Διαφήμιση

Η Foxconn δοκιμάζει να αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό με robots.

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η Foxconn δοκιμάζει να αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό με robots.

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-foxconn-dokimazei-na-antikatastisei-to-anthropino-136979.html']
   Foxconn LogoΜετά από χρόνια σκληρής επίκρισης για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσιά της, η Foxconn εργάζεται πάνω στην επίλυση του προβλήματος. Θα ανανεώσουν ριζικά τις συνθήκες διαβίωσης και οι εργαζόμενοι θα αμείβονται δίκαια; Γελάν και οι πέτρες! Αντ'αυτού, η Foxconn θέλει να αντικαταστήσει όλους αυτούς τους ενοχλητικούς εργάτες με δέκα χιλιάδες ρομπότ. Αυτά τα ρομπότ από μόνα τους θα μπορούσαν να κατασκευάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια iPhone το χρόνο, εξαλείφοντας την ανάγκη του μεγαλύτερου μέρους των εργατών. Αυτή η εξάπλωση των ''Foxbots'' μπορεί να επιλύσει το υπάρχον πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά δε θα δημιουργήσει μεγαλύτερο σάλο όταν χιλιάδες εργάτες χάσουν τις δουλειές τους από τα ρομπότ;

   Σε πρόσφατο συνέδριο μετόχων, ο Terry Gou της Foxconn εξήγησε ότι τα ''Foxbots'' είναι σχεδόν έτοιμα για την πρώτη τους φορά. Αυτές οι μηχανές θα εγκατασταθούν σε τουλάχιστον ένα μεγάλο εργοστάσιο στο κοντινό μέλλον και μπορούμε να περιμένουμε και τα υπόλοιπα να ακλουθούν εφόσον επιλυθούν τα πρώτα θέματα.
   Το ενδιαφέρον προκαλεί το κινέζικο site 'IT Home' που αναφέρει ότι η Apple - η εταιρεία που συνδέετε περισσότερο με τη Foxconn - θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει αυτά τα νέα ρομπότ. Αν είναι αλήθεια, ίσως το φημισμένο iPhone 6 των 4,7 ιντσών, να παραχθεί αποκλειστικά από τα ρομπότ.

   Βέβαια, καθένα από αυτά τα μηχανήματα κοστίζει περίπου 20.000 με 25.000 δολάρια, και θα είναι σε θέση να παράγει σχεδόν 30.000 μονάδες το χρόνο. Κάνοντας λίγα πρόχειρα μαθηματικά φαίνεται ότι 10.000 από αυτά τα μηχανήματα θα μπορούσαν να παράγουν πάνω από 820.000 συσκευές σε μια μέρα. Με τέτοια νούμερα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Foxconn θέλει να αυτοματοποιήσει όλη τη γραμμή παραγωγής.

   Φυσικά, αυτό δεν θα σημάνει τον άμεσο τερματισμό της εργασίας σε εργοστάσια. Το 2011 είχαμε ακούσει τη φήμη ότι η Foxconn θα είχε ένα εκατομμύριο ρομπότ μέχρι το 2014, αλλά δεν είχαμε μέχρι τώρα κάποια επίσημη δήλωση επί τούτου. Εφόσον η Foxconn δε μας λέει επίσημα τον συνολικό αριθμό των ρομπότ της, μπορούμε κι εμείς με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε ότι εκείνες οι φήμες ήταν μάλλον υπερβολικά αισιόδοξες.
   Ως έχει, η Foxconn απασχολεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε εργοστάσιά της ανά τον κόσμο και δεν είναι ιδιαίτερα βολικό να τους απολύσει όλους αυτούς ακόμα. Η ανθρώπινη επαφή εξακολουθεί να είναι αναγκαία σε πολλές πτυχές της παραγωγής, αλλά για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη; Τα πεδία της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνονται απίστευτα γρήγορα, και φαίνεται αναπόφευκτο ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια θα μειώνεται σιγά-σιγά μέχρι να μηδενιστεί στις επόμενες δεκαετίες.

   Αυτές οι ειδήσεις όμως , δεν είναι εξολοκλήρου κακές. Η ρομποτική εργασία σίγουρα θα μειώσει το κόστος, θα αυξήσει την αποδοτικότητα και θα εμποδίσει την εργασία σε μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Οι τιμές των ηλεκτρονικών θα γίνουν ακόμα πιο προσιτές όσο τα ρομπότ παίρνουν περισσότερες δουλειές και εσείς δεν θα χρειάζεται να στενοχωριέστε για τις πρόχειρες και ατελείς δουλειές των εργαζομένων. Το άσχημο βεβαία είναι ότι θα χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία.


   Πηγή : extremetech
   [/feedquote]