Διαφήμιση

Αποχωρεί η Broadcom από την αγορά κινητής τηλεφωνίας

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Αποχωρεί η Broadcom από την αγορά κινητής τηλεφωνίας

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/apoxwrei-i-broadcom-apo-tin-agora-kinitis-137428.html']
   Broadcom LogoΗ αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι έτοιμη να χάσει άλλον έναν μεγάλο παίκτη. Η Broadcom ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά το cellular baseband τμήμα της. Η εταιρεία προηγουμένως σκεφτόταν την πώληση του, αλλά συμβιβάστηκε στον τερματισμό της επιχείρησης, η οποία "ελαχιστοποιεί τις συνεχιζόμενες απώλειες από την επιχείρηση, και μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία, πολύ πιο γρήγορα", όπως ανέφερε ο CEO Scott McGregor.

   Τα δυνατά σημεία της Broadcom βρίσκονται σε set-top boxes και σχετικό με καλωδιακή τηλεόραση υλικό, σύνδεση για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και τεχνολογική υποδομή. Ο McGregor βλέπει τη μετάβαση σε Ultra HD και το πρότυπο κωδικοποίησης H.265, ως μελλοντικούς δρόμους ανάπτυξης για την εταιρεία.

   Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, η Broadcom αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 2.500 συνολικά (περίπου 20% του εργατικού της δυναμικού), με 250 να έχουν ήδη απολυθεί. Η εταιρεία ανέφερε 23 εκατομμύρια δολάρια ως κόστος αναδιάρθρωσης το τελευταίο τρίμηνο, αλλά το τελικός κόστος θα αυξηθεί σε 230 εκατομμύρια δολάρια κατά το επόμενο έτος.

   Το δεύτερο τρίμηνο η εταιρία είχε έσοδα 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια (μειωμένα κατά 2,3% σε ετήσια βάση), εκ των οποίων 625 εκατομμύρια δολάρια τα οποία προήλθαν από τη μονάδα Broadband Communications (υπεύθυνη για ενσύρματα και ασύρματα ηλεκτρονικά). Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 1 εκατ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει τις δαπάνες αναδιάρθρωσης, υποτιμήσεις αποθεμάτων και την απομείωση των μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων συνολικού ύψους 187 εκατομμυρίων δολαρίων.


   Μερικά χρόνια πριν ήταν η Texas Instruments που είχε αποχωρήσει από την αγορά των smartphones.

   Πηγή:GSMArena
   [/feedquote]