Διαφήμιση

Η Microsoft "κατεβάζει" 22 domains της No-IP

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η Microsoft "κατεβάζει" 22 domains της No-IP

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-microsoft-katevazei-22-domains-tis-no-136620.html']
   H εταιρία NO-IP, η οποία παρέχει μια σταθερή διεύθυνση και δυναμικό DNS σε χρήστες με δυναμική ΙΡ, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Microsoft μετά από απόφαση δικαστηρίου πήρε τον έλεγχο 22 domains με την δικαιολογία ότι αυτά τα χρησιμοποιούσαν για την προώθηση κακόβουλου λογισμικού. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία εξεπλάγην από αυτή τη απόφαση, δηλώνει ότι υπήρχε συνεργασία με άλλες εταιρείες σε περιπτώσεις που είχαν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά. Δυστυχώς η Microsoft ποτέ δεν επικοινώνησε ή ζήτησε το μπλοκάρισμα των subdomains, παρόλο που υπήρχε γραμμή επικοινωνίας με στελέχη της.

   Μετά από επικοινωνία με τη Microsoft, η εταιρία ισχυρίστηκε ότι η πρόθεσή τους ήταν να φιλτράρουν όλα τα γνωστά επιβλαβή hostnames αφήνοντας παράλληλα σε λειτουργία τα ασφαλή. Προφανώς η Microsoft δεν μπορούσε να χειριστεί τα δισεκατομμύρια querries των πελατών της NO-IP. Έτσι εκατομμύρια χρήστες αντιμετώπισαν την διακοπή της υπηρεσίας τους εξαιτίας της προσπάθειας της Microsoft να μπλοκάρει τα Hostnames λιγοστών κακόβουλων ατόμων.

   "Αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας", συνεχίζει η ανακοίνωση, "θα είχαμε λάβει αμέσως μέτρα αντιμετώπισης. Ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το έκαναν για να πιέσουν για την εξυγίανση της υπηρεσίας την ίδια στιγμή που τα αυστηρά αυτά μέτρα επηρέασαν εκατομμύρια αθώους χρήστες.

   Η Vitalwerks και η No­-IP έχουν μια πολύ αυστηρή πολιτική κακομεταχείρησης της υπηρεσίας και προσπαθούν να διατηρούν το σύστημα καθαρό από spam και από κακόβουλη δραστηριότητα. Χρησιμοποιούμε πολύπλοκα φίλτρα για να εντοπίζουμε τέτοιες απειλές. Όμως πολλές φορές η δωρεάν dynamic DNS υπηρεσία πέφτει θύμα κυβερνο-απατεώνων, spammers, scammers και διανομέων κακόβουλου λογισμικού. Αλλά αυτή η κίνηση δεν ωφέλησε κανέναν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

   Εν τω μεταξύ οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα ακόλουθα domains

   ddns.net
   webhop.me
   serveminecraft.net
   ddnsking.com
   onthewifi.com

   Ζητάμε συγνώμη για την διακοπή της υπηρεσίας. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο χέρι μας αλλά αγωνιζόμαστε για εσάς."   Πηγή: ΝΟ-ΙΡ
   [/feedquote]