Διαφήμιση
Διαφήμιση

>> Ενημέρωση VIP μελών <<

Είναι έτοιμες οι 32 νέες XTRV-9.8.15 ROM για την που σας έχoυν σταλθεί μέσω του VIP mail.

Οι ROM για τα MINote2, HMNote5A, HMNote5ALITE, HM4X θα παραδοθούν όταν έχουμε Source.

>> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
*** Xiaomi Miui Hellas Team ***

 • Με την ανακοίνωση του Android 8 Oreo, η Google δρομολόγησε επίσης το Play Protect – ένα νέο πρόγραμμα για να πραγματοποιεί περιοδικούς ελέγχους του λογισμικού
  που υπάρχει στο τηλέφωνό σας και των εφαρμογών που βρίσκονται στο Play Store αναζητώντας κακόβουλο λογισμικό.


  Μέσα από blog post, η Google ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια μια οικογένεια εφαρμογών spyware, οι οποίες μοιάζουν πράγματι τρομακτικές.
  Τα apps σχετίζονται όλα με το Tizi – ένα κομμάτι malware, το οποίο υπάρχει από το 2015.

  Μέσω exploits στο λειτουργικό σύστημα Android, το Tizi κατάφερε να αποκτήσει root πρόσβαση στη συσκευή και να παρακολουθήσει τις φωτογραφίες του χρήστη, phone log και chat logs για δημοφιλείς εφαρμογές όπως Facebook, WhatsApp, LinkedIn, Viber και ακόμη και την κρυπτογραφημένη υπηρεσία messaging, Telegram.

  Επιπλέον, μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα SMS με τις συντεταγμένες GPS της συσκευής, να τραβήξει φωτογραφίες με την κάμερα του τηλεφώνου και
  ακόμη και να ηχογραφήσει κάποιον ήχο με τα μικρόφωνα του κινητού.
  Το καλό νέο είναι ότι για τα exploits που χρησιμοποιούσε το Tizi, έχουν δοθεί τα αντίστοιχα patches εδώ και καιρό, με το Android security patch τον Απρίλιο του 2016.

  Το κακό είναι ότι, υπάρχουν εκατομμύρια Android συσκευών που δεν αναβαθμίζονται.  Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, τα Tizi apps είχαν τα περισσότερα downloads στην Κενύα, ένα πολύ μικρό ποσοστό σχετίζεται με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.
  Αφού ανακάλυψε το exploit, η Google διέγραψε τις εφαρμογές, ανέστειλε τους λογαριασμούς των developers και έστειλε
  ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε όλες τις συσκευές που θεωρήθηκαν μολυσμένες.

  ο Google Play Protect έχει επίσης ενημερωθεί για την αποτελεσματικότερη ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού που βασίζεται στο Tizi.

Σχόλια 0

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα σχόλια.