καθυστερήσουν οι ROM για τα polaris, ursa

  Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες BeteDeveloper ROM για τις παρακάτω συσκευές,
  Mi8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro (UD), Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi Max3, Mi Mix 3, Mi Mix 2S

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Λύση στο πρόβλημα αποστολής 160 χαρακτήρων με την ενσωματωμένη εφαρμογή Μηνυμάτων

   Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, για να δουλέψει η ενσωματωμένη λειτουργία αποστολής 160 χαρακτήρων, θα πρέπει (προς το παρόν) η τοποθεσία (region) της συσκευής να είναι ρυθμισμένη για Ελλάδα για όσους χρησιμοποιούν την δική μας ή την Global ROM, ή Πολωνία για όσους χρησιμοποιούν ROM από xiaomi.eu. Όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για Ελλάδα (καθώς και διάφορες άλλες περιττές εφαρμογές) περιέχονται στα cust.img των global ROM αλλά όχι στις China ROM με αποτέλεσμα όποιος έχει κατεστραμμένο cust partition ή για οποιοδήποτε λόγο αναγκαστεί να περάσει China fastboot ROM και μετά βάλει την δική μας ή την Ευρωπαϊκή ROM να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Παλαιότερα μέσω της εγκατάστασης μιας κανονικής ROM (δικής μας ή Ευρωπαϊκής), γίνονταν οι απαραίτητες ρυθμίσεις κάθε φορά αλλά αυτό δεν γίνεται πλέον διότι ότι χρειάζεται ρυθμίζεται από το build.prop. Σβήνοντας λοιπόν τα περιεχόμενα του cust partition αναλαμβάνει το build.prop να ρυθμίσει την συσκευή όπως χρειάζεται για τις ανάγκες της δικής μας ή της Ευρωπαϊκής ROM και ενεργοποιείται η επιλογή Use GSM Alphabet ή Μηνύματα 160 χαρακτήρων όπως έχει μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα.

   Για να έχετε φτάσει στο σημείο να έχετε custom ROM, πρέπει να ξέρετε πως να χρησιμοποιείτε τις εντολές adb και fastboot, οπότε κάντε flash το παρακάτω συνημμένο κενό cust.img μέσω fastboot με την εντολή
   fastboot flash cust cust.img και μετά δώστε την εντολή fastboot reboot

   Μην ξεχάσετε μετά να πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Μηνύματα και να ενεργοποίησετε την παραπάνω επιλογή Use GSM Alphabet (Μηνύματα 160 χαρακτήρων) που είναι πλέον ορατή ;)

   Το αρχείο είναι κοινό ανεξάρτητα από το πιο κινητό χρησιμοποιείτε λόγο της μορφής του (sparse image). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλες περιπτώσεις όπως είναι η εγκατάσταση fastboot ROM μέσω SP Flash στο Redmi Note 4 που δεν γίνεται η εγκατάσταση με το original cust.img λόγω μεγέθους.


   Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διαδικασία flash σε κάποιο κινητό, θα σας φτιάξουμε συγκεκριμένο αρχείο αν απαιτηθεί.
   Files
   • empty-cust.zip

    (7,92 kB, λήφθηκε 149 φορές, τελευταία )
  • Διαφήμιση
  • Λύση στο πρόβλημα αποστολής 160 χαρακτήρων με την ενσωματωμένη εφαρμογή Μηνυμάτων

   Δηλαδή στο aqua το πρόβλημα υπάρχει γιατί υπάρχει fastboot μόνο από Κίνα?

   Στάλθηκε από το MI 4S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.
   Albert Einstein :shock:
  • Ο/H skepasti21 έγραψε:

   Δηλαδή στο aqua το πρόβλημα υπάρχει γιατί υπάρχει fastboot μόνο από Κίνα?

   Στάλθηκε από το MI 4S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Γιατί όλες οι China fastboot δεν περιέχουν ρυθμίσεις για άλλες γλώσσες πλην της china ;) Αντί το παραπάνω κενό cust.img, μπορείς να περάσεις ένα οποιοδήποτε από global ROM φτάνει να χωράει λόγω του ότι περιέχει και αρκετές εφαρμογές όπως πχ στο kate: ota-miui-BBS_MSITE, ota-miui-GlobalMiShop,ota-miui-MiuiGlobalForum, ota-partner-GooglePinyin, ota-partner-GoogleZhuyin,partner-GoogleHindiIME, partner-GoogleKoreanIMEarmeabi,partner-PeelMiRemote,partner-XMRemoteController με συνολικό μέγεθος περίπου 200MB.

   Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση μετά από factory reset θα σου βγάζει μια έξτρα επιλογή να επιλέξεις την τοποθεσία σου για να ρυθμίσει ανάλογα την συσκευή και ίσως έχεις άχρηστες εφαρμογές όπως το KLO bugreport που μερικές φορές κρύβεται εκεί :D Το flash ενός global cust.img για να λύσετε το πρόβλημα, είναι περιττό για τις δικές μας και τις Ευρωπαϊκές ROM. Ετσι και αλλιώς, τις απαραίτητες εφαρμογές όπως το XMRemoteController τις βάζουμε εμείς με άλλο τρόπο μέσα στις ROM :)
  • Λύση στο πρόβλημα αποστολής 160 χαρακτήρων με την ενσωματωμένη εφαρμογή Μηνυμάτων

   1)Επειδή βλέπω ότι είναι σε μορφή zip μπορούμε να το φλασαρουμε μέσω twrp?
   2)χρειάζεται unzip για να το φλασαρουμε μέσω εντολών από fastboot mode?

   Ευχαριστώ πολυ!

   MI 5 via Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Ο/H markito έγραψε:

   1)Επειδή βλέπω ότι είναι σε μορφή zip μπορούμε να το φλασαρουμε μέσω twrp?
   2)χρειάζεται unzip για να το φλασαρουμε μέσω εντολών από fastboot mode?

   Ευχαριστώ πολυ!

   MI 5 via Tapatalk
   To αρχείο zip περιέχει το cust.img. Θα το αποσυμπιέσεις πρώτα και μετά flash από fastboot όπως αναφέρεται στο πρώτο post.
  • Eγινε επιτυχώς το φλασάρισμα σε mi5 gemini με εντολες απο ''fatboot mode'' σύμφωνα με τον οδηγό και εχω επιτέλους 160 χαρακτηρες στη στοκ εφαρμογή.
   Να πώ οτι ισχύει αυτο που αναφέρεται στο πρώτο ποστ. Οτι δηλαδή ειχα φλασάρει official china fastboot rom όταν πρωτοβγήκε η miui 9 κσι μετά προχώρησα σε custom rom εβδομαδιαία. Τελος καλό όλα καλά!
   Ευχαριστώ πολύ! @dnomikos
  • Μπορώ να κάνω αποσυμπίεση το αρχείο zip και να τρέξω το image αρχειο από το twrp official, το κινητό μου)( aqua) είναι root και με αυτό το τρόπο έκανα εγκατάσταση twrp χωρίς υπολογιστή
  • Διαφήμιση
  • Ο/H giorgos01 έγραψε:

   Μπορώ να κάνω αποσυμπίεση το αρχείο zip και να τρέξω το image αρχειο από το twrp official, το κινητό μου)( aqua) είναι root και με αυτό το τρόπο έκανα εγκατάσταση twrp χωρίς υπολογιστή
   Το αρχείο είναι για flash από fastboot μόνο. Αφου δεν έχεις υπολογιστή και μόνο αν είσαι σίγουρος για το τι κάνεις, μπες στο TWRP, κάνε mount το cust και μετά πήγαινε στο Advanced > Terminal και δώσε προσεκτικά: rm -rf /cust/* και πάτα enter. Μετά δώσε την εντολή reboot και πάλι πάτα enter. Αν από TWRP> Mount δεν μπαίνει checkmark στο cust partition, τότε είναι κατεστραμμένο και πρέπει να περάσεις το cust.img από fastboot.
  • Διαφήμιση
  • Το επιβεβαιώνω και εγώ ότι έφτιαξε με αυτόν τον τρόπο φλάσαρα με της οδηγίες το αρχειακι και τέλος !! Και εμένα έτσι μου είχε γίνει αναγκάστηκα και πέρασα China fastboot ROM και μετά έβαλα την δική μας ROM και έτσι αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα!! Μπράβο όλα καλά τώρα !! :thumbsup: :thumbsup:
   Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...


   Xiaomi Redmi note 7 :thumbsup: s10 Γιώργος


  • Μόλις το έκανα και εγώ και όλα πήγαν τέλεια. Ευχαριστούμε και πάλι, πλέον νιώθουμε την υποστήριξη της ομάδας σε άλλο επίπεδο :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
   Images
   • Screenshot_2017-10-23-13-11-26-687_com.android.mms.png

    163 kB, 1.080×1.920, viewed 114 times