Διαφήμιση

Τρεις φορές μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρίες από άμμο θαλάσσης

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Είναι έτοιμες οι νέες MIUI 11 XTRV-9.11.14 ROM για 17 συσκευές και έχει ήδη αποσταλεί mail σε όλα τα VIP μέλη μας.

  H ROM για τα polaris, ursa, equuelus, pyxis, crux θα παραδοθεί όταν έχουμε Source

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Τρεις φορές μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρίες από άμμο θαλάσσης

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/treis-fores-megalyteris-diarkeias-mpataries-apo-ammo-137174.html']
   variant Logo
   Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατασκεύασαν μπαταρία ιόντων λιθίου τρεις φορές μεγαλύτερης διάρκειας από τις συμβατικές.
   Το κύριο συστατικό; Η άμμος!

   Ο Zachary Favors, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Riverside και μέλος της ομάδας Ozkan που κάνει τη συγκεκριμένη μελέτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αυτό είναι το άγιο δισκοπότηρο - ένας φθηνός, μη τοξικός, φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να παραχθούν μπαταρίες ιόντων λιθίου μακράς διαρκείας".

   Ο γραφίτης, αυτή τη στιγμή, είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου αλλά η συνεχής αύξηση σε ισχύ των φορητών συσκευών καθιστά την αντικατάστασή του αναγκαία για να επιτευχθούν μεγαλύτερες χωρητικότητες.
   Το πυρίτιο υψηλής καθαρότητας είναι μια λύση αλλά χάνει τη χωρητικότητά του γρήγορα και είναι πολυέξοδο να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες.
   Η λύση σ αυτά τα δύο προβλήματα προήλθε όταν ο Favors κατάφερε να μετατρέψει άμμο θαλάσσης σε καθαρό πυρίτιο.
   Μια τυχαία, πιο κοντινή ματιά στην άμμο, μια ημέρα χαλάρωσης στην παραλία του Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνια, τον έκανε να αποφανθεί ότι αποτελούταν κυρίως από χαλαζία (οξείδιο πυριτίου).

   Το αποτέλεσμα από τη διαδικασία αυτή δεν ήταν μόνο ότι παράχθηκε καθαρό πυρίτιο φθηνά και οικολογικά αλλά και ότι η πορώδης μορφή του καθαρού νανο-πυριτίου, που προήλθε από αυτή, ήταν το κλειδί στη βελτίωση των μπαταριών που το χρησιμοποιούν.
   Η βελτίωση αυτή σημαίνει διάρκεια ζωής έως και τρεις φορές μεγαλύτερη από τις ήδη υπάρχουσες.

   Η κατασκευή μπαταριών για κινητά τηλέφωνα, όπως είναι λογικό, είναι μέσα στα κυριότερα σχέδια της ομάδας Ozkan αφού είναι μια συσκευή που επωφελείται στον μέγιστο βαθμό.

   Η πλήρης έρευνα έχει εκδοθεί μέσω του Nature Scientific Reports.   Πηγή: UCR Today
   [/feedquote]
  • Διαφήμιση