Διαφήμιση

Προσοχή στις ψευδείς σελίδες του Facebook της πτήσης MH17

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Προσοχή στις ψευδείς σελίδες του Facebook της πτήσης MH17

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/prosoxi-stis-pseydeis-selides-tou-facebook-tis-137354.html']
   Facebook LogoΑν ψάχνετε να μάθετε περισσότερα για το δυστύχημα της Μαλαισιανής πτήσης ΜΗ17 που έγινε πρόσφατα στην Ουκρανία , τότε προσέξτε να μην το κάνετε μέσω Facebook. Πολλές από τις σελίδες που δημιουργήθηκαν ως ανάμνηση για τα θύματα της πτήσης – και κυρίως για τα μικρά παιδιά – φαίνεται να είναι τελικά σελίδες εξαπάτησης που στέλνουν link γεμάτο με popup μηνύματα καθώς και malware.

   Οι σελίδες που είναι αφιερωμένες στη μνήμη των παιδιών της Αυστραλίας είναι αυτές που έχουν εξαπατήσει τον περισσότερο κόσμο, με την Canberra Times να αναφέρει ότι έξι διαφορετικές σελίδες του Facebook στέλνουν links που ανακατευθύνουν σε spam sites. Δεύτερες έρχονται οι σελίδες των Βρετανών θυμάτων μιας και υπάρχουν αρκετές αναφορές και για αυτές.

   Αυτή δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο scam χρησιμοποιείται μετά το πέρας μιας καταστροφής. Οι άνθρωποι συνήθως δεν κάνουν βασικούς ελέγχους ασφαλείας web όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένοι και είναι πιο πρόθυμοι να δώσουν χρήματα για να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Με αυτό κατά νου, καλό είναι να μένουμε μόνο σε έμπιστα site όταν έχουμε σκοπό να κάνουμε δωρεές και να μπαίνουμε σε αυτά τα site μέσω έμπιστων συνδέσμων και όχι μέσω links του Facebook ή του Twitter, ειδικά όταν αυτά τα link είναι μικρότερα για να συγκαλύψουν το πραγματικό URL.

   Τα προβλήματα των ιστοσελίδων σχετικά με την πτήση MH17 δε σταματούν εδώ, όπως αναφέρει η Telegraph. Ρώσοι αξιωματούχοι πιάστηκαν να επεξεργάζονται την σελίδα της wikipedia διαγράφοντας κάθε αναφορά Ρωσικής ανάμειξης.

   Οι admins του Facebook προσπαθούν φυσικά να διαγράψουν αυτές τις σελίδες με το που εμφανιστούν, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι τις προλαβαίνουν όλες, οπότε καλό είναι να προσέχετε.


   Πηγή : KitGuru
   [/feedquote]