Διαφήμιση

Γενικός οδηγός δημιουργίας διπλής κάρτας SIM + SD

  • Tips&Tricks

  Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

  • Γενικός οδηγός δημιουργίας διπλής κάρτας SIM + SD

   Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube,ψάξτο και θα βρείς,και εγώ τυχαία το ανακάλυψα όταν το είχα αγοράσει ψάχνοντας στο youtube για "redmi note 3 pro hacks and tips",ορίστε 1, : Dual Sim & SD Card Simultaneously on Xiaomi Redmi Note 3 step by step guide .
   Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι,γυμνώνεις την Sim από το πλαστικό της και την κάνεις "sandwich" πάνω στην SD.

   Βλέπεις η κινητάρα μας (α ρε Xiaomi δεν παίζεσαι να ούμε! :thumbup: ) έχει όλες τις επαφές,αλλά και η rom δεν έχει πρόβλημα, για να τα αναγνωρίζει και να τα δουλεύει και τα 3 μαζί,απλά λόγω περιορισμού χώρου/design και μόνο, δεν μπορούμε να έχουμε και τα 3 από την "μαμά".

   ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΟΣΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.


   Είναι πολύ λεπτή διαδικασία,και θέλει, υπομονή-όχι νεύρα,γιατί με την μία ΔΕΝ θα το πετύχεις,και με νεύρα μπορεί να καταστρέψεις την sim :!: :-| ;( , προσοχή, και να πιάνουν λίγο τα χέρια σου.

   Από εργαλεία, θέλεις :

   1. 2 τσιμπίδες μικρές,π.χ. για φρύδια
   2. αναπτήρα
   3. λεπτή κολλητική ταινία διπλής όψεως
   4. χαρτί και στυλό για να σχεδιάσεις την sim ,για να ξέρεις με ποιά φορά μπαίνει στο κινητό (ως γνωστόν οι sim πάνω τους έχουν σχέδια,που αντιστοιχούν σε ηλεκτρικές επαφές,με το πλαστικό απλά δεν μπορείς να την βάλεις λάθος, χωρίς πλαστικό μπαίνει όπως να ναι, και αν δεν έχεις σημειώσει από πριν σε χαρτί την σωστή φορά,την πάτησες. και έτσι και πάς μαντεύοντας,πας γυρεύοντας![/u]
   5. νύχι 8| :D . ναι δεν κάνω πλάκα, χρειάζεσαι νύχι, αν τα έχεις φρεσκοκόψει,ξέχασε το και περίμενε μερικές μέρες. :mrgreen:


   Τώρα,σχετικά με τα βιντεάκια που κυκλοφορούν :

   1. Το πλαστικό φαίνεται οτι βγαίνει πανεύκολα. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ,ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΣ.
    Όπως γρήγορα μαλακώνει, το ίδιο γρήγορα σκληραίνει πάλι,θα χρειαστεί να το τραβήξεις σιγά-σιγά και θα χρησιμοποιήσεις 2-3 φορές τον αναπτήρα από λίγο,
    εάν σκληρύνει ΜΗ ΤΟ ΖΟΡΙΣΕΙΣ απλά ξαναζέστανε το, αλλά μη το παρακάνεις με τον αναπτήρα,η sim στο φινάλε είναι ένα υπερλεπτο μέταλλο και έχει και τσιπάκι μέσα.
   2. Το γυμνωμένο,πλέον, μέταλλο, φαίνεται οτι είναι γερό και άκαμπτο, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!

    Το μεταλλάκι είναι μια υπερλεπτη φλούδα,σε βαθμό που περνάει το φώς ανάμεσα από τις επαφές/σχέδια πάνω της, ευλύγιστη, και μπορεί να τσαλακωθεί/σπάσει πριν το καταλάβεις.

    Είναι ανθεκτική,δε λέω, αλλά "ανθεκτική ανάλογα τον χειρισμό", σταθερό πιάσιμο με την τσιμπίδα,όχι σφιχτό,ούτε τρεμάμενο.
   3. Αυτοί χρησιμοποιούνε κόλλα στιγμής, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ.

    Η κόλλα είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, εάν κάτι κάνεις λάθος,π.χ. δεν το κόλλησες στο σωστό σημείο = πάπαλα.

    Επιπλέον είναι αδύνατο να υπολογίσεις την σωστή ποσότητα κόλλας, άρα θα ξεράσει λίγη από το πλάι, με αποτέλεσμα δεν θα μπαίνει η SD στο sim tray, γιατί εδώ πέρα παίζουμε με το χιλιοστό και παρακάτω.Μη σε πώ "κλέβουμε" κιόλας.
    Εκτός και αν είσαι ok να λιμάρεις μετά την απειροελάχιστη κόλλα που ξέρασε στο πλάι,good luck with that κιόλας :lol: , με κίνδυνο π.χ. να αρπάξεις την sim με την λίμα και να την σπάσεις.

    Το μόνο καλό που έχει η κόλλα,είναι οτι καθώς θα σπρώχνεις το tray μέσα, με το sandwich SD-sim, όση αντίσταση και αν φέρει στην σχισμή του κινητού, που θα φέρει γιατί εμείς "παραβιάζουμε" την προδιαγραφή και εκμεταλλευόμαστε "το χιλιοστό του χιλιοστού 'και κάτι ακόμα' ", δεν θα κουνηθεί η sim.
   4. Αυτοί στα βιντεάκια λιμάρουν το τσιπάκι που βρίσκεται στο κέντρο του μετάλλου της sim από την πίσω πλευρά, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ.

    Αυτό είναι ένα πολύ μικρό,σχετικά ευαίσθητο και συμπαγές μικροτσιπ, δεν είναι σιδεροκατασκευή άιντε να πάρουμε την σιδερολίμα να αρχίσουμε να το πλανιάρουμε!
   5. Τώρα, πάμε στο ψητό,
    έχουμε ετοιμάσει την sim και έχουμε κολλήσει την ταινία από την μία πλευρά στην πλάτη της SD,
    έχουμε σχεδιάσει από πρίν με ποιά φορά θα κολλήσουμε την sim πάνω στην ταινία,
    έχουμε φάει απο καμιά φρίκη με τον αναπτήρα,
    έχουμε σιχτιρίσει 5-6 φορές που μας έπεσε η sim από την τσιμπίδα πάνω στο τραπέζι,
    έχουμε κάνει 4-5 τσιγάρα :lol: κτλ.,

    έχουμε την SD μέσα στο tray, και έχουμε φροντίσει η ταινία να ΜΗΝ εξέχει από την SD.
    Προσεκτικά, με "το μάτι" υπολογίζουμε που πρέπει να ακουμπήσουμε την sim πάνω στην ταινία αν ήταν μόνη της, μαζί με το πλαστικό της περίβλημα.
    Για να έχουμε μια ιδέα, έχουμε στο πλάι μιά άλλη nano-sim απείραχτη, για να μας βοηθάει "στο μάτι" να υπολογίζουμε το περίβλημα-σχήμα του πλαστικού που αγκαλιάζει μια nano-sim.

    Οτι "υπολογίσουμε","προσθέτουμε" και κάνα χιλιοστό προς τα μέσα,προς την μεριά της θέσης της μεγάλης sim. Και την πατάμε στο κέντρο της πάνω στην κόλλα,όχι πολύ,απλά αρκετά για να πιάσει.
    Αυτό το κάνουμε γιατί όταν θα αρχίσουμε να σπρώχνουμε μέσα το tray θα μας φέρει αντίσταση όταν φτάσει στην sim και θα μας την σπρώξει λίγο,παρόλο που εμείς με το νύχι του δείκτη μας του άλλου χεριού θα κρατάμε προσεκτικά όσο μπορούμε την sim στην θέση της.
    Το δε tray, το κλείνουμε σιγά και προσεκτικά πιέζοντας ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση.

    Εάν τα καταφέρουμε και κλείσει το tray (θα κλείσει αν τα κάναμε σωστά,έστω και λίγο ζόρικα) χωρίς να διαλύσουμε την sim,ανοίγουμε το κινητό.
    Αν η sim ήρθε ακριβώς στην θέση της και ακουμπάει στις επαφές της, πολυ απλά θα μας εμφανίσει 2 δίκτυα το κινητό και θα αναγνωρίσει 2 sim, και φυσικά θα διαβάσει και την SD.

    Προφανώς δεν θα το πετύχουμε με την μία,κατα το κλείσιμο,εμένα με πήρε 3 φορές. Άπαξ και το καταφέρουμε όμως,αυτό ηταν, και ΔΕΝ ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ TRAY γιατί λίγο να κουνηθεί η sim φτού και απ την αρχή, άρα ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ για το ποιές sim θέλουμε και ποια sd θέλουμε. Και προφανώς η χειρουργημένη sim πλέον κάνει μόνο για αυτήν την χρήση.

    Αν δεν σε αποθάρρυνα :D , σε εύχομαι καλή επιτυχία. Προσωπικά δεν κατέστρεψα καμιά sim (το σημείο με το σπρώξιμο του tray με δυσκόλεψε ), αλλά χρησιμοποίησα sim που την είχα διπλή, μη μείνω χωρίς νούμερο και τραβιέμαι στο κατάστημα της κινητής!

    ΟΥΦ, ολόκληρο guide έγραψα! :lol:
  • Μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό ποστ σαν οδηγός, αν θες μπορείς να βάλεις και μερικές φώτο να γίνει πιο πλούσιο :D
  • Ο/H NasDriver έγραψε:

   Μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό ποστ σαν οδηγός, αν θες μπορείς να βάλεις και μερικές φώτο να γίνει πιο πλούσιο :D
   χαίρομαι που τελικα φάνηκε χρήσιμο και αν θα βοηθήσει κάποιο μέλος :) (αλλωστε και το φόρουμ και εσείς όλοι με βοηθήσατε,και αυτά πάνε ντουμπλ-φας)

   πάντως δεν είχα κατά νού να φτιάξω guide αλλά έτσι βγήκε :D ,γι' αυτό και δυστυχώς δεν έχω και φωτό από την διαδικασία :sad: και να πώ την αλήθεια θα ζόριζα την τύχη μου αν άνοιγα το tray. μπορεί να το κάνω το Σάββατο που θα έχω ρεπό.

   ευχαριστώ και πάλι. :)
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Mitsos_The_Great έγραψε:

   Το θέμα είναι ότι αν θέλω να ανοίξω το tray, θα έχω πρόβλημα;
   Όχι, κατά 99,9% δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί και εγώ το έβγαλα και το ξαναβαλα 3 φορές μέχρι να καταφέρω να κάτσει ακριβώς η sim.
  • Διαφήμιση
  • Εγώ τα κατάφερα. Δεν έτριψα/έξυσα τη πίσω πλευρά αλλά έβαλα διπλής όψης ταινία μόνο στις άκρες της SIM, ώστε να μην αυξηθεί το πάχος κι άλλο στο κέντρο. Θέλει όντως προσοχή κι υπομονή για να μπει μέσα. Το έκανα με την 4η φορά.

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Γενικός οδηγός δημιουργίας διπλής κάρτας SIM + SD

   Κι εγώ το πέτυχα παίδες, δεν είναι δύσκολο. Ηρεμία θέλει. Εγώ έκανα μια τρύπα με διακορευτή στην ταινία ώστε να μην αυξηθεί το πάχος από τον γλομπο που είναι το τσιπ της sim.
   Ετριψα και λίγο την sd αλλά πιστεύω δεν χρειάζεται (γιατί αρχίζουν και φαίνονται κατευθείαν τα "σπλάχνα" της☺☺
   Στο κλείσιμο του tray (έχει λίγο ζόρι) θέλει με την βοήθεια ενός λεπτού αντικειμένου ( π.χ. μαχαιρακι) να σπρωχνεις ταυτόχρονα την sim2 που κολλησες... ώστε να μην την παρασύρει προς τα έξω όταν θα κλείνεις το tray..
   Εμένα τουλάχιστον η ταινία 2πλης δεν ήταν τόσο γερή για να την κρατήσει ακίνητη κατά το κλείσιμο του tray..
   Παραθέτω και μερικές φώτο..


   Από το RN3 pro με tapatalk [GTV 6.8.18 dev]