Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

 • Οδηγός
 • Ολοκληρώθηκε
 • RedMi Note 2

>> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

Τρέχουσα ενημέρωση (26/01/2020 20:00)

Έγινε η διανομή των νέων διορθωμένψν XTRV-20.1.21 ROM για 16 συσκευές.

H ROM για το RedMI Note 7 Pro (Violet) θα παραδοθεί όταν έχουμε Source.

H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου λόγω διακοπών στην Κίνα.

>> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
*** Xiaomi Miui Hellas Team ***

 • Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)


  ΑΥΤΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ
  ΕΔΩ  • This post updated on 5/12/15, at 16:30
  • Με την υπερπολύτιμη βοήθεια του Admin μας, @MIUI_ART, κάναμε επέμβαση στη fastboot rom, για να παρακάμψουμε το κλείδωμα που είχε η Xiaomi στο Mi-Recovery και έτσι καταφέραμε να το αντικαταστήσουμε με το TWRP recovery, οπότε άλλαξε σχεδόν όλη η διαδικασία εγκατάστασης προς το ευκολότερο!
  • Μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω στις φωτογραφίες να τις βλέπετε μεγαλύτερες
  Στο ποστ "XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το νέο smartphone" περιγράφονται στην κυριολεξία τα ΠΑΝΤΑ για τη συσκευή, απο τον φίλο @GR_Macedon που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά!
  Ωστόσο στα πλαίσια της ποικιλομορφίας και των εναλλακτικών τρόπων φλασαρίσματος, θα σας δώσω έναν ακόμα τρόπο για το πως φλασάρουμε την ελληνική rom στο Redmi Note2, κάνοντας αυτό που ονομάζουμε "καθαρή εγκατάσταση", με τη χρήση του MiFlash. (Όχι οτι είναι κάτι το νέο, αλλά είναι μια σειρά ενεργειών συγκεντρωμένες σε έναν οδηγό, κυρίως χρήσιμες για νέους χρήστες και λιγότερο εξοικειωμένους με την Miui. Τον ίδιο ακριβώς οδηγό μπορούν άνετα να ακολουθήσουν και χρήστες άλλων συσκευών Xiaomi, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ανάλογη και κατάλληλη ρομ για την συσκευή τους, και όχι αυτή που δίνεται στον οδηγό.)

  Όταν λέμε "καθαρή εγκατάσταση" στην ουσία μιλάμε για την εγκατάσταση (=φλασάρισμα) της Ελληνικής rom, σε ένα πεντακάθαρο τηλέφωνο, απαλλαγμένο απο τις "σαβούρες rom" που βάζουν τα κινεζομάγαζα. Στην πράξη δηλαδή "ξυρίζουμε" κυριολεκτικά τα πάντα που βρίσκονται μέσα στη συσκευή (αλλά όχι και στην εξωτερική SD κάρτα) και βάζουμε την ελληνική rom με ΔΥΟ βασικές ενέργειες:

  1. Φλασάρουμε την fastboot rom της Xiaomi για την συσκευή μας (που αποτελεί την "βάση") και
  2. Φλασάρουμε την τελευταία Ελληνική ρομ (που είναι ΠΛΗΡΩΣ ελληνικοποιημένη και περιέχει όλα τα έξτρα καλούδια)

  Για τον οδηγό θα χρειαστούμε τρία πράγματα:

  • 1. Tο πρόγραμμα Mi Flash
  • 2. Tη τελευταία επίσημη αγγλοκινέζικη Fastboot Rom (V7) που θα βρείτε στο φόρουμ μας, ΕΔΩ και η οποία φέρει ενσωματωμένο το TWRP recovery που θα μας κάνει τη ζωή ευκολότερη στη διαδικασία φλασαρίσματος της Ελληνικής ρομ.
  • 3. Την τελευταία ελληνική GTV rom, (Stable ή Developer) που θα την βρείτε στα dowloads αυτού εδώ του φόρουμ, δηλαδή, ΕΔΩ
  ΠΑΜΕ:

  ΒΗΜΑ 1ο:

  Αφού έχουμε φροντίσει να φορτίσουμε τη συσκευή μας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (μέχρι και 100% θα έλεγα, αλλά και το 70% είναι αποδεκτό) κατεβάσουμε την τελευταία fastboot rom όπως είπαμε παραπάνω, την αποσυμπιέζουμε κάπου μέσα στον υπολογιστή μας (κατά προτίμηση χύμα μέσα στο C:/ έτσι ώστε η διαδρομή που θα μπει στο MiFlash να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Δηλαδή η διαδρομή που θα φαίνεται ο φάκελος να είναι κάπως έτσι: C:\hermes_images_V7.0.6.0.LHMCNCI_20151016.0000.3_5.0_cn).
  Ανοίγουμε το πρόγραμμα MiFlash (που κατεβάσαμε προηγουμένως και εγκαταστήσαμε στον υπολογιστή μας) και απο το Browse του προγράμματος, εντοπίζουμε το φάκελο που αποσυμπιέσαμε την rom και τον ανοίγουμε πατώντας το οκ στον wizard. Αυτομάτως στον διευθυνσιογράφο του MiFlash θα μπει η διαδρομή που βρίσκεται η rom.


  Μετά (μεγάλη προσοχή σε αυτή την ενέργεια να μην κάνουμε λάθος) πατάμε το Advanced (βρίσκεται κάτω απο το "broswe...") Ανοίγει το παράθυρο με τίτλο "Advanced". Στην πρώτη γραμμή, δίπλα και τέρμα δεξιά απο την επιλογή "FastBoot Script" υπάρχει ένα κουμπί "Browse..".


  Το πατάμε, και ψάχνουμε να βρούμε το φάκελο με τη rom, βρίσκουμε το αρχείο "flash_all.bat", το μαρκάρουμε να γίνει μπλε και πατάμε το κουμπί "άνοιγμα".
  edit: Στην νέα έκδοση του MiFlash που ανεβάσαμε σήμερα 10/10/15 (το αρχείο ονομάζεται "MiPhone2015731.exe"), υπάρχει μια νέα επιλογή που βρίσκεται στην κάτω μπάρα του παραθύρου του MiFlash που έχει τρεις επιλογές. Επιλέγουμε το "Flash All" και συνεχίζουμε παρακάτω...


  Τώρα στη διαδρομή της πρώτης γραμμής πρέπει να φαίνεται κάτι σαν και αυτό (το "look" σας δείχνω):
  C:\ hermes_images_V6.7.5.0.LHMCNCH_20150826.0000.7_5.0_cnleo_images_5.9.1_ 20150826.0000.7_5.0_cn\flash_all.bat

  Σε μερικούς υπολογιστές, που οι προεκτάσεις αρχείων δεν είναι ενεργοποιημένες το αρχείο "flash_all.bat" θα φαίνεται χωρίς το .bat, δηλαδή έτσι flash_all. Αυτό είναι φυσιολογικό...
  Όλες τις υπόλοιπες γραμμές τις αφήνουμε όπως έχουν (όπως φαίνονται στην φωτογραφία από πάνω δηλαδή)


  -Τώρα σβήνουμε την συσκευή μας.
  -Μετά πατάμε συγχρόνως και επίμονα (για κάμποσα δευτερόλεπτα) τα κουμπιά power + volume down.Το κινητό θα μπει σε fastboot mode και θα δείχνει τον "Mitu μηχανικό", όπως απο κάτω στη φωτογραφία (μόνο τότε αφήνουμε τα κουμπιά) :


  Τώρα συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή με το καλώδιο USB σε μια θύρα USB2 (όχι σε usb3).

  Πάμε στο ήδη ανοιχτό MiFlash και πατάμε το κουμπί resfresh. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε στην οθόνη του MiFlash τον κωδικό αριθμό της συσκευής μας, κάτω απο εκεί που λέει "device":
  Το μαρκάρουμε, το κάνουμε μπλε και πατάμε το κουμπί Flash... Θα έχετε περίπου 120 δευτερόλεπτα για διάλειμμα, αφού τόσο χρειάζεται περίπου να τελειώσει ένα επιτυχημένο Flashάρισμα (αν και οι χρόνοι είναι σχετικοί και έχουν να κάνουν και με το πόσα γρήγορα είναι τα PCs σας) Αν όλα πάνε καλά θα δείτε το μήνυμα "Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία" (όπως φαίνεται στην 3η φωτογραφία)


  Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει όλη την διαδικασία σε VIDEO:

  Τώρα η συσκευή θα κάνει μόνη της επανεκκίνηση (μπορείτε να την βγάλετε από το καλώδιο, καθώς κάνει την επανεκκίνηση...) και θα ξεκινήσει στην αγγλοκινέζικη Miui V7... Όταν τελειώσει την επανεκκίνηση, θα πρέπει να σετάρετε τη Miui, για να ξεκινήσετε... Εγώ σε αυτό το στάδιο προσπερνάω όπως-όπως όλες τις οθόνες του wizard, όπως φαίνεται από κάτω...


  Η συγκεκριμένη rom είναι η ΒΑΣΗ για να βάλουμε την δική μας ελληνική από πάνω στη συνέχεια... Κλείστε το πρόγραμμα MiFlash στο PC σας... Δεν το χρειαζόμαστε άλλο...


  ΒΗΜΑ 2ο:

  Όταν τελειώσει το σετάρισμα, συνδέουμε και πάλι το τηλέφωνο με το PC, χρησιμοποιώντας και πάλι το USB καλώδιο. Όταν το PC δει τη νέα μας συσκευή, θα πρέπει να δούμε κάτι τέτοιο στην οθόνη του υπολογιστή μας:
  Τώρα, ανοίξτε το παράθυρο του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή και πηγαίνετε εκεί που είχατε αποθηκεύσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ rom στον υπολογιστή σας, όταν την κατεβάσατε, και κάντε την copy μέσα στο τηλέφωνό σας ΧΥΜΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ μην την βάλετε σε κανένα φάκελο!)

  Αφού τελειώσετε με την αντιγραφή, αποσυνδέστε το τηλέφωνο από το PC, πιάστε το στα χέρια σας, και ακολουθήστε τις φωτογραφίες με τη σειρά:


  Δηλαδή, πάμε μέσα στο φάκελο "Εργαλεία", στον updater και επιλέγουμε (με το τρόπο που δείχνουν οι φωτογραφίες) το αρχείο της ρομ .
  Το κινητό θα αρχίσει να φλασάρει την ελληνική ρομ, χρησιμοποιώντας τo TWRP Recovery.
  ...Αρχίστε να κουνάτε την ουρά σας... όπου νά'ναι σκάει μύτη η Ελληνική Miui V7...!!!

  Όταν τελειώσει, θα πρέπει να είστε πλέον στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ MIUI V7

  Και με την Ελληνική θα παίρνετε και Antutu που "σκοτώνει"! :thumbsup:


  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! :D
  Images
  • Image2_800x536.jpg

   53,23 kB, 800×536, viewed 1.093 times
  • Image1_800x330.jpg

   24,25 kB, 800×330, viewed 776 times
  • Image4_800x542.jpg

   37,73 kB, 800×542, viewed 754 times
  • Image3_800x542.jpg

   52,4 kB, 800×542, viewed 743 times
  • .jpg

   12,44 kB, 346×342, viewed 18.875 times
  • 333.jpg

   68,26 kB, 925×800, viewed 859 times
  • Screenshot_com.antutu.ABenchMark_2015-10-09-14-44-14.png

   66,79 kB, 450×800, viewed 573 times
 • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 8 φοράs, τελευταία από τον/ην caeser ().

 • Διαφήμιση
 • Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

  Πολύ καλός οδηγός. Αν και μετά από αυτόν, δεν τα καταφέρνουμε να φλασάρουμε το NOTE 2, καλύτερα να πληρώσουμε για ένα iPhone. ☺
  Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
  ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
 • Ο/H GR_Macedon έγραψε:

  Πολύ καλός οδηγός. Αν και μετά από αυτόν δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με το NOTE 2 καλύτερα να πληρώσουμε για ένα iPhone. ☺


  Τι εννοείς ..."ποιητή" μου? :D

  Υ.Γ. Είπες "iPhone" και μου ήρθε μια ανατριχίλα, σαν αυτή που σου φέρνει ένα παγάκι στη πλάτη! Χαχαχα!
 • Πολύ κατατοπιστικός οδηγός μπράβο και απο μένα! :thumbup:
  Περιμένω πως και πώς να παραλάβω το κινητό και αρχίσω!!! ;)
 • Διαφήμιση
 • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ..
  ΕΡΩΤΗΣΗ:
  ΣΤΟ 1 ΒΗΜΑ ΣΤΟ MIFLASH ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..
  (ΕΝΩ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..)
  ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

  ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:
  ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ COOLPAD F1
  EΧΩ ΕΞΟΙΚΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ CUSTOM ROM
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ CUSTOM ROM CMW
  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΤΟΥ COOLPAD--WIPES+FACTORY RESET+DALVIN CASE.. ΚΤΛ)
  ΝΑ ΦΛΑΣΑΡΩ ΤΗΝ 5.9.27
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ RECOVERY ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ
  ΣΕ AYTHΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ (CMW) ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ??

 • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην karrasjim ().

 • παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την έναρξη του qcCoInstaller.dll
  δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη λειτ. μονάδα

  Ξανακατέβασα το MiFlash, το έτρεξα και με διαχειριστή και το ίδιο μου βγάζει. Και δεν μου βγάζει την επιλογή του "ΟΚ" αφού μετά το browse διαλέξω το hermes_images
 • Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό το .dll. Αν θέλεις ψάξε στο en.miui να βρεις άλλο link να κατεβάσεις το MiFlash μήπως για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο δεν δουλεύει σωστά στο PC σου....
  edit: Δοκίμασε ΑΥΤΟ... • Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην caeser ().

 • Διαφήμιση
 • Ο/H gritz έγραψε:

  παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την έναρξη του qcCoInstaller.dll


  Ο/H kompla έγραψε:

  το ιδιο και μενα μετο dll κατεβασα το αλλο αρχειο και στο refresh δεν βγαζει τιποτα τι πατησαμε


  @gritz @kompla προσπαθήσατε να εγκαταστήσετε το MiPcSuite?
 • Διαφήμιση
 • Μολις το τελιωσα το miflash απο την κινα bigota.d.miui.com/tools/MiPhone2015731.exe
  πολυ ευκολος οδηγος ακομα και για αρχαριους ευχαριστουμε
 • Ο/H gritz έγραψε:

  παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την έναρξη του qcCoInstaller.dll
  δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη λειτ. μονάδα

  Ξανακατέβασα το MiFlash, το έτρεξα και με διαχειριστή και το ίδιο μου βγάζει. Και δεν μου βγάζει την επιλογή του "ΟΚ" αφού μετά το browse διαλέξω το hermes_images


  Ο/H kompla έγραψε:

  το ιδιο και μενα μετο dll κατεβασα το αλλο αρχειο και στο refresh δεν βγαζει τιποτα τι πατησαμε


  Προσπαθήστε να ξανακατεβάσετε το (ανανεωμένο) MiFlash απο τον οδηγό και να τον κάνετε και πάλι εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.