Διαφήμιση

Cinavia: Σπάει η γνωστή αντι-πειρατική τεχνολογία των Blu-ray

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Cinavia: Σπάει η γνωστή αντι-πειρατική τεχνολογία των Blu-ray

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/cinavia-spaei-i-gnwsti-anti-peiratiki-texnologia-135619.html']
   Η Cinavia είναι μια από τις πιο γνωστές αντιπειρατικές τεχνολογίες σε όλο τον κόσμο. Έχοντας σχεδιαστεί να παρεμποδίσει και να αποτρέψει την αντιγραφή και τον διαμοιρασμό ταινιών, η Cinavia υδατογραφεί το stream του ήχου σε τέτοιο βαθμό που «επιβιώνει» από διαδικασίες όπως transcoding, συμπίεσης και αντιγραφής. Ειδικότερα το υδατογράφημα ανιχνεύεται από την συσκευή και αν δεν συμφωνεί με το ειδικό συνοδευτικό «κλειδί» ασφαλείας, η αναπαραγωγή των ταινιών διακόπτεται.

   Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τρόπος προστασίας που κατέστη υποχρεωτικός σε όλα τα Blu-ray που κυκλοφόρησαν από το 2012 και μετά, έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρα δύσκολος να ξεπεραστεί. Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση με την διάθεση bugs σε Blu-ray players. Κάτι τέτοιο όμως οδηγεί και στη σημαντική μείωση της ποιότητας του ήχου. Όμως η ομάδα DVD-Ranger, με την εφαρμογή CinEx HD Advanced, έρχεται να μας παρουσιάσει έναν νέο τρόπο, με τον οποίο κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αντιπειρατικά μέτρα της Cinavia χωρίς να αλλάξουν τα δεδομένα του βίντεο ή των υποτίτλων.

   Αν και η ομάδα ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι απολύτως νόμιμη, τουλάχιστον στην Γερμανία, κάνει τα studios του Hollywood και πολλούς οργανισμούς διεκδίκησης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας να ανησυχούν. Η ερώτηση που μένει τώρα να απαντηθεί, είναι αν η Cinavia θα εμπλακεί προκειμένου να εμποδίσει τις πρακτικές αυτές, ή θα δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο λογισμικό προστασίας έναντι της πειρατείας. Το σίγουρο είναι ότι η μάχη για την δημιουργία του καλύτερου DRM μόλις έχει αρχίσει.

   [/feedquote]