Διαφήμιση

Η AMD αποκαλύπτει το νέο Opteron A1100 "Seattle" SoC για servers

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η AMD αποκαλύπτει το νέο Opteron A1100 "Seattle" SoC για servers

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-amd-apokalyptei-to-neo-opteron-a1100-137957.html']
   AMD LogoΈχουν περάσει επτά μήνες από όταν η AMD κυκλοφόρησε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον server cpu της Opteron A1100 με κωδική ονομασία "Seattle", και είκοσι δύο μήνες από την αρχική ανακοίνωση. Σήμερα, στο συνέδριο Hot Chips στο Cupertino της Καλιφόρνια, η AMD αποκάλυψε τα τελικά κομμάτια της στρατηγική της πάνω στο κομμάτι των ARM powered servers αποκαλύπτοντας τον Opteron A1100.   Το Seattle πρόκειται για το πρώτο SoC της AMD που βασίζεται στην ARM αρχιτεκτονική. Διαθέτει οκτώ πυρήνες 64-bit ARMv8 ISA Cortex-A57 τοποθετημένους σε τέσσερα ζεύγη, με κάθε ζευγάρι να μοιράζεται 1MB level 2 cache (4MB L2 συνολικά). Και οι οκτώ πυρήνες μοιράζονται 8 MB ​​level 3 cache. Τόσο το L1 cache όσο και το L2 cache είναι ECC protected. Υπάρχουν δύο ελεγκτές μνήμης, υποστηρίζοντας τόσο dual channel DDR3 όσο και DDR4, επιτρέποντας συνολικά 128 GB μνήμη ECC στα 1866Mhz.

   Εφόσον μιλάμε για SoC, περιλαμβάνει και I/O χαρακτηριστικά χωρίς να χρειάζεται κάποιο εξωτερικό chipset. Διαθέτει λοιπόν 8 PCIe 3.0 lanes(8x, 4x/4x και 4x/2x/2x) για κάρτες επέκτασης και 8 SATA 3.0 ports για αποθηκευτικά μέσα. Η σύνδεση στο δίκτυο παρέχεται από δύο ελεγκτές 10GBASE-KR και ένα 10/100/1000 Ethernet port. Το 10GBASE-KR είναι μια προδιαγραφή μικρής εμβέλειας σχεδιασμένο για συνδέσεις χαλκού σε backplanes σε διακομιστές blade και modular δρομολογητές.

   Το SoC περιλαμβάνει επίσης ένα ζευγάρι συνεπεξεργαστών. Ο πρώτος πρόκειται για έναν κρυπτογραφικό συνεπεξεργαστή (Cryptographic CoProcessor (CCP)) που επιταχύνει AES, elliptic curve και RSA encryption, SHA hashing, καθώς και zlib συμπίεση και αποσυμπίεση. Διαθέτει επίσης και True hardware random number generator.


   Ο δεύτερος είναι ο επεξεργαστής ελέγχου συστήματος (System Control Processor (SCP)). Πρόκειται για έναν επεξεργαστή Cortex A5 με δική του RAM, ROM και I/O σύστημα. Ένα SoC δηλαδή ενσωματωμένο μέσα σε ένα μεγαλύτερο SoC. Το SCP ελέγχει τη διαχείριση ενέργειας του chip, εκτελεί την αρχική διαμόρφωση και την εκκίνηση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες διαχείρισης του συστήματος. Έχει τη δική του εξωτερική συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων gigabit Ethernet, I2C και σειριακή και χρησιμοποιεί την τεχνολογία TrustZone ARM για να είναι απομονωμένο με ασφάλεια από το λογισμικό που εκτελείται στους οκτώ A57 πυρήνες. Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για Out-of-band management.
   Για τους system developers που θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το "Seattle", η AMD διαθέτει μια reference micro-ATX μητρική που στεγάζει ένα Seattle SoC, τέσσερις υποδοχές DDR3, και υποδοχές για τις διάφορες επιλογές συνδεσιμότητας του A1100. Ποιο συγκεκριμένα διαθέτει μια υποδοχή PCIe x8, οκτώ θύρες SATA3, δύο υποδοχές 10GBASE-T, I2C και UARTs για την SCP.


   Το reference σύστημα διαθέτει τοποθετημένη αυτή την μητρική σε ένα 2U rack-mount με ένα τροφοδοτικό και χώρο για οκτώ σκληρούς δίσκους.


   [/feedquote]