Διαφήμιση

Η WD ανανεώνει την σειρά Red με νέο δίσκο των 6TB και την νέα σειρά Pro

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η WD ανανεώνει την σειρά Red με νέο δίσκο των 6TB και την νέα σειρά Pro

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-wd-ananeonei-tin-seira-red-me-137325.html']
   WesternDigital LogoΤον Ιούλιο του 2012, η Western Digital ξεκίνησε την μόδα της κατασκευής σκληρών δίσκων ειδικά για την αγορά των NAS με την σειρά Red. Η σειρά Red είναι σχεδιασμένη ειδικά για NAS με 1-5 θέσεις για δίσκους. Η ιδιαιτερότητα των Red είναι ότι το firmware είναι ρυθμισμένο για λειτουργία 24x7 σε SOHO και οικιακές μονάδες NAS. Οι πρώτοι Red ήταν διαθέσιμοι σε εκδόσεις με 1, 2 και 3 TB. Αργότερα στο παιχνίδι μπήκε και η Seagate με δική της σειρά δίσκων που είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά στο firmware. Με την διαφορά ότι η Seagate διέθεσε και δίσκο των 4 TB. Η Western Digital απάντησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με τη δική της έκδοση των 4 TB, καθώς και αντίστοιχη σειρά δίσκων 2.5" με χωρητικότητες έως και 1 TB.

   Σήμερα, η Western Digital αναβαθμίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την σειρά Red με δίσκους μεγαλύτερης χωρητικότητας (5 και 6 TB) και νέο firmware (NASware 3.0). Επιπλέον έχουμε και μια νέα κατηγορία Red, τους Red Pro οι οποίοι θα διατίθενται σε χωρητικότητες των 2 TB έως 4 TB. Η σειρά αυτή απευθύνεται σε όσους θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν σε rackmount units με 8 - 16 θέσεις (χωρίς να αποκλείεται η χρήση σε μονάδες με λιγότερες θέσεις).


   Αν και δίσκοι των 6 TB υπάρχουν εδώ και καιρό στην αγορά, τόσο από την HGST όσο και από την Seagate, η Western Digital είναι η πρώτη που μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει έναν δίσκο των 6 TB ειδικά για NAS. Το νέο βελτιωμένο firmware NASware 3.0 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά για την αντιστάθμιση των κραδασμών, το οποίο επιτρέπει στους νέους Red να χρησιμοποιηθούν σε NAS με 1 έως 8 θέσεις, έναντι 1 έως 5 με την προηγούμενη έκδοση 2.0. Η έκδοση 3.0 επιπλέον έχει νέα χαρακτηριστικά για την προστασία της ακεραιότητας των δεδομένων σε περίπτωση απώλειας ισχύος. Δυστυχώς οι δίσκοι με firmware NASware 2.0 δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε NASware 3.0, μιας και απαιτείται recalibration των εσωτερικών εξαρτημάτων των δίσκων, που μπορεί να γίνει μόνο στο εργοστάσιο.

   Η έκδοση 6 TB της WD Red έχει 5 platters, που σημαίνει ότι είναι ο πρώτος δίσκος που έχει μια επιφανειακή πυκνότητα άνω του 1 TB ανά platter. Αυτή η επιφανειακή αύξηση της πυκνότητας επιτυγχάνεται αξιοποιώντας την κλασική τεχνολογία Perpendicular Magnetic Recording (PMR). Η Western Digital δεν φαίνεται να έχει βρει ακόμη λόγο για να κινηθεί προς οποιαδήποτε από τις νέες τεχνολογίες, όπως η SMR (Shingled Magnetic Recording), η HAMR (Heat-assisted Magnetic Recording) ή η Helium-filling για την Red σειρά. Επιπλέον οι δίσκοι των 5 και 6 TB διαθέτουν την τεχνολογία StableTrac της WD (εξασφάλιση του άξονα του κινητήρα και στα δύο άκρα, ώστε να ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς). Ως συνήθως, οι δίσκοι έρχονται με μια εγγύηση 3 ετών. Άλλα χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα περιστροφής, το buffer και η διαδικασία ελέγχου ποιότητας, παραμένουν ίδια με αυτά των άλλων μοντέλων.

   Οι Red Pro στοχεύουν στα μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων συστήματα NAS που απαιτούν μεγαλύτερη απόδοση με τη μετάβαση σε δίσκους των 7200 rpm. Όπως και τα επαγγελματικά μοντέλα της WD, οι Red Pro διαθέτουν hardware για την αντιστάθμιση των κραδασμών, υποβάλλονται σε εκτεταμένα burn in tests και έχουν εγγύηση 5 ετών. Εκδόσεις των 2, 3 και 4 TB είναι διαθέσιμες, με την έκδοση 4 TB να διαθέτει 5 platters των 800 GB.


   click για μεγαλύτερη εικόνα

   Οι προτεινόμενη τιμές λιανικής είναι οι παρακάτω:
   • WD Red - 5 TB WD50EFRX $ 249
   • WD Red - 6 TB WD60EFRX $ 299
   • WD Red Pro - 2 TB WD2001FFSX $ 159
   • WD Red Pro - 3 TB WD3001FFSX $ 199
   • WD Red Pro - 4 TB WD4001FFSX $ 259


   Τέλος, να πούμε ότι τόσο οι Green, όσο και οι μονάδες NAS και DAS της WD (My Cloud EX2 / EX4, My Book Duo κ.τ.λ.) θα αποκτήσουν νέα μέλη με 5 και 6 TB χωρητικότητες.

   [/feedquote]