Διαφήμιση

Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω TWRP & Mi Recovery)

  • Οδηγός
  • Xiaomi

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω TWRP & Mi Recovery)

   Διαδικασία εγκατάστασης πλήρες πακέτου υλικολογισμικού (MIUI ROM)

   Κατέβασε τα απαραίτητα αρχεία για να ξεκινήσεις την εγκατάσταση της MIUI ROM. Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό της εικονικής απεικόνισης του παρόντος οδηγού είναι η Xiaomi - Mi2S.


   Προσοχή
   1. Απαραίτητη, λόγω Wipe & Reset η λήψη πλήρη αντιγράφου ασφαλείας (BackUp). Οδηγίες λήψης πλήρη αντιγράφου ασφαλείας διαθέσιμες στο φόρουμ μας εδώ. Και το κινητό μας να είναι καλά φορτισμένο πάνω από 80%.

   2. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε να κάνουμε καθαρή (εξ'αρχής) εγκατάσταση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα το σβήσιμο όλων των δικών μας εφαρμογών, τότε ΔΕΝ επιλέγουμε το Wipe User Data.
   • Κατέβασε την πιο πρόσφατη έκδοση της MIUI ROM. Κατέβασε τώρα από εδώ.
   • Μετονομάζεις το αρχείο της ROM σε update.zip (η μετονομασία δεν απαιτείται στην περίπτωση του TWRP-Recovery), προσοχή την κατάληξη zip δεν τη γράφεις.
   • Συνέδεσε το τηλέφωνό σου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, και αντέγραψε το αρχείο update.zip στην SD κάρτα (Ο Υπολογιστής μου \ MIxx \ Εσωτερικός χώρος αποθήκευσης).
   • Μπορείς φυσικά, μέσω του πλοηγού του κινητού, να συνδεθείς στον ιστότοπό μας και από εκεί να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις στη διαδρομή "Εσωτερικός χώρος αποθήκευσης" το πιο πρόσφατο πακέτο εγκατάστασης, οπότε αποφεύγεις τη σύνδεση με τον υπολογιστή και την αντιγραφή /επικόλληση της προγενέστερα κατεβασμένης ROM στην προαναφερθείσα διαδρομή, μετονομάζοντάς την σε update.zip (η μετονομασία δεν απαιτείται στην περίπτωση του TWRP-Recovery).
   • 1ος Τρόπος Εισόδου σε κατάσταση Recovery: Άνοιξε την εφαρμογή Aναβάθμιση στο κινητό, πάτησε το κουμπί Μενού, μετά επέλεξε την επιλογή Επανεκκίνηση στη Recovery και μετά ΟΚ.
   MIUI V7


   • 2ος Τρόπος Εισόδου σε κατάσταση Recovery: Κλείσε το τηλέφωνο και πάτησε πρώτα το κουμπί Volume+ και μετά, χωρίς να αφήσεις το Volume+ πίεσε και το κουμπί Power για τόσο χρονικό διάστημα μέχρι να πρωτοφανεί το εικονίδιο MIUI, οπότε και αφήνεις και τα δύο (2) κουμπιά.
   • Πλοήγηση στην κατάσταση Recovery: Χρησιμοποιούμε τα κουμπιά Volume+ και Volume- για να πλοηγηθούμε στις διαθέσιμες επιλογές και το κουμπί Power για να επιβεβαιώσουμε την οριστική επιλογή μας.
   TWRP-Recovery
   A. Εκκαθάριση Dalvic Cache και Cache
   • Επιλέγουμε Wipe ==> Advanced Wipe ==> Dalvik Cache + Cache και Σέρνουμε το επιλογέα δεξιά για να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της cache.

   • Επιλέγουμε το εικονίδιο του σπιτιού για να μεταφερθούμε στην αρχική οθόνη του TWRP-Recovery.   B. Εγκατάσταση της ROM
   • Πατάμε στο εικονίδιο του Install.


   • Πηγαίνουμε στη διαδρομή που έχουμε αποθηκεύσει τη Rom και την επιλέγουμε πατώντας επάνω στο όνομά της και μετά σέρνουμε τον επιλογέα δεξιά για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.


   • Τέλος όταν τελειώσει η εγκατάσταση πατάμε στην επιλογή Reboot System.   Mi-Recovery
   ΒΗΜΑ 1o

   • Επιλέγουμε την αγγλική γλώσσα.


   ΒΗΜΑ 2o
   • Επιλέγουμε την καθολικά προτεινόμενη επιλογή Wipe & Reset, όπου επιλέγουμε να κάνουμε Wipe Cache. Έπειτα και ΜΟΝΟ αν έχουμε κάνει πλήρες BackUp, κάνουμε Wipe User Data (το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το σβήσιμο όλων των δικών μας εφαρμογών), αλλιώς προχωράμε στο επόμενο Βήμα.


   ΒΗΜΑ 3o
   • Όταν τελειώσει η απαραίτητη κάθαρση παλαιών δεδομένων και της cache τότε επιλέγουμε την επιλογή Install update zip to System ή install update zip to System One (αν διαθέτει διπλό σύστημα)


   ΒΗΜΑ 4o
   • Όταν τελειώσει η εγκατάσταση επιλέγουμε την επιλογή Reboot και μετά την επιλογή Reboot to System ή Reboot to System One (latest).


   • Η αναβάθμιση τελείωσε.
   ΠροσοχήΥπενθυμίζεται ότι κάθε παρέμβαση στο υλικολογισμικό του τηλεφώνου γίνεται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του χρήστη. Για αυτό το λόγο θα ειδοποιούμαστε κάθε φορά πως η εκάστοτε επιλογή μας είναι μη αναστρέψιμη.Αρχικές Αναρτήσεις:en.miui.comΟδηγός εγκατάστασης ROM (Upgrade)
   "Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι,∙ πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει,∙ δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει,∙ τρίτον ότι ουκ αεί άρχει’’ (Αγάθων, 450-400 π.Χ.)
  • Ο/H kok8 έγραψε:

   Διαδικασία εγκατάστασης πλήρες πακέτου υλικολογισμικού (MIUI ROM)
   ...........


   ΒΗΜΑ 1o
   • Κατέβασε την πιο πρόσφατη έκδοση της [lexicon]MIUI ROM[/lexicon]. Κατέβασε τώρα από εδώ.
   • Μετονομάζεις το αρχείο της [lexicon]ROM[/lexicon] σε update.zip, προσοχή την κατάληξη zip δεν τη γράφεις.
   .............   Αυτό είναι με την προηγούμενη recovery με αυτή που φοράμε τώρα πως γίνεται? γιατί πολλά βήματα δεν γίνονται πλέον π.χ.βήμα 1ο την ονομασία της rom σε update.zip, το wipe user data σε αυτή που φοράμε είναι το wipe data/factory reset όπως επίσης και τα βήματα 4 έως 6.
  • Ο/H spideman3 έγραψε:

   Αυτό είναι με την προηγούμενη recovery με αυτή που φοράμε τώρα πως γίνεται? γιατί πολλά βήματα δεν γίνονται πλέον π.χ.βήμα 1ο την ονομασία της rom σε update.zip, το wipe user data σε αυτή που φοράμε είναι το wipe data/factory reset όπως επίσης και τα βήματα 4 έως 6.

   με το mi recovery γίνονται αυτά , μόλις αγοράσουμε το κινητό
   όταν βάλουμε την Ελληνική , έχουμε σωστό cwm recovery , είναι διαφορετικό με τις σωστές λειτουργίες του

   πήρες την παράθεση και νόμιζα ότι έβγαλες οδηγό καινούργιο
   είπα να πάρω κι εγώ όλη την παράθεση του ποστ σου και να φτάσουμε στην επόμενη σελίδα
   αλλά προτίμησα :
   μάρκαρα αυτό που ήθελα με το ποντίκι ,πάτησα το Επιλογή παράθεσης και μετά το Απάντηση
   ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )


  • Διαφήμιση
  • Το mi recovery είναι αυτό με τα κινέζικα και αγγλικά δηλαδή με την μαμά rom? Βασικά θέλω κάτι άλλο να μάθω. Όταν το κινητό μου δεν άνοιγε με είπατε να μπω σε recovery λειτουργία και να περάσω την rom. Αλλά όταν το συνδέσεις με τον υπολογιστή δεν βρίσκει το κινητό για να πετάξω την rom. Πως γίνεται?

   Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην spideman3 ().

  • Ο/H spideman3 έγραψε:

   Το mi recovery είναι αυτό με τα κινέζικα και αγγλικά δηλαδή με την μαμά rom?

   ακριβώς , το φτωχό σε σχέση με το δικό μας της Ελληνικής , που είναι ότι καλύτερο .............. τα ξέρεις
   ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )


  • και η multi το φτωχό με προβλήματα mi recovery έχει

   και απενεργοποιούμε την αυτόματη ενημέρωση , το ξέρεις (η αναβάθμιση δεν είναι της Ελληνικής rom) ,
   Πηγαίνουμε Εργαλεία => Updater => πατάμε πάνω δεξιά τις τρις τελείες (είμαστε στο menu ) =>Ρυθμίσεις ενημέρωσης και κλείνουμε τον διακόπτη της αυτόματης ενημέρωσης.. , οπότε ο updater δεν θα μας ενημερώνει για update ,

   update κάνουμε μόνο από την εφαρμογή ota updater
   η κατεβάζουμε όλη τη rom και κάνουμε εγκατάσταση από το Αναβάθμιση = Updater

   τα ξέρεις
   ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )


  • Διαφήμιση
  • Ο/H spideman3 έγραψε:

   Αλλά όταν το συνδέσεις με τον υπολογιστή δεν βρίσκει το κινητό για να πετάξω την rom. Πως γίνεται?


   Αυτή είναι η λειτουργία fastboot. Εγκαθιστάς drivers στον υπολογιστή σου για να βλέπει το κινητό σου και μετά κάνεις επανεκκίνηση στην συσκευή πατώντας Power + Volume Down μαζι. Αν οι drivers έχουν μπει σωστά θα υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με την συσκευή με την δυνατότητα να φλασάρεις rom, να εγκαταστήσεις εφαρμογές, να κάνεις αντιγραφές απο και πρός την συσκευή και άλλα πολλά.. Και βέβαια να επαναφέρεις την συσκευή αν κάτι "κακό" συμβεί.
  • Όταν λες drivers τι εννοείς? Γιατί εγώ κατέβασα το adb drivres (πριν 1 χρόνο) κάνει?
   Αν ναι όταν μπαίνω σε fastboot λειτουργία δείχνει στον υπολογιστή ότι έχει συνδεθεί αλλά με κλικ παρακάμπτει στην διαχείριση συσκευών που δίνει πληροφορίες για την συσκευή. Στον υπολογιστή που δείχνει τον σκληρό πουθενά δεν φαίνεται το κινητό

   Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην spideman3 ().

  • Ο/H spideman3 έγραψε:

   Όταν λες drivers τι εννοείς? Γιατί εγώ κατέβασα το adb drivres (πριν 1 χρόνο) κάνει?

   αν βλέπει ο υπολογιστής σου το κινητό με το καλώδιο usb , κάνει
   αν δεν το βλέπει , άλλαξε θύρα
   ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )


  • Διαφήμιση