Διαφήμιση

Αναστέλλει τη λειτουργία της η εταιρεία TrueCrypt Encryption Software

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Αναστέλλει τη λειτουργία της η εταιρεία TrueCrypt Encryption Software

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/anastellei-ti-leitourgia-tis-i-etaireia-truecrypt-135713.html']
   Η ανεξάρτητη εταιρεία κρυπτογράφησης TrueCrypt δεν είναι τελικά και τόσο ασφαλής όσο πίστευαν πολλοί. Στις 28 Μαΐου η αρχική σελίδα στον ιστότοπο της TrueCrypt, αντικαταστάθηκε από το μήνυμα : "ΠΡΟΣΟΧΗ : Η χρήση της TrueCrypt δεν είναι ασφαλής καθώς μπορεί να περιέχει κάποια ζητήματα ασφαλείας που δεν έχουν επιλυθεί."

   Η TrueCrypt χρησιμοποιείται από χρήστες με σκοπό την ασφάλεια, όπως ο γνωστός Edward Snowden ο οποίος διέρρευσε έγγραφα της NSA, ή για να μετατρέψει κάποιος ένα μέσο αποθήκευσης όπως ένα σκληρό δίσκο ή ένα flash dive, σε ένα κρυπτογραφημένο αποθηκευτικό μέσο, προστατεύοντας έτσι τα περιεχόμενά του από αδιάκριτα βλέμματα.

   Αλλά οι δημιουργοί του TrueCrypt ποτέ δεν αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα, κάτι το οποίο προκάλεσε υποψίες για την ακεραιότητά τους. Η TrueCrypt έγινε πρόσφατα το αντικείμενο έρευνας μιας ανεξάρτητης αρχής, που εξέτασε τον κώδικα για λάθη, ελαττώματα ή backdoors.

   Η ξαφνική προειδοποίηση της TrueCrypt συνοδεύεται από οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να μεταφέρει τα αρχεία του στο Bitlocker, μια υπηρεσία της Microsoft η οποία είναι ενσωματωμένη στα νεότερα λειτουργικά συστήματά της. Η προειδοποίηση ενημέρωνε τους χρήστες ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνονταν στους χρήστες των windows xp τα οποία δεν έχουν ενσωματωμένη την δυνατότητα κρυπτογράφησης

   "Η ανάπτυξη της TrueCrypt σταμάτησε τον Μάιο του 2014 αμέσως μόλις η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη των windows xp" έλεγε η ανακοίνωση. "Τα windows 8/7/Vista και νεώτερα έχουν ενσωματωμένη υπηρεσία κρυπτογράφησης και εικονικών δίσκων. Παρόμοιες υπηρεσίες έχουν και οι άλλες πλατφόρμες"

   Αλλά η TrueCrypt είχε εκδόσεις και για τα πιο πρόσφατα windows, όπως και για το Mac OS X, το Linux και το Android (το τελευταίο μέσω εφαρμογών τρίτων). Πολλοί χρήστες τους οποίους τους ενδιέφερε η ασφάλεια προτιμούσαν αυτήν την εταιρεία λόγω του ότι δεν εξαρτιόταν από άλλες μεγάλες εταιρείες, παρόλο που δεν είχαν αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

   Κάποιοι υπέθεσαν ότι η TrueCrypt πιέστηκε να κλείσει λόγω εξονυχιστικής κυβερνητικής έρευνας όπως η υπηρεσία κρυπτογράφησης e-mail Lavabit το 2013. Άλλοι πιθανολόγησαν ότι η ιστοσελίδα της έπεσε θύμα hacking ή κάποιοι τους κάνανε φάρσα. Αλλά σύμφωνα με τον ειδικό ασφάλειας Brian Krebs "δεν είναι πιθανό, μια που στα αρχεία DNS ή WHOIS της εταιρείας δεν βρέθηκαν πρόσφατες σημαντικές αλλαγές".
   Τελικά φαίνεται ότι οι μυστηριώδεις άνθρωποι πίσω από την TrueCrypt απλώς αποφάσισαν να τερματίσουν το project.

   Όμως είτε αν ήταν φάρσα, hack, ή τελικά το τέλος της TrueCrypt, είναι ξεκάθαρο ότι όσοι νοιάζονται για την ασφάλεια δεν θα νοιώθουν και τόσο άνετα μετά από όλο αυτό. "Ήρθε η ώρα να ψάξουν να βρουν ένα εναλλακτικό τρόπο για να κρυπτογραφήσουν τα αρχεία και τους σκληρούς δίσκους τους" έγραψε ο ανεξάρτητος ειδικός σε θέματα ασφαλείας Graham Cluley στο blog του.

   Δηλαδή το γεγονός ότι η εταιρεία ήταν υπό εξέταση δεν είχε σχέση με το κλείσιμό της ; Ο πρώτος γύρος της εξέτασης που επικεντρώθηκε στο bootloader αποφάνθηκε ότι ήταν ασφαλής. Ο επόμενος που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι θα εξετάσει τις μεθόδους κρυπτογράφησης που υπήρχαν στο λογισμικό τους.
   Μέχρι να δοθούν περισσότερες πληροφορίες καλό είναι οι χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή.


   Πηγή: tomsguide
   [/feedquote]