Διαφήμιση

Η Microsoft καταργεί την επιφάνεια εργασίας στα μικρότερα tablets

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η Microsoft καταργεί την επιφάνεια εργασίας στα μικρότερα tablets

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-microsoft-katargei-tin-epifaneia-ergasias-sta-136687.html']
   Με την Microsoft να ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της λειτουργικό σύστημα, λεπτομέρειες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Όπως για παράδειγμα ότι η αρχική Metro οθόνη θα είναι απενεργοποιημένη όταν τα Threshold (η κωδική ονομασία των Windows 9) τρέξουν σε desktop-PC, αλλά όχι για τα μικρότερα tablets.

   Όπως αναφέρει η Mairy Jo Folley, δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα Microsoft, τα Windows 9 με την κωδική ονομασία Threshold, είναι η κύρια προτεραιότητα της Microsoft, μια που σύμφωνα με πηγές η ανάπτυξη των Windows 8.1 θα έχει ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία του Update 2 το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και θα βγει περί τα μέσα Αυγούστου. Όμως μετά από την απόφαση της Microsoft να μην συμπεριλάβει σε αυτό το Start Menu, το update αυτό δεν θα έχει αξιοσημείωτες αλλαγές και προσθήκες. Δυστυχώς για την Microsoft τα Windows 8 κατέληξαν να είναι τα Microsoft Vista 2.0.

   Έτσι η Μicrosoft συνεχίζοντας την παράδοση των Windows 8.1, ή οποία τα ήθελε να έχουν διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα σε ποια συσκευή τρέχουν, τα Windows 9 σε μικρότερες windows συσκευές δεν θα περιλαμβάνουν την επιφάνεια εργασίας και η συσκευή θα "ζει" στο Modern περιβάλλον. Αυτός τελικά ήταν και ο λόγος που το Surface Mini δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
   Αυτό είναι λογικό γιατί σε συσκευές όπως το Dell Venue 8 Pro, ο χρήστης δεν μπορεί να εργαστεί στην επιφάνεια εργασίας χωρίς την ακρίβεια ενός ποντικιού και έτσι οι συσκευές αυτού του τύπου θα είναι κλειδωμένες στο Modern περιβάλλον.

   Οι Snapped εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο Modern περιβάλλον και θα υπάρχουν επιπλέον επιλογές για την οργάνωση των εφαρμογών στην οθόνη του Modern UI. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα γιατί αυτές οι συσκευές κυκλοφορούν με το Οffice προεγκατεστημένο. Η λειτουργία της διεπαφής χρήστη σε 8" είναι υπερβολικά δύσκολη λόγω του γεγονότος ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για μεγαλύτερες οθόνες. Οι εφαρμογές Gemini θα φέρουν τη φιλικότητα στην αφή σε μικρότερες συσκευές οπότε θα περιμένουμε τα νέα Windows για αυτό.

   Όμως όταν καταργηθεί η επιφάνεια εργασίας θα υπάρχει ένα στοιχείο που λείπει : μία εφαρμογή διαχείρισης αρχείων. Ενώ η εφαρμογή OneDrive μπορεί να αναπληρώσει το κενό σε ένα βαθμό, οι μικρότερες συσκευές θα διαθέτουν μία κατάλληλη εφαρμογή με περισσότερες δυνατότητες.

   Έτσι, καταλήγει το άρθρο του Neowin, με το Office κατάλληλα διαμορφωμένο για μικρές οθόνες αφής και με ένα πρόγραμμά διαχείρισης αρχείων, η επιφάνεια εργασίας γίνεται περιττή και η εμπειρία χρήσης βελτιώνεται αισθητά.


   Πηγή: Neowin
   [/feedquote]