Διαφήμιση

Το Justin.tv δίνει ζωή στο Twitch.tv και κλείνει επίσημα τις πύλες του.

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Το Justin.tv δίνει ζωή στο Twitch.tv και κλείνει επίσημα τις πύλες του.

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/to-justin-tv-dinei-zwi-sto-twitch-137800.html']
   Στις 19 Μαρτίου 2007 ένα νέος και φιλόδοξος επιχειρηματίας με το όνομα Justin Kan ξεκίνησε να μεταδίδει την ζωή του, live από μία web camera προσαρμοσμένη στο κεφάλι του. Το εγχείρημα αυτό το ονόμασε Justin.tv και αν και παράξενο και συνήθως βαρετό, θα κατέληγε στην γέννηση μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video στον κόσμο, αλλά όχι αυτή που ο Kan και οι συνιδρυτές του Justin.tv, είχαν φανταστεί. Αφού είδαν ότι είχε επιτυχία με τον Kan, έψαξαν να βρουν και άλλους συμμετέχοντες. Το δεύτερο αστέρι ήταν η iJustine, που κατάφερε να κάνει καριέρα που τις απέφερε εκατομμύρια δολάρια. Τελικά το Justin.tv κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίκτυο από 60 reality stars, των οποίων η ζωή μεταδιδόταν online.

   Έτσι τον Οκτώβριο του 2007 το Justin.tv άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό επιτρέποντας σε όποιον ήθελε να φτιάξει ένα live stream. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια τεράστια ανάπτυξη στον αριθμό των θεατών του και μέσα σε οκτώ μήνες έφτασε το ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες. Ήταν από τις πρώτες υπηρεσίες που παρείχαν ζωντανό video δίπλα στο chat. Αλλά οι ιδρυτές δεν είχαν μια ξεκάθαρη αίσθηση για την κατεύθυνση της εταιρείας ή για το πως θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν εμπορικά.


   Τον Ιούνιο του 2011 η ομάδα αποφάσισε να εστιάσει στο πιο δημοφιλές κομμάτι του Justin.tv. Στους χρήστες που μετέδιδαν και παρακολουθούσαν video από παιχνίδια. Το νέο project ονομάστηκε Twitch.tv και σύντομα μεταμορφώθηκε σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές "κίνησης" στο διαδίκτυο τις ώρες αιχμής και φέρεται να έχει αγοραστεί από τη Google για ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Τον Φεβρουάριο του 2014 το Justin.tv μετονομάστηκε σε Twitch Ineractive και σήμερα τερμάτισε οριστικά την λειτουργία του.

   "Το J TV θα μείνει στη μνήμη μας σαν το πιο παράξενο πείραμα στο internet όλων των εποχών" δήλωσε ο Kevin Lin. "Είναι από αυτά τα πράγματα που μπορούν να συμβούν μόνο στην εποχή του Intenet."


   Πηγή: theverge
   [/feedquote]