Διαφήμιση

Xiaomi Piston v2+IF commemorative edition

  • Review

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Πέμπτη 24/10/2021) !!! <<

  Γίνεται η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.10.23 για 18 συσκευές (Ολοκληρώθηκε)

  Από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει σταματήσει η εβδομαδιαία διανομή των ROM για τα Mi 11, Mi 11 Pro/Ultra, Redmi K40 Pro/+/Mi 11i, Mi 11 Lite 5G, Mi 10S και POCO F3/Redmi K40 λόγω των δοκιμών στο Android 12.

  Από τις 27 Νοεμβρίου σταματά η διανομή των εβδομαδιαίων Beta ROM για τις ακόλουθες συσκευές : Mi 9, Mi 9 SE, Mi 9T/Redmi K20, Mi 9T Pro/Redmi K20 Pro, Mi 9 Lite/Mi CC9, Mi 9 Pro 5G, Redmi Note 8.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Xiaomi Piston v2+IF commemorative edition

   Specs:
   Βάρος: 12g
   Impedance: 12Ω-16Ω (ανάλογα την έκδοση, 2.0 vs 2.1)
   Μήκος καλωδίου: 1.1m-1.2m (ανάλογα την έκδοση, 2.0 vs 2.1)
   Sensitivity: 93db
   Τύπος βύσματος: 3.5mm gold-plate
   Rated Power: 5-20mW
   Εύρος συχνοτήτων: 20-20000Hz

   Piston v2 σημεία άξια προσοχής:

   *οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο μαγαζί της mi και από το ibuygou με επεξεργασία από μέρος μου για να είναι αναγνώσιμο το κείμενο-φωτογραφίες. Δεν είναι δικές μου μετρήσεις ή φωτογραφίες.
  • Ποιές εκδόσεις Piston v2 υπάρχουν και τι διαφορές έχουν;

   -V2
   Η αρχική έκδοση των Piston v2

   -V2 updated (2.1) και If commemorative edition (v2.1 if limited edition)
   Χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Xiaomi έγιναν επεμβάσεις τόσο στα ακουστικά όσο και στην συσκευασία τους.
   Σαν ακουστικές επιδόσεις πολλοί λένε ότι δεν ακούν διάφορα ενώ άλλοι μιλούν για βελτίωση. Προσωπικά θα έλεγα ότι είναι όντος λίγο καλύτερα, τόσο ώστε ίσα ίσα να μπορείς να τα ξεχωρίσεις.

   Τα If commemorative edition είναι ίδια με τα 2.1 σαν specs και υλικά αλλά παρέχεται μαζί ένα μαύρο πουγγί με βελούδινη υφή και το iF product design 2014 logo, το ίδιο logo το βρίσκουμε και πάνω στο κλιπ των ακουστικών, το χάρτινο κουτί που της συσκευασίας είναι άσπρο με πορτοκαλί-ασπρι σφραγίδα, τέλος αντί του "χρυσαφί" χρώματος έχουμε ένα ασημί το οποίο όμως δεν είναι και τόσο καθαρό αλλά έχει έναν ελαφρύ κίτρινο τόνο.   Η πρώτη διαφορά εντοπίζεται στην χάρτινη συσκευασία.

   Παρακάτω φαίνονται τα νέα specs από το αυτόκλητο στον πάτο του κουτιού και η διαφορά στο χρώμα των ακουστικών.

   Όταν ανοίξει η συσκευασία η διάφορα που θα προσέξει κάποιος είναι η ύπαρξη ένας κλιπ για να στερεώνουμε το καλώδιο των ακουστικών.

   Αφαιρώντας το κλιπ γίνεται αντιληπτή η δεύτερη διάφορα που έχει να κάνει με τα tips και την συσκευασία. Τα tips έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με το μέγεθος, ενώ το εικονίδια στον πάτο του κουτιού έχουν δώσει την θέση τους στα γράμματα S/M/L. Τέλος υπάρχει διαφορά στα tip όπου το tip που ήταν στο εικονίδιο με το ακουστικό έχει αντικατασταθεί με άλλο από που το μόνο που το ξεχωρίζει από το τα άλλα είναι το μέγεθος.   Στα ακουστικά η μόνη οπτική διαφορά που μπορεί να βρει κάποιος είναι τα R και L στην βάση των ακουστικών και έχουν τον ρόλο να μαρκάρουν το αριστερό και το δεξί ακουστικό μιας και στην προηγούμενη έκδοση αυτό γινόταν μόνο από το “δαχτυλίδι” στην βάση στου δεξιού ακουστικού όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία. Η τελευταία διάφορα έχει να κάνει με το μήκος του καλωδίου που το κάπως κοντό καλώδιο των 2.0 μεγάλωσε κατά 10cm!


  • Εντυπώσεις:

   Ο/H FrOsT;1063670488 έγραψε:

   Καταρχήν να πω ότι εδώ και 4 μήνες τώρα χρησιμοποιώ τα mh1 παντού και αποκλειστικά, αφού κάναν τα stock της samsung να ακούγονται λες και είναι του κιλού όπως και ότι άλλο είχα στο σπίτι. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη γνώση περί μουσικής και ήχου, γράφω την γνώμη μου σαν μέσος χρήστης που ψάχνει κάτι ποιοτικό χωρίς να θέλει να ξοδέψει πολλά.
   Σαν πρώτες εντυπώσεις:

   -Και τα 2 αξίζουν μέχρι και το τελευταίο cent. Δεν νομίζω κάποιος να απογοητευθεί όποιο από τα 2 και να πάρει.

   -Ακουστικά, η διαφορά που εντόπισα είναι κυρίως στο μπάσο.
   τα mh1 δίνουν περισσότερο σε σύγκριση με τα piston, χωρίς όμως την ίδια στιγμή τα piston να φαίνονται άχρωμα ή να μην έχουν μπάσο. Τα piston δίνουν ένα πιο ζωντανό αποτέλεσμα όπου το μπάσο κλοτσάει μεν, αλλά σε αφήνουν να ακούσεις πολύ καθαρά τα φωνητικά και την κιθάρα, ενώ με mh1 τα καβαλούσε το μπάσο.
   Με μια λέξη τα piston μου αφήνουν πιο "ζωντανά", τα mh1 ενώ εντυπωσιάζουν με το μπάσο και την ομαλότητα, μάλλον το παρακάνουν σε ορισμένα είδη μουσικής κάνοντας τα να είναι πιο μουντά σε σύγκριση.
   Επίσης τα piston μου έδωσαν περισσότερη ένταση.
   Τα ακουστικά είναι ακόμα στην αρχή της ζωής τους, ελπίζω με το στρώσιμο να γίνουν ακόμα καλύτερα.

   -Tips (μαξιλαράκια)
   Ευχάριστη έκπληξη τα piston, περίμενα να παίξω με τα 4 διαφορετικά που έχει μέσα η συσκευασία μέχρι να βρω πιο θα κάτσει καλύτερα χωρίς να με κουράσει, αυτά που έχει πάνω από την μάνα του πήραν το σχήμα του αυτιού και πραγματικά δεν με έχουν κουράσει - πονέσει καθόλου σίγουρα τα προτιμώ σε σχέση με τα μαμά του mh1.

   -Καλώδιο και βύσμα
   Τα mh1 είναι omtp και τα piston ctia οπότε έχουμε γκολ από τα αποδυτήρια στο θέμα συμβατότητα.
   Σαν καλώδιο, τα mh1 αν και πλακουτσωτό πλαστικό έχω μάθει να το αγαπώ, σε όποια τσέπη, θήκη ή τυχαίο μέρος το έχω πετάξει ποτέ δεν είχα πρόβλημα με μπλεξίματα, τα έβγαζα και σε ελάχιστο χρόνο ήταν στα αυτιά, των piston μάλλον δεν θα τα καταφέρει τόσο καλά ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν θα ξεφτίσει... Σίγουρα όμως δεν με χαλάει που δεν χρειάζεται να περνώ το καλώδιο του δεξιού ακουστικού πίσω από τον λαιμό, ελπίζω μόνο να μην γλιστράν από τα αυτιά. Η διαφορά στη θέση των κουμπιών είναι θέμα προτίμησης αν και στα mh1 μου φαίνεται ότι είναι κάπως ψηλά, κοντά στο αυτί και τα piston είναι κάπως χαμηλά, προτιμώ την θέση που έχουν στα stock samsung πχ.

   -Ποιότητα υλικών
   Σίγουρα τα piston με τα μεταλλικά καλύμματα στα controlls-βύσμα-ακούστηκα κλέβουν τις εντυπώσεις, ειδικά όταν τα πιάνεις στο χέρι σου πρώτη φορά και καταλαβαίνεις πόση περισσότερη πρόσφυση δίνουν στα δάχτυλα οι ραβδώσεις στην επιφάνεια του μετάλλου! Από την άλλη τα mh1 μπορεί να μην έχουν αυτή την premium αίσθηση αλλά δεν έχω κανένα παράπονο μετά από 4 μήνες μιας και δεν παρουσίασαν ποτέ το παραμικρό.

   Αυτά από την πρώτη επαφή μου με xiaomi pistons v2.


   More reviews:
   head-fi.org/products/xiaomi-pistons-2-0-mk301*
  • Διαφήμιση
  • Εντάξει !
   Απλά άπαιχτος.... :thumbsup:

   Xiaomi - Miui Reviewer

   Ευχαριστούμε τον/ην Χρήστης για το Review που μας παρουσίασε !   Τέλειο Review !
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Re: Xiaomi Piston v2+IF commemorative edition

   Ο/H gpelekanos έγραψε:

   Πολύ ωραίο review !!!
   Σε ποιό κατάστημα μπορώ να τα βρώ; Οτι έχω βρεί δεν είναι τα V2.1

   Σας ευχαριστώ!!!


   Αυτά που έχει το merimobiles με 20$ είναι τα v2.1
   Xiaomi Piston Headphones with 3.5mm Gold-plated Plug
   Ο voodooman πήρε από εκεί και ήρθαν τα 2.1.

   Sent from my MI 2S using Tapatalk
  • Ο/H FrOsT έγραψε:

   Ο/H gpelekanos έγραψε:

   Πολύ ωραίο review !!!
   Σε ποιό κατάστημα μπορώ να τα βρώ; Οτι έχω βρεί δεν είναι τα V2.1

   Σας ευχαριστώ!!!


   Αυτά που έχει το merimobiles με 20$ είναι τα v2.1
   Xiaomi Piston Headphones with 3.5mm Gold-plated Plug
   Ο voodooman πήρε από εκεί και ήρθαν τα 2.1.

   Sent from my MI 2S using Tapatalk


   Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απο εκέι θέλω και εγω να τα πάρω αλλά δεν έχει σαφή περιγραφή και σαν χρώμα έχει μόνο μαυρο.
   Να ρισκάρω; ?(
  • Διαφήμιση
  • Ο/H gpelekanos έγραψε:

   Ο/H FrOsT έγραψε:

   Ο/H gpelekanos έγραψε:

   Πολύ ωραίο review !!!
   Σε ποιό κατάστημα μπορώ να τα βρώ; Οτι έχω βρεί δεν είναι τα V2.1

   Σας ευχαριστώ!!!


   Αυτά που έχει το merimobiles με 20$ είναι τα v2.1
   Xiaomi Piston Headphones with 3.5mm Gold-plated Plug
   Ο voodooman πήρε από εκεί και ήρθαν τα 2.1.

   Sent from my MI 2S using Tapatalk


   Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απο εκέι θέλω και εγω να τα πάρω αλλά δεν έχει σαφή περιγραφή και σαν χρώμα έχει μόνο μαυρο.
   Να ρισκάρω; ?(   Το χρώμα θα είναι χρυσαφί στα μεταλλικά μέρη και σκούρο καφέ το καλώδιο. Στα content γράφει αυτό: Xiaomi Piston Headphone Gold/Brown with 3.5mm Jack
   Έχω πάρει και εγώ από εκεί για λογαριασμό μια φίλης αλλά δεν πρόλαβα ούτε την συσκευασία τους να δω, τα πήρε από την γυναίκα και εξαφανίστηκε πριν γυρίσω σπίτι! Τηλεφωνικά επιβεβαίωσα πια έκδοση παρέλαβε!
   εδώ είναι μερικές φωτογραφίες και εντυπώσεις του @Voodooman που αγόρασε από merimobiles.
   Xiaomi Mi2S : Σελίδα 43 :: myphone forum