Διαφήμιση

MIT: Οι μαγνήτες μπορούν να ενεργήσουν σαν ασύρματο σύστημα ψύξης

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • MIT: Οι μαγνήτες μπορούν να ενεργήσουν σαν ασύρματο σύστημα ψύξης

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/mit-oi-magnites-mporoun-na-energisoun-san-137536.html']
   ΜΙΤ Logo
   Νέα έρευνα που διατυπώθηκε από ερευνητές του MIT δίνει ελπίδες ότι μια μέρα οι μαγνήτες θα χρησιμοποιούνται και σαν μέσο ψύξης.

   Η θεωρία αυτή περιγράφει την κίνηση των μαγνονίων, ιδεατών σωματιδίων των μαγνητών που είναι συλλογικές περιστροφές μαγνητικών ροπών. Εκτός των μαγνητικών ροπών, τα μαγνόνια μεταφέρουν επίσης και θερμότητα.
   Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές του ΜΙΤ έφτασαν στο συμπέρασμα ότι όταν τα μαγνόνια εκτίθενται σε ένα μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο τείνουν να κινούνται από το ένα άκρο του μαγνήτη στο άλλο, μεταφέροντας μαζί τους τη θερμότητα, και έτσι δημιουργούν ένα φαινόμενο ψύξης.

   "Μπορείς να σπρώξεις τη θερμότητα από τη μία μεριά στην άλλη, αρα, ουσιαστικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαγνήτη σαν ψύκτη", ισχυρίζεται ο Bolin Liao, απόφοιτος του τμήματος Μηχανολογίας του MIT, ο οποίος συμπληρώνει, "Μπορείς να οραματιστείς ένα ασύρματο σύστημα ψύξης όπου θα εφαρμόζεις μαγνητικό πεδίο σε ένα μαγνήτη από απόσταση, παραδείγματος χάρη ενός ή δύο μέτρων, για να ψύξεις, φερ' ειπείν, το laptop σου".
   Θεωρητικά, σύμφωνα με τον Liao, ένας τέτοιος μαγνητικός ψύκτης δε θα χρειάζεται κινούμενα μέρη, σε αντίθεση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν αντλίες για την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού.

   Ο Liao, μαζί με τους Jiawei Zhou και το, διευθυντή του τμήματος Μηχανολογίας, Gang Chen έχουν εκδώσει τη λεπτομερή μελέτη που αφορά τη θεωρία αυτή στο επιστημονικό περιοδικό Physical Review Letters.


   Πηγή: MIT News
   [/feedquote]