Διαφήμιση

Στο «μουντιάλ» της Microsoft τέσσερις Έλληνες φοιτητές

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Στο «μουντιάλ» της Microsoft τέσσερις Έλληνες φοιτητές

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/sto-amountiala-tis-microsoft-tesseris-ellines-foitites-136390.html']
   OTE Logo
   Βαλίτσες για το Σιάτλ ετοιμάζουν τέσσερις Eλληνες φοιτητές, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 170 συμμετοχές από 76 χώρες και να περάσουν στον τελικό του 12ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft.

   Οι Κώστας Ντόκος, Πάνος Καράμπελας, Ιορδάνης Κανθαρίδης και Μάνος Χατζηιωάννου ανέπτυξαν ένα video game που κέρδισε τις εντυπώσεις και πλασαρίστηκε στην τελική 10άδα στην αντίστοιχη κατηγορία του διαγωνισμού, μαζί με άλλες ομάδες από Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Φιλιππίνες, Ρωσία κ.ά.


   «Οι Genesis Game Studios είμαστε ένα ελληνικό game development startup και όνειρό μας είναι κάποια στιγμή να γίνουμε εταιρεία στη βιομηχανία του Game Development και να ζήσουμε από αυτό. Γι' αυτό και εργαζόμαστε σκληρά πρωί-βράδυ», λένε οι Έλληνες φοιτητές που έχουν μεγάλη αγωνία για την τελική φάση του διαγωνισμού (29/7-2/8). Ο Κώστας, ο Μάνος και ο Ιορδάνης σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο Πάνος στο ΤΕΙ Πληροφορικής στη Λάρισα. «Σαν ομάδα έχουμε συναντηθεί μόνο μια φορά στον ελληνικό τελικό του Imagine Cup τον Απρίλη»! Ασχολούνται επαγγελματικά με την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και από το πρώτο κιόλας έτος της σχολής έχουν γράψει εφαρμογές για κινητά, ταμπλέτες κ.ά.

   Τα ψηφιακά παιχνίδια βρίσκονται στη ζωή τους από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. «Το καλύτερο αίσθημα για έναν game developer είναι να παίζουν άλλοι το παιχνίδι του, να τους βλέπει να φωνάζουν, να εκνευρίζονται, να χαμογελάνε, να θέλουν να παίξουν κι άλλο. Στις μέρες μας τα παιχνίδια χρειάζονται για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Χωρίς τα video games ο κόσμος θα ήταν χειρότερος».

   Το παιχνίδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Σιάτλ ονομάζεται Dementia: Tales of Blackthorn Manor. Είναι ένα online παιχνίδι ρόλων, που παίζεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι με εξερευνητές, δωμάτια που κρύβουν ιστορίες, θησαυρούς, προδότες και κατάρες. «Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα συμβεί»...

   Διαγωνισμός από το 2003


   Ο κλάδος της δημιουργίας ψηφιακών παιχνιδιών αναπτύσσεται στην Ελλάδα με γρήγορους ρυθμούς. Παρ' όλα αυτά, η χώρα μας είναι ακόμη αρκετά πίσω σε σχέση με χώρες-μεγαθήρια στον χώρο. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Imagine Cup ξεκίνησε από τη Microsoft το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές και να διεκδικήσουν διεθνή αναγνώριση. Οι νικητές των τελικών διεκδικούν ποσό που υπερβαίνει τα 200.000 δολάρια.


   Πηγή: Ethnos.gr
   [/feedquote]