Διαφήμιση

To 2015 o διάδοχος του Quark

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • To 2015 o διάδοχος του Quark

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/to-2015-o-diadoxos-tou-quark-137047.html']
   Intel LogoΟ μικροεπεξεργαστής Quark της Intel για ιδιαιτέρα χαμηλής κατανάλωσης συστήματα, φορετές συσκευές, αλλά και άλλου τύπου έξυπνες οικιακές συσκευές, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά, παρόλο που η Intel έχει δημιουργήσει διάφορες πλατφόρμες ειδικά για αυτόν όπως το Galileo και το Edison.

   Σχεδιασμένο στην Ιρλανδία το Quark X1000 SoC(system-on-chip) περιλαμβάνει έναν πυρήνα Pentium P54C στα 400MHz με 16KN L1 cache, 512KB L2 cache και memory controller που υποστηρίζει single-channel DDR3/LPDDR2/LPDDR3 με ECC. Επιπλέον το SoC περιλαμβάνει ACPI, PCI Express, SD, USB 2.0 και διάφορά άλλα industry-standard I/O interfaces. Κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 32nm, έχει κατανάλωση μόλις 2.2W-2.3W TDP(thermal design power) και κοστολογείται από την Intel στα $9.63-$13.39 ανάλογα την έκδοση.

   Μέσα στο 2015 η Intel σκοπεύει να παρουσιάσει τον διάδοχό του. Η νέα πλατφόρμα θα έχει την κωδική ονομασία "Dublin Bay". Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με το Expreview το νέο SoC αναμένεται να συνεχίσει να έχει έναν πυρήνα επεξεργασίας με 2W TDP, αλλά πιθανόν η εταιρία θα έχει προσθέσει διάφορα επιπλέον χαρακτηριστικά σε αυτόν, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες συσκευές. Δεν είναι επίσης ακόμα γνωστό ποια τεχνολογία κατασκευής θα χρησιμοποιηθεί. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε αυτή των 22nm, είτε αυτή των 14nm, με την δεύτερη να έχει αυξημένες πιθανότητες μιας και αφενός προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση, αφετέρου με αυτή την τεχνολογία κατασκευής θα κατασκευαστούν και οι χαμηλής κατανάλωσης Atom που θα δούμε επίσης το 2015.


   Πηγή:X-bit labs
   [/feedquote]