Διαφήμιση

Mobile Carrizo. Excavator cores, έως 30% αύξηση στις επιδόσεις, SoC design

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Mobile Carrizo. Excavator cores, έως 30% αύξηση στις επιδόσεις, SoC design

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/mobile-carrizo-excavator-cores-ews-30-ayksisi-137165.html']
   AMD LogoΜετά τις φήμες που θέλουνε τους desktop Carrizo να εξοπλίζονται με HBM μνήμη, πληροφορίες για την mobile έκδοση των Carrizo διέρρευσαν από το VR Zone. Πιο συγκεκριμένα διέρρευσε ένα slide της AMD με το διάγραμμα που περιγράφει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή.

   Όσον αφορά τα cpu cores, με τις νέες APUs περνάμε πλέον από την αρχιτεκτονική Steamroller των Kaveri στην Excavator αρχιτεκτονική, η οποία υπόσχεται να προσφέρει βελτιωμένο IPC. Ειδικότερα για τα μοντέλα των 15W το slide “υπόσχεται” έως και 30% αυξημένες επιδόσεις. Επιπλέον η AMD θα αναβαθμίσει το υποστηριζόμενο σετ εντολών με την προσθήκη AVX2, BMI2, MOVBE και RDRAND, πλησιάζοντας με αυτό τον τρόπο το πλήθος των υποστηριζόμενων εντολών του Haswell της Intel. Θα υπάρξουν μοντέλα τόσο με δύο πυρήνες όσο και με τέσσερις. Στο slide βλέπουμε ότι το hi end μοντέλο με τους τέσσερις πυρήνες θα έχει 2MB L2 cache.

   Όσον αφορά το GPU κομμάτι της APU έχουμε και εδώ θετικές εξελίξεις μιας και ο Carrizo θα έχει 3rd Generation GCN (Volcanic Islands) stream processors όπως και ο πυρήνας Hawaii στις 290/290Χ. Αυτό συνεπάγεται όλα τα πλεονεκτήματα του Hawaii, όπως για παράδειγμα πλήρη υποστήριξη του AMD Mantle, του AMD TrueAudio και όλα τα τελευταία optimizations της AMD για το OpenCL. Οι stream processors πιθανόν δεν θα αυξηθούν σε σχέση με τους 512 που έχει το top Kaveri μοντέλο, ο 7850K, αλλά πιθανές βελτιώσεις στον memory controller και αυξήσεις στην συχνότητα λειτουργίας της GPU, θα προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις. Επίσης ο Carrizo θα έχει πλήρη υποστήριξη HSA και θα υποστηρίζει πλήρως το αναμενόμενο DirectX12.

   Αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των Carrizo είναι ότι πλέον μιλάμε για SoC, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των Beema/Mullins. Πλέον η APU θα ενσωματώνει και δυνατότητες ανάλογες του Fusion controller hub (FCH). Θα υποστηρίζει 4 USB 3.0 / 2.0 ports, 4 USB 2.0 ports and 2 SATA 3 ports, SD, GPIO, SPI, 12S, 12C, uart χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ξεχωριστού chip όπως στην περίπτωση των mobile Kaveri.

   Δεδομένου ότι οι επεξεργαστές αυτοί προορίζονται για All in One, convertibles και notebooks, θα έχουν ανάλογα και χαμηλή κατανάλωση. Έτσι θα δούμε μοντέλα με 12W, 15W και 35W κατανάλωση. Όσον αφορά την μέθοδο κατασκευής αυτή θα είναι τα 28nm, κατά πάσα πιθανότητα και πάλι της Globalfoundries.

   Οι Carrizo θα είναι διαθέσιμοι το 2015.


   click για πλήρες μέγεθος   Πηγή:wccftech
   [/feedquote]