Διαφήμιση

Ερευνητές επιτυγχάνουν ευρυζωνικές ταχύτητες 5 TB το δευτερόλεπτο.

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Ερευνητές επιτυγχάνουν ευρυζωνικές ταχύτητες 5 TB το δευτερόλεπτο.

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/ereynites-epitygxanoun-eyryzwnikes-taxytites-5-tb-to-137725.html']
   Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Δανίας (DTU Fotonik) κατέρριψε το ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων μέσω οπτικής ίνας, επιτυγχάνοντας ταχύτητες πάνω από 43 terabits το δευτερόλεπτο. Αυτές οι ταχύτητες έγιναν χρησιμοποιώντας οπτική ίνα με δέσμη επτά πυρήνων, όχι όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά ενός άλλου τύπου που επιτρέπει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, διατηρώντας όμως τις ίδιες διαστάσεις εξωτερικά, Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν Γερμανοί ερευνητές του Karlsruhe Institut für Technologie οι οποίοι είχαν καταφέρει ταχύτητες 32 terabits το δευτερόλεπτο.

   Ο παγκόσμιος αυτός ανταγωνισμός στις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, η οποία χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξανόμενη κίνηση στο διαδίκτυο η οποία υπολογίζεται ότι αυξάνεται 40-50 τοις εκατό ετησίως. Επιπλέον, η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για το διαδίκτυο σαν σύνολο υπολογίζεται ότι φτάνει στο δύο τοις εκατό της συνολικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για την οποία ευθύνεται ο άνθρωπος. Αυτό είναι στα επίπεδα της βιομηχανίας των μεταφορών όπως πχ. τα καράβια και τα αεροπλάνα. Όμως αυτοί οι βιομηχανικοί τομείς δεν αυξάνονται 40 τοις εκατό το χρόνο. Έτσι είναι απαραίτητο να βρεθούν λύσεις που ενισχύουν την προσπάθεια στη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, ενώ παράλληλα αυξάνουν το εύρος της μεταφοράς δεδομένων.

   Αυτό ακριβώς πέτυχε η ομάδα επιστημόνων στο DTU με το τελευταίο παγκόσμιο ρεκόρ. Η ίδια ομάδα στο παρελθόν είχε καταφέρει την μεγαλύτερη ταχύτητα στον κόσμο, την απίστευτη ταχύτητα του 1 petabit το δευτερόλεπτο, αν και αυτό έγινε χρησιμοποιώντας εκατοντάδες laser ενώ τώρα χρησιμοποίησαν μόνο ένα. Το ρεκόρ αυτό επιβεβαιώθηκε και παρουσιάστηκε από τους ερευνητές στο παγκόσμιο συνέδριο CLEO 2014. Η ομάδα αυτή κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ αρκετές φορές. Το 2009 ήταν η πρώτη που είχε σπάσει το φράγμα του terabit, που από πολλούς είχε θεωρηθεί ένα αξεπέραστο όριο για την εποχή εκείνη. Το όριο αυτό έχει οριστεί τώρα στα 43 terabit το δευτερόλεπτο.

   >


   Πηγή: dtu.dk
   [/feedquote]