Διαφήμιση

Η ΕVGA "απολύει" τον δημιουργό του RivaΤuner

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η ΕVGA "απολύει" τον δημιουργό του RivaΤuner

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-evga-apolyei-ton-dimiourgo-tou-rivatuner-137187.html']
   H EVGA φέρεται να έχει παραβιάσει την συμφωνία που είχε με τον προγραμματιστή της εφαρμογής Precision, με την οποία ο χρήστης μπορεί να υπερχρονίζει και να παρακολουθεί τις θερμοκρασίες και τα δεδομένα της κάρτας γραφικών, όταν αποφάσισε να αναπτύξει μια δικιά της εφαρμογή, με εξ' ολοκλήρου δικό της κώδικα. Αρχικά το EVGA Precision, όπως και άλλες παρόμοιες εφαρμογές άλλων εταιρειών, πχ. MSI Afterburner, ήταν βασισμένο σε κώδικα που είχε αναπτύξει ο Alex "Unwinder" Nicolaychuk, ο δημιουργός του γνωστού Rivatuner. Ο πυρήνας αυτού του προγράμματος αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των προγραμμάτων που εταιρείες όπως η EVGA και η MSI δίνουν με την αγορά κάρτας γραφικών, ενώ το μόνο που κάνουν μόνες τους είναι ίσως να διαφοροποιούν την εμφάνιση αναπτύσσοντας "θέματα" που κάνουν τις εφαρμογές πιο ελκυστικές στο μάτι.

   Ο Unwinder ισχυρίζεται ότι η τελευταία έκδοση του Precision X, αυτή που η EVGA αναφέρει ως αποκλειστικά δική της εφαρμογή, συνεχίζει να είναι σε μεγάλο μέρος βασισμένη στο RivaTuner, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων όχι τόσο σημαντικών όπως το user interface, οι διάλογοι του προγράμματος και τα μηνύματα που στέλνει στον χρήστη, ακόμα και κείμενο από το πολυγλωσσικό σύστημα βοήθειας. Παραδόξως το πρόγραμμα εγκατάστασης, πριν ξεκινήσει, εμφανίζει την συμφωνία για τους όρους χρήσης, όπως ακριβώς εμφανιζόταν και στην παλαιότερη έκδοση.

   Ο Unwinder δηλώνει σε μύνημά του: "Το πιο λυπηρό για μένα είναι ότι αντιγράψανε ολόκληρο τον τρόπο εμφάνισης των δεδομένων στο OSD (on screen display). O RivaTuner Statistics Server (RTSS) ήταν το πρώτο εργαλείο στην αγορά που εισήγαγε την παρακολούθηση του hardware μέσω OSD από το 2005. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να το τελειοποιήσω. Ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι το αρχικό Precision δεν ήταν σχεδιασμένο να έχει τέτοιες λειτουργίες και έτσι δεν συμπεριλήφθηκαν στα έξοδα αδειών και στο προϋπολογισμό. Πρόσθεσα το RTSS στο Precision δωρεάν και χωρίς να λάβω αμοιβή από πνευματικά δικαιώματα, απλώς με σκοπό να βοηθήσω την εταιρία να προωθήσει το νέο αυτό εργαλείο. Και πραγματικά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έγινε και το πιο σημαντικό μέρος της εφαρμογής. Έτσι χρησιμοποιήθηκε για πάνω από πέντε χρόνια εντελώς δωρεάν και με ευχαρίστησαν για αυτό με το να το αντιγράψουν."

   Η EVGA σε απάντησή της στις κατηγορίες του Unwinder συνέχισε να ισχυρίζεται ότι "δεν κάναμε καμία αντιγραφή κώδικα" και ότι δεν βλέπουν κάτι κακό στο να κρατήσουν το ίδιο user interface με τις παλιότερες εκδόσεις αφού αυτό είχε σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου από την EVGA. "Το αρχικό Precision ήταν μία ομαδική προσπάθεια, μερικά στοιχεία ήταν σχεδιασμένα από την EVGA και άλλα είχαν δοθεί κατόπιν αδείας όπως ο RTSS server, και πολλά άλλα χαρακτηριστικά προστέθηκαν γιατί η EVGA το ζήτησε. Σε αυτή τη νέα έκδοση φτιάξαμε την εφαρμογή από την αρχή. Αυτό μας επιτρέπει να προσθέτουμε νέα χαρακτηριστικά και να μην δεσμευόμαστε από "αποκλειστικότητες".

   Αυτό το τελευταίο σχόλιο στη δήλωση της EVGA, αναφέρεται στο ότι, με την κυκλοφορία του Battlefield 4, έγινε αναγκαίο ο RTSS να λειτουργεί και στα 64 bit κάτι που η MSI πλήρωσε τον Unwinder να κάνει για λογαριασμό της στο Afteburner, δίνοντάς της αποκλειστικότητα για έξι με εννέα μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα η EVGA χρησιμοποίησε το νέο κώδικα δωρεάν.

   Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε αριστερά την νέα εφαρμογή της EVGA και σε αντιπαραβολή δεξιά την αρχική σχεδίαση του RivaTuner.
   Πηγή: guru3d
   [/feedquote]