Διαφήμιση

Περισσότερες πληροφορίες για το SoFIA από την Intel

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Περισσότερες πληροφορίες για το SoFIA από την Intel

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/perissoteres-plirofories-gia-to-sofia-apo-tin-137605.html']
   Intel LogoΔεν είναι μυστικό ότι η Intel τρέφει πολλές ελπίδες για το SoC(system on a chip) με κωδική ονομασία SoFIA(Smart or Feature phone with Intel Architecture) προκειμένου να εισχωρήσει στην αγορά των προσιτών smartphones και tablets, διασφαλίζοντας ένα μέλλον για την x86 αρχιτεκτονική της στην αγορά αυτή. Το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Intel είχε μόλις 1% μερίδιο αγοράς στα smartphones.

   Αν και το SoFIA υπόσχεται να προσφέρει την κατάλληλη τεχνολογία για entry-level gadgets, η Intel δεν είχε δώσει πληροφορίες για το κόστος αυτού ή των προϊόντων που θα το χρησιμοποιούν. Τελικά, από ότι φαίνεται η Intel επιθυμεί με το SoFIA να δώσει την δυνατότητα στους κατασκευαστές να κατασκευάσουν ιδιαίτερα προσιτά smartphones. Αυτό προκύπτει από δήλωση εκπρόσωπου της Intel στο Cnet News, σύμφωνα με την οποία, το SoFIA θα αποτελέσει την βάση για συσκευές που προορίζονται για τις αναδυόμενες αγορές, με κόστος μόλις 50 δολάρια(€37 ή £30). Αυτό θα θέσει την Intel σε άμεσο ανταγωνισμό με διάφορους κατασκευαστές SoCs όπως για παράδειγμα η Qualcomm και η Mediatek, αλλά η Intel δεν φαίνεται να ανησυχεί.

   H πρώτη έκδοση του SoFIA, θα διαθέτει δύο 64-bit Silvermont πυρήνες, μια απλή GPU και δυνατότητες 3G baseband. Θα στερείται όμως WiFi και Bluetooth, υποχρεώνοντας τους κατασκευαστές να προσθέσουν επιπλέον chips για αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό πιθανόν να υποχρεώσει την Intel να πουλάει σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές το SoFIA. Το 3G θα είναι σχεδίασης της Rockchip, ενώ το chip θα κατασκευάζεται στα 28nm από την TSMC.

   Οι μελλοντικές εκδόσεις του SoC αναμένονται αρκετά ποιο αναβαθμισμένες και θα στοχεύουν σε ποιο ακριβές συσκευές. Θα περιλαμβάνουν quad-core εκδόσεις με δυνατότητες baseband 3G και 4G LTE, ενώ η κατασκευή τους θα γίνεται με τεχνολογία 14nm σε εργοστάσια της ίδιας της Intel.

   Με βάση δήλωση από τον CEO της Intel Brian Krzanich τον Απρίλιο, η Intel σκοπεύει να διαθέσει στους OEMs την 3G έκδοση στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 και την LTE στο πρώτο μισό του 2015.
   Πηγή:KitGuru
   [/feedquote]