• Καθώς οδεύουμε σιγά-σιγά προς την επίσημη παρουσίαση της νέας Miui 9 από την Xiaomi, έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά που θα μας προσφέρει η νέα έκδοση του λειτουργικού της Xiaomi.


  Το νέο MIUI 9 θα είναι ένα σταθερό, γρήγορο, και με καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, Lei June, και οι προγραμματιστές της MIUI έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των στόχων.
  Εκτός από την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών στην MIUI 9, θα υπάρχουν και περιπτώσεις χαρακτηριστικών που θα διαγραφούν στην νέα έκδοση καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία από την Miui 8, έχει δείξει πως αρκετά από αυτά, σπάνια χρησιμοποιούνται. Μερικές πηγές ακόμα αναφέρουν ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να απεγκαταστήσουν και τις εφαρμογές του συστήματος, χωρίς να χρειάζεται να είναι Rooted οι συσκευές τους στην MIUI 9.  Η MIUI 8 Άλφα ROM λειτουργεί ως μια πλατφόρμα για τους προγραμματιστές, ώστε να δοκιμάσουν τη σταθερότητα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ενσωματωθούν στην επερχόμενη MIUI 9.
  Μία από τις αξιοσημείωτες αλλαγές είναι και ο έξυπνος βοηθός (Smart Assistant) που μετονομάστηκε σε Γρήγορη κάρτα (Quick Card) στην MIUI 9 .

  Απλώς σύρετε προς τα δεξιά από την κύρια αρχική οθόνη σας και θα εμφανιστεί η Quick Card με όλα όσα χρειάζεστε.
  Η Quick Card δίνει στους χρήστες άμεση πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες και συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές με ένα κλικ.
  Έτσι λοιπόν στην MIUI 9, θα υπάρχει πλήθος νέων χαρακτηριστικών όπως θα δούμε παρακάτω.

  Συντομεύσεις ([u]Shortcut)

  [/u]  Στην MIUI 8, μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα περιορισμένο ποσό των συντομεύσεων και οι περισσότερες από αυτές είναι ηλεκτρονικής πληρωμής που σχετίζονται με το Alipay, WeChat κτλ.
  Αυτές οι συντομεύσεις είναι χρήσιμες ΜΟΝΟ αν μένετε στην Κίνα.
  Οι προγραμματιστές της Xiaomi λοιπόν αποφάσισαν να αναδιοργανώσουν το τμήμα αυτό, με την εισαγωγή των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων συντομεύσεων.

  Αν υποθέσουμε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επιστημονική αριθμομηχανή της MIUI, τα κανονικά βήματα έχουν θα είχαν ως εξής στην Miui 8.
  Εργαλεία ---> Αριθμομηχανή ---> Ρυθμίσεις ----> Επιστημονική αριθμομηχανή.

  Τώρα με την Quick Card στην MIUI 9....
  Σύρετε προς τα δεξιά στην κύρια αρχική οθόνη σας ---> συντόμευση Επιστημονικής αριθμομηχανής

  Γρήγορες σημειώσεις (Quick Note)

  Θα μπορείτε τώρα να δημιουργείτε με μία κίνηση μία σημείωση μέσω του Quick Card.

  Προτάσεις πλοήγησης και χάρτες ([u]Ride-Hailing and Map Suggestions)

  [/u]  Θα υπάρχουν προτάσεις δημοφιλών προορισμών για το αυτοκίνητο. Η νέα αυτή υπηρεσία θα υποστηρίζεται από την Didi Chuxing και θα υπάρχει στην Quick Card.
  Η χρήση της θα είναι απλή καθώς θα δηλώνετε τον προορισμό σας και θα σας δίνονται άμεσα οδηγίες κατεύθυνσης ώστε να μεταβείτε σύντομα στον προορισμό σας.

  Βοηθός κυκλοφορίας: Θα σας δίνονται πληροφορίες για την κυκλοφορία και θα σας προτείνονται εναλλακτικές διαδρομές ώστε να αποφεύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να μεταβείτε ποιο σύντομα στον προορισμό σας.

  Αθλητισμός και Χρηματιστήριο

  Σε αυτή την ενότητα της Quick Card θα λαμβάνετε νέα για τα αθλήματα που σας ενδιαφέρουν, αλλά και πληροφορίες για το χρηματιστήριο.

  Τα αγαπημένα μου

  Η ανάγνωση είναι μια καλή συνήθεια. Αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα και ειδήσεις που θα συναντήσετε κατά την περιήγησή σας.
  Χρησιμοποιώντας θα μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες σας σελίδες μέσα από την Quick Card.

  Αυτό το χαρακτηριστικό υποστηρίζει περισσότερες από 30 δημοφιλείς συνδέσμους για γρήγορη περιήγηση σε αυτούς.

  Τα Έξοδα μου

  Τα Έξοδα μου είναι ένα νέο στοιχείο που εισάγεται στην Quick Card για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε tα προσωπικά σας οικονομικά.
  Η εφαρμογή θα ανιχνεύσει αυτόματα και να καταγράψει τα έξοδά σας που συνδέονται με την τραπεζική κάρτα σας, το WeChat Πορτοφόλι, το Alipay κ.α.

  Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά θαυμάσια, αλλά μένει πλέον να δούμε κατά πόσο αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να έχει εφαρμογή σε χρήστες που είναι εκτός Κίνας,
  καθώς όπως γνωρίζουμε πολλές από τις εφαρμογές της MIUI είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους Κινέζους.
  Πηγές

Σχόλια 3

 • Δεν με χαλάει να μείνω στο marshmallow, αν είναι έτσι. Πραγματικά! :thumbsup:
 • Παράθεση από Alex_MLT: “Αν δούμε ποτέ το MIUI 9 στην συσκευή μας.. ” Miui 9 θα δείτε σίγουρα, το αβέβαιο είναι με ποιο Android θα την πάρετε... :D
 • Μια βελτιωμένη εκδοχή του feed της Google. Kαλοδεχούμενο! :thumbup: (Αν δούμε ποτέ το MIUI 9 στην συσκευή μας..)