Διαφήμιση

Πως κάνουμε Root το Redmi 2 Enhanced?

  >> Ενημέρωση VIP μελών <<

  Είναι έτοιμες οι 32 νέες XTRV-9.8.15 ROM για την που σας έχoυν σταλθεί μέσω του VIP mail.

  Οι ROM για τα MINote2, HMNote5A, HMNote5ALITE, HM4X θα παραδοθούν όταν έχουμε Source.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Πως κάνουμε Root το Redmi 2 Enhanced?

   Καλώς σας βρήκα πρώτα από όλα.

   Πήρα αυτές τις μέρες το Redmi 2 Pro/Enhanced ή όπως αλλιώς το βαφτίζει ο καθένας, την έκδοση με τα 2GB μνήμης και τα 16GB αποθηκευτικού χώρου. Η αγορά από GearBest. Φαίνεται να έχει πειραγμένη ROM μιας και με το καλημέρα πέταγε διαφημίσεις. Η Xiaomi πρότεινε factory reset, το οποίο όντως έλυσε το πρόβλημα των διαφημίσεων, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό αρκεί. Υπάρχουν εφαρμογές εγκατεστημένες που μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως οι DCShare, Baidu Browser, DU Speed Booster, TouchPal, Clean Master, ενώ και το Malware Bytes λέει ότι το Miuivideo.apk περιέχει trojan.

   Πριν αρχίσω να παίζω με ROMs, την οποία διαδικασία δεν γνωρίζω ούτε επιφανειακά αν και δείχνει απλή, θα πρέπει φαντάζομαι να κάνω Root το κινητό; Στο Security>Permissions δεν μου δίνει αντίστοιχη επιλογή και βασικά πριν αρχίσω να πειραματίζομαι ακόμα και με αυτό, θα ήθελα πρώτα κάποια βοήθεια.

   Να πω ότι η συσκευή αναγνωρίζεται ως 2014813 στο CPU-Z και στο about device το Model Number είναι HM 2LTE-CMCC. Η έκδοση του MIUI είναι 66.55.22.00(KHJCNCD).

   Βρήκα αυτό εδώ το thread [MIUI DEVICE TEAM] Native Root/Unroot for Redmi 2 Stable ROMs {Update Stopped} - Redmi 2/2A/Prime - Xiaomi MIUI Official Forum, αλλά από την μία τα αρχεία αναφέρονται σε 2014811 συσκευή, από την άλλη τα αρχεία που δίνει για τα Global τηλέφωνα αναφέρουν ότι το MIUI θα έχει το χαρακτηριστικό KHJMICD μετά την έκδοση. Οπότε δεν έχω ιδέα αν κάνει.
   Στο forum που κοίταξα δεν βρήκα σχετικό θέμα για την συσκευή μου, αν υπάρχει την συγνώμη μου αν κακώς άνοιξα νέο θέμα. Στο "Οδηγός Χρήσης του TITANIUM BACK UP" φαίνεται να θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη της επιλογής δικαιώματος Roor στο Security>Permissions, που όμως για την συσκευή μου δεν ισχύει.
  • Διαφήμιση
  • Καλώς ήρθες στη κοινότητα και καλορίζικη η συσκευή σου.
   Η λύση για τα προβληματά σου είναι ΜΙΑ και ακούει στο όνομα "ελληνική rom".
   Θα σου λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα με τις χαζοεφαρμογές, θα σου κάνει root το κινητό, θα σου εγκαταστήσει google play (αν τυχόν δεν έχει), θα σου εγκαταστήσει gapps και TWRP recovery και τέλος θα έχεις συχνές αναβαθμίσεις (όλες στα ελληνικά!) απο αυτό εδώ το φόρουμ!
   Ψάξε εκεί που γράφει για τη συσκευή σου και θα βρεις και οδηγούς με το τρόπο εγκατάστασης και τα λινκς για να κατεβάσεις την ελληνική ρομ.
  • Ναι με παρέπεμψε ο maddoctor στο forum σας και μου πρότεινε να βάλω αυτή εδώ: xiaomi-miui.gr/community/wsif/…omi-Redmi-2-TD-2GB/#files

   Ψάχνοντας σε άλλα threads, από ότι κατάλαβα σε ένα σχόλιο που διάβασα, επειδή έχω stable ROM η μόνη διαδικασία περάσματος ROM είναι η δεύτερη μέσω recovery. Ισχύει αυτό;

   Απλά το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πάρω πλήρες back up με το Titanium την συσκευή εφόσον δεν έχω Root δικαιώματα. Να πω την αλήθεια δεν χρειάζεται να πάρω Back up εφαρμογές ή οτιδήποτε, η συσκευή είναι φρέσκια οπότε δεν χρειάζεται ίσως και να μην θέλω να παραμείνει κάτι μέσα,, αλλά δεν είναι καλό να έχεις ένα πλήρες back up του συστήματος πριν πας να περάσεις άλλη ROM? Ώστε αν φας πόρτα να μπορείς να επαναφέρεις αυτή που είχε, έστω και με το trojan, αντί να κάθεσαι να δοκιμάζεις πληθώρα ROMs μέχρι να σου κάτσει κάποια.
   Μπορεί απλά να τα έχω καταλάβει όλα λάθος και το Titanium να μην φτιάχνει back ups που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως update.zip.
  • Πάνε ΕΔΩ και κατέβασε το TWRP recovery με το φλασ εργαλείο.
   Κάνε ότι λένε οι οδηγίες και μετά μπες στο νέο TWRP recovery πάρε ένα backup και μετά εγκατέστησε την ελληνική ρομ. Όλο αυτό το κάνεις γιατί θες να πάρεις πρώτα backup. Αν δε θες περνάς την ελληνική απευθείας μέσα από τον updater αφού πρώτα κάνεις reset to default και θα είσαι οκ.
   Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
   ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Διαφήμιση
  • Πέρασα το TWRP και έκανα ένα back up (επέλεξα όλα τα κουτάκια που είχε εκεί να γίνουν back up - δεν πρέπει να μου ξέφυγε κάποιο!). Το back up έγινε στην micro SD όπου μου έφτιαξε έναν φάκελο με ένα κάρο .win και .md5 αρχεία, καθώς και ένα recovery.log. Υποθέτω αυτός ο φάκελος είναι αρκετός για επαναφορά του συστήματος αν χρειαστεί; Αλλά,... το φλασάρισμα της ROM δεν θα σβήσει και το TWRP ή αυτό το κομμάτι της μνήμης δεν το κάνει overwrite?

   Το TWRP πρότεινε να μου κάνει Root την συσκευή, αλλά τελικά όταν μπήκα πάλι στο MIUI δεν είχε γίνει Root.
  • Ο/H yanni έγραψε:

   Υποθέτω αυτός ο φάκελος είναι αρκετός για επαναφορά του συστήματος αν χρειαστεί;


   Σωστά, ότι και να συμβεί η συσκευή μπορεί να γυρίσει στην κατάσταση που ήταν όταν έγινε το backup.

   Ο/H yanni έγραψε:

   Αλλά,... το φλασάρισμα της ROM δεν θα σβήσει και το TWRP ή αυτό το κομμάτι της μνήμης δεν το κάνει overwrite?


   Αν κάνεις το φλασάρισμα μέσα απο το TWRP δεν υπάρχει φόβος..

   Ο/H yanni έγραψε:

   Το TWRP πρότεινε να μου κάνει Root την συσκευή, αλλά τελικά όταν μπήκα πάλι στο MIUI δεν είχε γίνει Root.


   Η GTV είναι rooted απλά πρέπει να πας απο το Κέντρο Ασφαλείας και να ενεργοποιήσεις το root :wink:
  • Ο/H Bodai έγραψε:

   Σωστά, ότι και να συμβεί η συσκευή μπορεί να γυρίσει στην κατάσταση που ήταν όταν έγινε το backup.

   Ωραία.

   Αν κάνεις το φλασάρισμα μέσα απο το TWRP δεν υπάρχει φόβος.

   Υπάρχει κάποιος οδηγός για το TWRP; Δεν έχω βρει κάτι εδώ μέσα και αν και θα μπορούσα να πάω ολίγον μαντεύοντας και κάνοντας κοιτώντας τις επιλογές στον Mi recovery, στον 2ο οδηγό αναβάθμισης, δεν παύει να είναι ολίγον... μαντεύοντας και κάνοντας.

   Φαντάζομαι η διαδικασία πάει κάπως έτσι (τουλάχιστον τα πρώτα βήματα)

   TWRP>Επιλεγουμε Wipe και εκεί την στάνταρ επιλογή που λέει Wipe Data, Cache, and Davlik (not including Internal Storage), οπότε κάνουμε swipe to factory reset
   Μετά πάμε Install και επιλέγουμε το update.zip

   και μετά δεν έχω δει ακόμα. Δεν ξέρω αν θέλει και ένα factory reset πρώτα μέσα από το λειτουργικό και πριν πάω στο TWRP.

   Η GTV είναι rooted απλά πρέπει να πας απο το Κέντρο Ασφαλείας και να ενεργοποιήσεις το root :wink:

   Το root με ενδιαφέρει για να βγάλω το trojan και κάποιες εφαρμογές που μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι περασμένες εξ αρχής. Αν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα με απασχολούσε και τόσο. Σκέφτομαι Πάντως να δοκιμάσω την stable 6.3.0 έκδοση πρώτα, να νιώσω λίγο πιο άνετα με την όλη ιστορία το φλασαρίσματος, και μετά να κοιτάξω για την GTV.

   Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Sorry αν γίνομαι υπερβολικός και κουραστικός, αλλά ήθελα καιρό να πάρω ένα Xiaomi και δεν θέλω να κάτσει καμιά στραβή, διότι αν η πρώτη εμπειρία είναι αρνητική, δεν θα υπάρξει δεύτερη. Η εταιρία θα φάει shift+delete.
  • Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • Επανέφερα το MI Recovery, πήγα να περάσω αρχικά την stable 6.3.0, δεν βρίσκει το update.zip.
   Αλλάζω SD card κάνω format μέσα από το τηλέφωνο την νέα, αποθηκεύω στην SD την 5.9.10 ως update.zip, πάω στο Mi recovery, πάλι δεν βρίσκει το update.zip.
  • Ο/H yanni έγραψε:

   Επανέφερα το MI Recovery, πήγα να περάσω αρχικά την stable 6.3.0, δεν βρίσκει το update.zip.
   Αλλάζω SD card κάνω format μέσα από το τηλέφωνο την νέα, αποθηκεύω στην SD την 5.9.10 ως update.zip, πάω στο Mi recovery, πάλι δεν βρίσκει το update.zip.

   Δοκίμασε να το βάλεις στην εσωτερική μνήμη.
   Παίζει επίσης να έχεις διπλό update.zip.zip
   Αν ο υπολογιστής σου δεν δείχνει στα ονόματα των αρχείων και το είδος τους δηλαδή το update.zip το δείχνει σκέτο update, τότε στην μετονομασία δεν πρέπει να προσθέτεις στο τέλος το .zip Δεν ξέρω αν σου το εδωσα να το καταλάβεις.....
   Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
   ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Μπα το δεύτερο δεν παίζει επειδή εδώ και χρόνια η αλλαγή να δείχνει ο υπολογιστής τις καταλήξεις είναι από τις πρώτες που κάνω και δεύτερον και ο file manager του τηλεφώνου μου γράφει το αρχείο ως update.zip χωρίς δεύτερη κατάληξη. Επιπλέον η τελευταία δοκιμή έγινε με rename μέσα από τον file manager του τηλεφώνου.

   Όσον αφορά μεταφορά του αρχείου στην εσωτερική μνήμη, δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα, αλλά στο τέλος φαντάζομαι θα το δοκιμάσω και αυτό. Απλά και update αρχείο και παλιό σύστημα στο ίδιο partition δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H yanni έγραψε:

   Όσον αφορά μεταφορά του αρχείου στην εσωτερική μνήμη, δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα,


   Μην το φοβάσαι. Δεν υπάρχει θέμα, και στο παρελθόν βοήθησε η συγκεκριμένη ενέργεια..
  • Ο/H yanni έγραψε:

   Όσον αφορά μεταφορά του αρχείου στην εσωτερική μνήμη, δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα


   Δεν πρόκειται περί ..."ιδέας", αλλά περί πρακτικής, όπου βοηθάς τον οδηγό του Mi recovery να ξεστραβωθεί και να βρει το zip αρχείο που έχεις στη συσκευή σου. Αφού λοιπόν δεν το βλέπει στην SD, πολύ σωστά σου λέει ο @GR_Macedon να το βάλεις χύμα στο root directory της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου. Όταν το δει και κάνεις τη δουλειά σου, μετά απλά το σβήνεις για να μην σου πιάνει χώρο και "ούτε γάτα, ούτε ζημιά"!
   Και για να σε "χαλαρώσω" απο τυχόν περίεργες σκέψεις που έχεις, σου λέω ότι αυτό το πράγμα το έχω κάνει εγώ προσωπικά περισσότερες απο ...άπειρες φορές! :D