Διαφήμιση

H Samsung μπλοκάρει τις Custom ROM στο Galaxy Note 3 με την χρήση του eFuse !

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • H Samsung μπλοκάρει τις Custom ROM στο Galaxy Note 3 με την χρήση του eFuse !

   Η Samsung ακολουθεί τα βήματα της HTC και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει εντελώς αδύνατο το Flash στις συσκευές της Custom ROMs.

   Σύμφωνα λοιπόν με τον γνωστό για το έργο του, Chainfire, το Galaxy Note 3 έρχεται με eFuse τεχνολογία για την KNOX σουίτα ασφαλείας.   Τι είναι όμως το eFuse, και πως αποτρέπει το Flash σε Custom ROM όπως το MIUI ;


   Eίναι μια τεχνολογία που επιτρέπει τον επαναπρογραμματισμό μόνο για ανάγνωση στα τσιπ μνήμης σε πραγματικό χρόνο.
   Αυτό σημαίνει πως τα chips έρχονται με hard-coded κώδικα που δεν μπορεί γενικά να αλλάξει μετά την κατασκευή της συσκευής.

   Όταν κάποιος λοιπόν σβήσει το επίσημο λογισμικό της Samsung στην συσκευή του για να περάσει κάποια Custom Rom, η κατάσταση του συστήματος KNOX αλλάζει από Original σε CUSTOM, αυξάνοντας παράλληλα ένα δυαδικό μετρητή flash, o οποίος βοηθά την Samsung μάθει αν η συσκευή έχει αλλοιωθεί.

   Ενώ το TriangleAway του Chainfire έχει αφήσει τους χρήστες να αλλάξουν την ψηφιακή αυτή ένδειξη από Custom πίσω στην επίσημη (original) και μηδενίζεται ο μετρητής flash, από εδώ και πέρα το KNOX που βασίζεται σε eFuse, τη στιγμή που κάποιος θα φλασάρει για 3η φορά την συσκευή του, ο κωδικός KNOX πρέπει ξαναγραφεί από το Service της Samsung, και αυτό αποτελεί βλάβη υλικού και παράβαση των όρων της εγγύησης.   Προφανώς η Samsung έχει δώσει στα κέντρα εξυπηρέτησης εντολή να ελέγχεται ηκατάσταση του KNOX, και φυσικά σε περίπτωση προβλήματος θα ακυρώσει αυτόματα όλη την εγγύηση .

   Ο Chainfire αναφέρει ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα με κάποιο hack να επαναφέρει την προστασία εγγραφής & αποθήκευση του flash ώστε να μηδενιστεί και πάλι αυτός ο μετρητής ή να αλλάξει σε μικρότερη τιμή, αλλά λέει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η συσκευή ακόμη και αν πετύχει κάτι τέτοιο, αφού το KNOX - eFuse πλέoν θα κάνει την συσκευή μη λειτουργική.

   Αυτό είναι πολύ άσχημο για τους κατόχους του Galaxy Note 3 που θέλουν να πειραματιστούν με την συσκευή τους.

   Ετσι λοιπόν τώρα, υπάρχουν 2 επιλογές για τους κατόχους του Galaxy Note 3.

   Θα προχωρήσουν στο Flash με Custom ROM γνωρίζοντας πως θα χάσουν την εγγύησή τους, ή θα μείνουν μόνιμα με το επίσημο λογισμικό της Samsung.


   Μετά το κλείδωμα του Region (περιοχής), η οποία έχει παρακαμφθεί από Chainfire, αυτό είναι ένα ακόμη άσχημο παιχνίδι της Samsung, και είναι σύγουρο πως σταδιακά θα αποτρέψει αρκετούς από την αγορά των συσκευών της.

   Αυτή η πολιτική της πρόκειται να κάνει τα πράγματα δύσκολα για την ανάπτυξη λογισμικού της κοινότητας των ανεξάρτητων Developer όπως το XDA πχ. αλλά και για το MIUI.

   Ελπίζουμε ο Chainfire να βρει έναν τρόπο για να παρακάμψει την "ασφάλεια" του Knox, αλλά για τώρα , το είναι καλύτερο είναι να παραμείνετε στη Default ROM της Samsung για να μην έχετε περιπέτειες με την εγγύησή σας.

   Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του Chainfire.
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Εντάξει, τέτοια να κάνει η Samsung και να δεί που θα καταλήξει.
   Είναι από τις ποιό δημοφιλείς εταιρείες στο XDA και άμα αρχίσει τέτοιου είδους μαλ@@@ες είμαι βέβαιος ότι αυτή θα χάσει. :thumbdown: :evil: