Διαφήμιση

Η Intel ανακοινώνει νέους SSD με αυτόματη κρυπτογράφηση.

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η Intel ανακοινώνει νέους SSD με αυτόματη κρυπτογράφηση.

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-intel-anakoinonei-neous-ssd-me-aytomati-137357.html']
   Η Intel ανακοίνωσε τη σειρά SSD Drive Pro 2500, με αυτόματη κρυπτογράφηση των δεδομένων για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σειρά αυτή, η οποία απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις, θα κυκλοφορήσει σε 2.4" με πάχος 7 mm και χωρητικότητες 120GB, 180GB, 240GB, 360GB και 480GB. Σε M.2 των 80mm με χωρητικότητες των 180GB, 240GB και 360GB και M.2 των 60mm με χωρητικότητες των 180GB και 240GB. Η Intel υπόσχεται ότι κάθε τύπος θα αποδίδει IOPS (input/output operations per second) μέχρι και 48K/80K και σειριακή ανάγνωση/εγγραφή μέχρι τις ταχύτητες των 540/490 ΜΒps.

   "H σειρά Drive Pro 2500 έχει μέχρι και έξι φορές μεγαλύτερη απόδοση και με τις νέες λειτουργίες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης παρέχει μία βελτιωμένη εμπειρία χρήσης και διάρκεια μπαταρίας" δήλωσε η Intel σε συνέντευξη τύπου. Η κατανάλωση θα είναι στα 195mW σε πλήρη λειτουργία, στα 55mW σε κατάσταση αδράνειας και στα 5mW σε devsleep.

   Η Intel δήλωσε ότι o λόγος πίσω από αυτή την κυκλοφορία είναι η αύξηση στις διαρροές ασφαλείας που επηρεάζουν επιχειρήσεις με "σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις." Αυτές οι ζημιές υπολογίζονται περίπου στα 3.4 εκατομμύρια δολάρια, με τις κακόβουλες επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο. Επίσης τα χαμένα laptops είναι μία σημαντική αιτία της αυτόματης κρυπτογράφησης, αφού το κόστος της απώλειας μιας μη κρυπτογραφημένης συσκευής, είναι περίπου της τάξεως των 50.000 $, συμπεριλαμβανομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων, των χαμένων εργατοωρών, των νομικών εξόδων, και τέλος του κόστους της ίδιας της αντικατάστασης των χαμένων συσκευών.

   Τελευταία αυτές οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί και σε προσωπικό επίπεδο, αφού έχουν εμφανιστεί δικτυακοί κακοποιοί οι οποίοι επιδίδονται σε εκβιασμούς (sextortion), ζητώντας μεγάλα ποσά για να μην δημοσιοποιήσουν πικάντικες φωτογραφίες ή μηνύματα. Οι ειδικοί ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει ότι αυτού του είδους οι κακοποιοί μπορεί να πλευρίσουν τα θύματά τους προσπαθώντας να γίνουνε φίλοι τους και να τους πείσουν να μοιραστούν μαζί τους φωτογραφίες τους ή να χρησιμοποιήσουν κακόβουλο λογισμικό με στόχο την webcam τους και να πάρουν φωτογραφίες τις οποίες να χρησιμοποιήσουν αργότερα για εκβιασμό.


   Πηγή: theinquirer
   [/feedquote]