Διαφήμιση

64bit ARM chipset και από την Allwinner

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • 64bit ARM chipset και από την Allwinner

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/64bit-arm-chipset-kai-apo-tin-allwinner-137472.html']
   Allwinner LogoΗ Allwinner ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της 64-bit chipset μέχρι το τέλος του έτους. Μια 64-bit έκδοση του Android της Linaro είναι ήδη έτοιμη και θα παρουσιαστεί να τρέχει σε μια reference πλατφόρμα ανάπτυξης στο Electronics Fair του Χονγκ Κονγκ, τον Οκτώβριο. Αργότερα η πλατφόρμα αυτή θα είναι σε θέση να τρέξει και το Android της ίδιας της Google.

   Λεπτομέρειες σχετικά με το chipset είναι ακόμα ασαφείς, εκτός το ότι θα βασίζεται σε πυρήνες ARMv8-Α, είτε Cortex-A53, είτε Cortex-A57, είτε ίσως και τα δύο, δεδομένου ότι η Allwinner έχει ήδη ένα chipset, το UltraOcta A80 που βασίζεται στην big.LITTLE σχεδίαση.

   Το νέο chipset θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή 4K βίντεο με κωδικοποίηση H.265. Έτσι οι χρήστες κάποιου tablet με το νέο chipset της Allwinner, θα μπορούν να τραβήξουν, να κάνουν streaming, αλλά και να παρακολουθήσουν 4Κ video. Η Allwinner στοχεύει αποκλειστικά στα tablets και το νέο chipset δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Tablets με το chip αυτό αναμένονται αρχικά να κοστίζουν μεταξύ $200 και $250 δολάρια.

   Αν και η Allwinner δεν είναι ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα στην Δύση, τα chipsets της βρίσκονταν στα περισσότερα Android tablets που διατέθηκαν το 2012 και το 2013, δεδομένου ότι η Allwinner ήταν η κύρια επιλογή για τους white box ή αλλιώς, τους μικρούς και άγνωστους Κινέζους κατασκευαστές. Η πρωτοκαθεδρία της πάντως απειλήθηκε το 2014 στην Κίνα τόσο από την Intel όσο και από την MediaTek, οι οποίες κάνανε πολύ ποιο αισθητή την παρουσία τους.


   Πηγή: PCWorld
   GSMArena
   [/feedquote]