Διαφήμιση

Ο πρώτος Υπερυπολογιστής (HPC) στην Ελλάδα είναι γεγονός.

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Ο πρώτος Υπερυπολογιστής (HPC) στην Ελλάδα είναι γεγονός.

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/o-protos-yperypologistis-hpc-stin-ellada-einai-136753.html']
   Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εθνικό υπερυπολογιστικό σύστημα (High Performance Computer - HPC) στην Ελλάδα από το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) με σκοπό να υποστηρίξει επιστημονικές εφαρμογές μεγάλης κλίμακας.

   Μετά την διενέργεια διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού από το ΕΔΕΤ, την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ανέλαβε η COSMOS Business Systems Α.Ε.Β.Ε., σε συνεργασία με την ΙΒΜ.

   Το υπερυπολογιστικό αυτό σύστημα θα βασίζεται στην πλατφόρμα NeXtScale της ΙΒΜ και θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Xeon E5 v2 (Ivy Bridge). Θα διαθέτει συνολικά 426 υπολογιστικούς κόμβους διασυνδεδεμένους σε δίκτυο FDR Infiniband με συνολικά πάνω από 8500 cpu cores. Η υπολογιστική του ισχύ του θα πλησιάζει τα 180TFlops, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος θα κυμαίνεται στο 1 Petabyte.

   Το σύστημα θα ενσωματωθεί και θα αποτελέσει τμήμα της πανευρωπαϊκής υποδομής Επιπέδου-1 (Tier-1) την οποία διαχειρίζεται το PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe). Αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της επιστημονικής κοινότητας σε διάφορους τομείς όπως η Χημεία, η Φυσική, η Βιολογία, η Βιοϊατρική, η Μετεωρολογία, η Σεισμολογία, η Υπολογιστική Μηχανή, οι Επιστήμες Υλικών και αλλού, ενώ θα βελτιώσει και την πρόσβαση των Ελλήνων χρηστών στην πανευρωπαϊκή υποδομή του PRACE.

   Το σύστημα φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί στους 500 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.602.232€(πλέον ΦΠΑ).


   [/feedquote]