Διαφήμιση

Ρωσία: Κρατικός διαγωνισμός για την εξουδετέρωση του δικτύου TOR

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Ρωσία: Κρατικός διαγωνισμός για την εξουδετέρωση του δικτύου TOR

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/rwsia-kratikos-diagwnismos-gia-tin-eksoudeterwsi-tou-137498.html']
   Internet Security Logo
   Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι RT, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας προσφέρει πάνω από 82.500€ σε όποιον καταφέρει να βρει τρόπο ώστε η αστυνομία της χώρας να μπορεί να εξακριβώνει την πραγματική διαδικτυακή ταυτότητα των χρηστών που χρησιμοποιούν το δίκτυο TOR.

   Ο διαγωνισμός αυτός, του οποίο ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα κρατικών προκηρύξεων αλλά πέρασε απαρατήρητο στο ευρύ κοινό για περίπου δύο εβδομάδες όταν και ανακαλύφθηκε από διάφορους ακτιβιστές.

   To TOR αποκρύπτει την ταυτότητα του χρήστη στο διαδίκτυο, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα του και στέλνοντας τις πληροφορίες που θέλει να μεταφέρει διαμέσου πολλών και τυχαίων κόμβων, πράγμα που μπορεί να συγκαλύψει παράνομες δραστηριότητες.
   Από την άλλη όμως, είναι ένας τρόπος για την αποφυγή του ελέγχου και της λογοκρισίας σε χώρες με περιορισμούς στη νομοθεσία.

   Διάφορες τεχνολογικές λύσεις έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. (NSA) καθώς και άλλων υπηρεσιών, αλλά οι περισσότερες συνεπάγονται πολύ χρόνο και μεγάλο κόστος ή βασίζονται στο να 'σπάνε' λιγότερο ασφαλή προγράμματα που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το TOR.


   Πηγή: RT Network
   [/feedquote]