Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας περιεκτικός οδηγός: Κατανόηση των MIUI εκδόσεων!

  • Οδηγός
  • Xiaomi
  • MIUI

  Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

  • Ένας περιεκτικός οδηγός: Κατανόηση των MIUI εκδόσεων!

   Το παρακάτω κείμενο είναι του marcus_keong - Super moderetor   Ξέρετε ότι έχουμε κάποιους οδηγούς για MIUI έκδοσεις που έχουν αναρτηθεί στο Miui General.

   Ωστόσο ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να έχουν συγκεχυμένη αντίληψη για τις διαφορά μεταξύ τους. Συν τοις άλλοις πολλοί χρήστες έχουν πρόβλημα που πρόσφατα αγόρασαν συσκευές Xiaomi τα οποία έρχονται με πειραγμένη MIUI ROM και δεν έχουν ιδέα γι 'αυτό. Ως εκ τούτου έχω ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό με τη δική μου αντίληψη, με σκοπό να δώσει στους χρήστες μια σαφή εικόνα, προοπτική για κάθε διαφορετική εδοχή MIUI για τις συσκευές
   Xiaomi.

   Πόσα είδη Miui Rom υπάρχουν?

   Συνήθως μια Xiaomi συσκευή έχει πέντε τύπους Miui Rom:


   Αν αγοράσετε μια συσκευή Xiaomi από επίσημο κατάστημα η οποία έχει εγγύηση από Official Mi Website, έχουν συνήθως Miui Global Stable έκδοση. Αν δεν αγοράσατε την συσκευή Xiaomi απευθείας από Mi Website at China τότε έχουν MIUI China Stable έκδοση.

   Τι είναι η ALFA ROM? Ποιες είναι οι συσκευές που υποστηρίζουν αυτή την έκδοση?
   Alpha ROM είναι μια ειδική έκδοση MIUI διαθέσιμη μόνο σε China Rom η οποία είναι πιο ενημερωμένη από ότι η Developer (Beta) ROM. Με άλλα λόγια, θα έχει νεότερα χαρακτηριστικά από ότι η Developer ROM. Ωστόσο η Alpha ROM είναι διαθέσιμη μόνο για ορισμένες συσκευές Xiaomi. Εδώ είναι οι συσκευές που έχουν την Alpha ROM:
   • Xiaomi Mi 2/2S
   • Xiaomi Mi 3
   • Xiaomi Mi 4
   • Xiaomi Mi Note
   • Xiaomi Mi 5
   • Xiaomi Mi Max
   Εδώ είναι η MIUI China έκδοση διατεταγμένη σε φθίνουσα σειρά για τις τελευταίες διαθέσιμες λειτουργίες:
   Alpha ROM > Developer ROM > Stable Rom


   Πώς μπορώ να ξέρω τρέχουσα έκδοση MIUI μου στη συσκευή μου?

   Υπάρχουν διάφορες λύσεις για το ζήτημα αυτό, αλλά εγώ θα απαριθμήσω δύο από αυτές.

   1. Μπορούν εύκολα να διαφοροποιηθούν Global Rom και China Rom με τον έλεγχο του Theme App Store. Η Global Rom θα είναι πλήρως στα αγγλικά ενώ η China Rom θα έχει chinese words κάτω από τις επιλογές ακόμη και αν η γλώσσα του συστήματός σας είναι τα Αγγλικά.
   2. Με κάποιες γνώσεις μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε ποια έκδοση MIUI έχει η συσκευή μας πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο.   China Stable στα αριστερά Global Stable στα δεξιά   China Developer στα αριστερά Global Developer στα δεξιά

   Stable έκδοση είναι σε 8.X.X. όπου 8 MIUI 8, και X.X.X είναι η έκδοση του MIUI 8.
   Developer έκδοσή είναι σε X.X.X. Για παράδειγμα 6.7.14 αντιπροσωπεύει χρονιά, μήνας, ημερομηνία σημαίνει ότι αυτή η Rom κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου του 2016.


   Επιπλέον μπορούμε να προσδιορίσουμε το είδος της MIUI Stable έκδοση ελέγχοντας τα επτά (7) γράμματα MIUI έκδοση.
   Ας δούμε τα επτά γράμματα της Stable έκδοση από τις επάνω εικόνες: "KHDCNDG" και "KHDMIDG".
   Το 4ο και 5ο γράμμα σημαίνουν ότι CN = China and MI = Global.

   Προσθήκη: σύμφωνα με τον GR33dyBlackie - Super moderator υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που μπορούμε να καταλάβουμε το 1st αλφάβητο χαρακτηρίζει την Android έκδοση, π.χ "K" για Android KitKat 4.4.4, 'L' για Android Lollipop 5.x.x, 'M' για Android Marshmallow 6.0.
   Με βάση τα ακόλουθα Mi συσκευές με Global ROM:
   Mi 5 Global ROM, en.miui.com/download-299.html, που βασίζεται σε Android Marshmallow 6.0.X
   Έκδοση: V8.0.2.0.MAAMIDG (MIUI8)
   Redmi Note 2, en.miui.com/download-274.html, που βασίζεται σε Android Lollipop 5.x.x
   Έκδοση: V8.0.1.0.LHMMIDG (MIUI8)
   Redmi 1S, en.miui.com/download-226.html, που βασίζεται σε Android KitKat 4.4.4
   Έκδοση: V8.0.1.0.KHCMIDG (MIUI8)
   Redmi 1, en.miui.com/download-82.html, που βασίζεται σε Android Jelly Bean, 4.3
   Έκδοση: JHBMIBL31.0 (V5)


   Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των

   China και Global/Stable και Developer?


   Θα τις συγκεντρώσουμε σε έναν πίνακα ώστε να μπορείτε να έχετε μια καλύτερη άποψη για τις διαφορές τους.   Θα προτιμούσα Global Rom καθώς έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Google Apps, ειδικά Google Play Store. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Google Apps και στην China Rom. Μπορεί όμως να υπάρξουν προβλήματα με το Google Services, αν δεν εγκατασταθεί σωστά.

   MIUI China Developer έχει native root με προϋπόθεση ότι ο bootloader της συσκευής είναι ξεκλείδωτος. Ο κίνδυνος να αντιμετωπίζετε σφάλματα στην Dev-ROM είναι υψηλότερος από ότι σε μια Stable Rom. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Dev ROMs στην καθημερινή ζωή σας, όμως οι πιθανότητες να έχουν σοβαρά σφάλματα δεν είναι τόσο συχνή όσο νομίζετε.


   Πώς μπορώ να αλλάξω από Global Stable σε Global Dev/China Stable/China Dev και αντίστροφα?
   Η ασφαλέστερη μέθοδος για την αλλαγή Miui
   Rom για τις Xiaomi συσκευές είναι η Fastboot μέθοδος. Η fastboot Rom μπορεί να εγκατασταθεί με οποιαδήποτε από αυτά τα εργαλεία: Mi Flash Tool ή SP Flash Tool. Οι συσκευές που έχουν επεξεργαστή Qualcomm με το Mi Flash Tool, οι συσκευές με Mediatek επεξεργαστή με το SP Flash Tool.
   Προσθήκη: Σύμφωνα με τον pechr στους MTK μπορείς και με mi flash ενώ είσαι σε fastboot αλλά και με spflashtools με κλειστό κινητό.


   Εδώ είναι η λίστα των συσκευών Xiaomi με Qualcomm και Mediatek επεξεργαστή:


   Οδηγός Fastboot μέθοδος με την χρήση Mi Flash Tool:

   Οδηγός Fastboot μέθοδος με την χρήση του SP Flash Tool:   Σε κάποιες ειδικές περίπτωσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Mi Flash Tool για την εγκατάσταση Fastboot Rom σε κάποιες συσκευές με MediaTek μπαίνοντας σε Fastboot Mode και με ξεκλείδωτο bootloader.
   Fastboot to overcome Bootloop/Softbrick for Redmi Note 2/Prime
   Upgrade/Unbrick using MiPhone Tool for Redmi Note 3 (MTK)   Γιατί η δική μου συσκευή Xiaomi δεν έχει Global Rom?
   Ο λόγος είναι επειδή η αντίστοιχη συσκευή δεν πωλείται επίσημα στο Xiaomi Global Market.
   Ωστόσο, εξαίρεση έχει δοθεί για redmi 3, καθώς υπάρχουν πολλοί χρήστες έξω από την Κίνα που το έχουν αγοράσει και έχουν πείσει MIUI προγραμματιστές να υποστηρίξει MIUI 8 Global ROM για redmi 3.

   Εδώ είναι η λίστα των Xiaomi συσκευών οι οποίες υποστηρίζονται με Miui Global Rom:
   • Redmi 1
   • Redmi 1S
   • Redmi 2/Prime
   • Redmi 3/Prime
   • Redmi 3S/Prime
   • Redmi Note 3G
   • Redmi Note 4G
   • Redmi Note Prime
   • Redmi Note 2
   • Redmi Note 3 (Qualcomm)
   • Xiaomi Mi 2/2S
   • Xiaomi Mi 3
   • Xiaomi Mi 4
   • Xiaomi Mi 4i
   • Xiaomi Mi 5
   • Xiaomi Mi Note
   • Xiaomi Mi Max
   • Xiaomi Mi Pad


   Τι είναι πειραγμένη MIUI ROM
   H πειραγμένη rom (επίσης γνωστή ως ανεπίσημη - unofficial ROM ή ψεύτικη-fake ROM) είναι η Rom που έχει τροποποιηθεί και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ή ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μια China Rom έχει αλλοιωθεί με προ-εγκατεστημένα τα Google Apps και μερικά bloatwares. Οι τρίτοι πωλητές χρησιμοποιούν τέτοια Rom σε νέες συσκευές που προορίζεται για πώληση σε χρήστες εκτός Κίνας γιατί τα Google Apps είναι απαραίτητα για την παγκόσμιους χρήστες.


   Πώς μπορώ να ξέρω αν η συσκευή μου χρησιμοποιεί πειραγμένη MIUI ROM
   Στην εμφάνιση η πειραγμένη MIUI ROM μοιάζει ακριβώς ίδια με την επίσημη ROM MIUI. Το καλύτερο μέρος για να ελέγξετε
   είναι πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> MIUI έκδοση.

   Κάνοντας έλεγχο της έκδοσης από το Official MIUI Download page, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η εκδοσή Miui δεν μπορεί να βρεθεί στην σελίδα λήψης.

   Το πρώτο screenshot δείχνει ότι είναι Gloabal Rom αλλά από τα επτά γράμματα, είναι China Rom. Το δεύτερο screenshot έχει μια περίεργη εκδοχή, το οποίο είναι 7.0.22.2.

   Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το ελέγξετε μπορείτε απλά να δημοσιεύσετε ένα νήμα στο MIUI Φόρουμ με "Σχετικά με το τηλέφωνο" δώστε screenshot για να απαντηθεί από το φόρουμ της κοινότητας εδώ.

   Κάποιες ακόμα πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από εδώ: Πως θα καταλάβουμε σε συσκευή με κλειδωμένο bootloader αν έχει την Official rom ή όχι


   Πώς θα αποφύγετε την αγορά τηλεφώνου με πειραγμένη ROM?

   Η απάντηση για αυτό είναι απλή να αγοραστεί η συσκευή μόνο από επίσημο κατάστημα. Κάνετε μια έρευνα πριν από την αγορά μιας συσκευή Xiaomi, έτσι ώστε να ξέρετε από πού αγοράσετε. Αν είστε τεμπέλης για να αναζητήσετε και να διαβάσετε ανοίγετε νήμα στο MIUI Φόρουμ και δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας εδώ, ειδική ομάδα μας θα χαρεί να απαντήσει στις αμφιβολίες σας.

   Εάν η χώρα σας δεν έχει ακόμα Xiaomi Global Markets ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε επίσημο κατάστημα πρέπει τουλάχιστον διπλάσια προσπάθεια για να επιβεβαιώθουν ότι τα specs της συσκευής Xiaomi θέλετε να αγοράσετε είναι πρωτότυπο.   Μπορούμε να μεταβούμε από πειραγμένη ROM σε μια επίσημη ROM MIUI?

   Ναι φυσικά με τις κατάλληλες διαδικασίες μπορούμε να αλλάξουμε εύκολα την ROM τις συσκευής μας σε μια επίσημη ROM MIUI.Μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για τη μετατροπή σε επίσημη ROM MIUI:
   Locked Bootloader- Flashing Official ROM From Unofficial/Fake ROM.


   Ο κατάλογος συσκευών Xiaomi, Ονομασία Rom, Έκδοση Android και ποιες έχουν κλειδωμένο bootloader
   Το αυθεντικό κείμενο από εδώ: [MIUI Device Team] A Comprehensive Guide: Understand More on MIUI Versions! - Xiaomi Mi 4S - Xiaomi MIUI Official Forum
   Η μετάφραση έγινε με την χρήση google translate.
   Ο τελευταίος πίνακας είναι από το xiaomi.eu
  • Μπράβο @spideman3 με τόσα μοντέλα που ξεφυτρώνουν συνέχεια χάνουν και η παλιοί τον μπούσουλα. Ωραίος ο κατάλογος με τα κινητά, κωδικές ονομασίες ρομ, πληροφορίες για τον bootloader. Άψογη δουλειά!!!

   proud member of xiaomi miui gr
  • Διαφήμιση
  • Ο εξαιρετικός spideman3 ξαναχτύπησε με ένα νέο οδηγό !!! :lol:

   Σε ευχαριστούμε για την εξαιρετική σου προσφορά στην κοινότητά μας. :thumbsup:
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Μπράβο χρήσιμος και πάνω από όλα επιμορφωτικός οδηγός ,ένας οδηγός που θα λύσει πολλές απορίες από πολλούς !!

   Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Ευχαριστούμε πολύ!!! Μια παρατήρηση μόνο.Στον πίνακα με το ποιά συσκευή ειναι κλειδωμένη,στην τελευταία στήλη εχει τίτλο Bootloader unlock (ξεκλείδωτο).Απο κάτω αναφέρονται με YES οι συσκευές που εχουν κλειδωμένο.Εγώ κάπως μπερδεύτηκα. :) Και πάλι μπράβο για την προσπάθεια!!
  • Εγώ πάλι έχω themes με κινέζικες επιλογές, έχω κανονικό play store, αλλά στο about λέει MIUI 7 55.12.31 Beta. Φυσικά International έκδοση και εννοείται αυτόματα updates ούτε για πλάκα. Άρα ο πίνακας στην αρχή και είναι και τόσο πλήρης.

   Γενικά πέφτει πολύ ιδρώτας εδώ στο forum και μπράβο γι αυτό σε όλους αλλά η κατάσταση συνολικά είναι μπερδεμένη, ειδικά για κάποιον που πρωτομπαίνει στο forum. Αυτό που έχω βρεί πολύ δύσκολο είναι να βρεί κανείς την πιο πρόσφατη εκδοχή του πώς γίνεται κάτι. έχει τύχει να πέσω σε αρθρα με μερική επικάλυψη αλλά και διαφορές στο ίδιο ζήτημα και τελικά κατέληξα να μην πειράξω τίποτα.

   συγχαρητήρια και πάλι και όσους μοχθούν και μοιράζονται
  • @MIUI-ART
   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απλά όπως και οι περισσότεροι κολλήσαμε με την Xiaomi και το λειτουργικό της Miui. Διαβάζω άρθρα και όσα κρίνω ότι μπορεί να βοηθήσουν την εδώ κοινότητα τα ανεβάζω ελπίζοντας να βοηθήσω κάποιον-ους.

   @Panos61
   Διόρθωσα τον πίνακα
  • Διαφήμιση