Διαφήμιση

H Google κλείνει το Orkut στις 30 Σεπτεμβρίου

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • H Google κλείνει το Orkut στις 30 Σεπτεμβρίου

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/h-google-kleinei-to-orkut-stis-30-a-136561.html']
   Η Google ανακοίνωσε ότι κλείνει το Orkut, την πρώτη της προσπάθεια να φτιάξει ένα κοινωνικό δίκτυο. Το δίκτυο θα κλείσει επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ημερομηνία μετά την οποία, οι χρήστες δεν θα μπορούν να συνδεθούν ή να εξαγάγουν τις φωτογραφίες τους στο Google+.

   To Orkut αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του "20 τοις εκατό", που επιτρέπει στους εργαζόμενους στη Google να χρησιμοποιούν το ένα πέμπτο από το χρόνο τους σε άλλα project. Φυσικά το κοινωνικό δίκτυο αυτό ξεπεράστηκε από το Google+, μια πιο φιλόδοξη υπηρεσία, που εμπλέκει άλλες πολλές υπηρεσίες της Google. Η απόφαση λοιπόν να κλείσει το Orkut δεν ξαφνιάζει κανέναν, αντίθετα το ότι άργησε τόσο το κλείσιμό της είναι άξιο απορίας.

   Ξεκινώντας από σήμερα, δεν θα γίνονται αιτήσεις για νέα μέλη. Οι υπάρχοντες χρήστες θα έχουν πρόσβαση κανονικά, αλλά η Google λέει ότι το τρίμηνο διάστημα "θα δώσει στην κοινότητα το χρόνο για την μετάβαση". Οι χρήστες του Orkut θα μπορέσουν να εξαγάγουν τα στοιχεία του προφίλ, τις αναρτήσεις τους και τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το Google Takeout.

   To Orkut υπάρχει ήδη για μια δεκαετία και για να το τιμήσει, η Google, θα διατηρήσει όλες τις κοινότητες σε ένα αρχείο. Μια όμορφή χειρονομία αν και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εξαιρεθούν από αυτή τη διαδικασία.
   "Ήταν 10 υπέροχα χρόνια, και ζητάμε συγνώμη από αυτούς που χρησιμοποιούν ακόμα ενεργά την υπηρεσία", λέει ο Paulo Golher, ένας μηχανικός στη Google. "Ελπίζουμε να βρούνε άλλες online κοινότητες που θα δώσουν το έναυσμα για περισσότερο διάλογο και ακόμα περισσότερες διασυνδέσεις για την νέα δεκαετία και παραπέρα."

   Η Google αναφέρει ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των YouTube, Blogger και Google+. Καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν αναφέρθηκαν στο συνέδριο Ι/Ο την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που ο Larry Page επέμεινε ότι το τελευταίο "αναπτύσσεται τρομερά." Το Google+ πρόσφατα ενημερώθηκε με έναν νέο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, με Auto-Awesome Effects και με τα νέα albums, τα Google+ Stories.

   Πηγή: thenextweb
   [/feedquote]