Διαφήμιση

Νέοι Kaveri από την AMD με ρυθμιζόμενο TDP

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Νέοι Kaveri από την AMD με ρυθμιζόμενο TDP

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/neoi-kaveri-apo-tin-amd-me-rythmizomeno-137641.html']
   AMD Logo
   Η AMD επισήμως σήμερα διαθέτει τρία νέα μοντέλα Kaveri APUs. Πρόκειται για τους A10-7800, A8-7600 και A6-7400Κ.

   Και οι τρεις επεξεργαστές μοιράζονται ένα νέο ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει ο ίδιος την μέγιστη κατανάλωσή τους, είτε στα 45W, είτε στα 65W με μια απλή αλλαγή στο BIOS! Το αποτέλεσμα, όταν θέτει κάποιος την APU σε λειτουργία 45W, είναι μια μείωση της συχνότητας λειτουργίας της κάπου στα 400-500MHz, διατηρώντας όμως το Turbo. Σύμφωνα με την AMD οι επιδόσεις μειώνονται κάπου στα 6-7% στο PC Mark 8 και στο 3DMark, αλλά τα πλεονεκτήματα της μειωμένης κατανάλωσης σε SFF PCs και γενικότερα σε συστήματα χαμηλής κατανάλωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
   Όσον αφορά τα μοντέλα, ο A10-7800 διαθέτει τέσσερις Steamroller πυρήνες χρονισμένους στα 3.5GHz, 3.9GHz όταν ενεργοποιείται το Turbo. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του διαθέτει 512 GCN Radeon cores. Θα κοστίζει $155.

   Ο Α8-7600, ο οποίος είχε παρουσιαστεί πριν 6 μήνες, αλλά μόλις τώρα γίνεται διαθέσιμος, έχει και αυτός τέσσερις Steamroller πυρήνες χρονισμένους στα 3.4GHz και 3.8GHz με Turbo. Η κάρτα γραφικών του διαθέτει 384 GCN Radeon cores. Το κόστος του ανέρχεται στα $105.

   Ο Α6-7400Κ είναι ο μόνος διπύρηνος από τους τρεις, με συχνότητα λειτουργίας για τους δύο Steamroller πυρήνες του τα 3.5GHz και 3.9GHz με Turbo. Η κάρτα γραφικών του διαθέτει 256 GCN Radeon cores. Επίσης είναι και ο μόνος ξεκλείδωτος επιτρέποντας ποιο εύκολο oveclocking. Η τιμή του θα είναι $77.


   Προφανώς και οι τρεις διαθέτουν όλες τις γνωστές τεχνολογίες των Kaveri, όπως Heterogeneous System Architecture (HSA), Unified Memory τόσο για την CPU όσο και για την GPU (hUMA), heterogeneous queuing of kernels (hQ), Graphics Core Next (GCN) με Mantle και AMD TrueAudio υποστήριξη.

   Τέλος, να πούμε ότι από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο θα τρέχει μια προσφορά της AMD. Με βάση αυτή, όποιος αγοράσει έναν Α10 APU θα μπορεί να πάρει δωρεάν ένα από τα Thief, Sniper Elite III, Murdered Soul Suspect.


   Πηγή:AnandTech
   [/feedquote]