• Τον Μάιο μια επίθεση ransomware ονόματι WannaCry επηρέασε δεκάδες εκατομμύρια PCs ανά τον κόσμο. Κατάφερε να βγάλει εκτός, συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και ακόμη και την Κίνα.


  Ενώ μέχρι στιγμής καμία ομάδα hackers δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, φαίνεται πως οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως πίσω από το WannaCry Ransomware είναι η Βόρειος Κορέα.

  Το ZDNet επικαλούμενο πηγές από τη Μ. Βρετανία, αναφέρει ότι οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως το WannaCry ξεκίνησε από χάκερς στη Β. Κορέα, αλλά όταν ζητήθηκε από εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου για την Κυβερνασφάλεια (National Cyber Security Centre, NCSC), να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει.
  Το NCSC φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα κυβερνοασφάλειας των Βρετανικών Υπηρεσιών και πιστεύεται ότι η ομάδα Lazarus Group, είναι υπεύθυνη.
  Οι πληροφορίες ότι οι Βρετανικές Υπηρεσίες θεωρούν πως η Β. Κορέα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίθεση, είναι στην ίδια γραμμή με τα όσα πιστεύουν και οι αμερικανικές Υπηρεσίες.

  Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο τι κίνητρα είχαν οι hackers ή η πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο (σσ. Β. Κορέα), αν βρίσκεται πράγματι πίσω από την επίθεση, κάτι που φανταζόμαστε ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ

Σχόλια 2

 • Αμερικάνικος κώδικας είναι που έχει διαρεύσει δεξιά και αριστερά, μετά από επιθέσεις στην μέση ανατολή πριν χρόνια... ευτυχώς ελάχιστοι…
 • Αυτό λέγεται "να'χαμε να λέγαμε"