Διαφήμιση

Η Google αναπτύσει Tablet με "Advanced Vision Capabilities"

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η Google αναπτύσει Tablet με "Advanced Vision Capabilities"

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-google-anaptysei-tablet-me-advanced-vision-135552.html']
   Η Google σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να κατασκευάσει 4.000 πρωτότυπα tablet τεχνολογίας αιχμής καθώς συνεχίζει να πειραματίζεται με φορητές συσκευές που διαθέτουν ειδικές οπτικές ικανότητες.
   Η συσκευή θα είναι 7" και θα διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες, αισθητήρες βάθους υπερύθρων ακτίνων και ειδικά ανεπτυγμένο λογισμικό που θα μπορεί να αναπαριστά με λεπτομέρειες τρισδιάστατες εικόνες αντικειμένων.

   Το tablet αυτό κατασκευάζεται ως μέρος της έρευνας της Google με το όνομα Project Tango και θα παρουσιαστεί πριν από το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας που είναι προγραμματισμένο για το τέλος Ιουνίου
   Στα πλαίσια του Project Tango είχε κατασκευαστεί επίσης ένα smartphone τον Φεβρουάριο, που είχε παρόμοιους αισθητήρες και ήταν σχεδιασμένο να αναπαριστά τρισδιάστατους χάρτες του περιβάλλοντος του χρήστη.
   Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους για άτομα με προβλήματα όρασης, με οδηγίες βήμα - βήμα, για οδηγίες μέσα σε καταστήματα και για ειδικά κατασκευασμένα βιντεοπαιχνίδια.

   Η αντίπαλη εταιρεία το Facebook, έχει επίσης εισχωρήσει στην ανάπτυξη παρόμοιων συσκευών και τεχνολογίας με την απόκτηση της εταιρείας Oculus VR τους κατασκευαστές των γνωστών συσκευών εικονικής πραγματικότητας που φοριούνται στο κεφάλι.

   Όπως και με το κινητό που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο, η Google αρχικά σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μικρή ποσότητα ταμπλετών τις οποίες θα δώσει σε προγραμματιστές.
   Η τεχνολογία αυτή είναι πιο μπροστά από τις εφαρμογές, αν και είναι αναμενόμενο σύντομα να υπάρξουν εφαρμογές που να εκμεταλλεύονται τέτοιες εξελίξεις στην επεξεργασία εικόνας μια που εταιρείες όπως η Google και το Facebook επενδύουν σε αυτή.

   Η Google προτιμάει να αφήνει τους προγραμματιστές να πειραματιστούν με πιο φουτουριστικές συσκευές, με την ελπίδα να αναπτύξουν εφαρμογές που θα κάνουν δελεαστικές τις συσκευές αυτές. Εκτός από το Project Tango υπάρχει και το Google Glass που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 αλλά που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο σε μόνο λίγους δοκιμαστές.
   Η στρατηγική αυτή είναι η εντελώς αντίθετη από αυτή που ακολουθεί η Apple η οποία αναπτύσσει συσκευές με μυστικότητα πριν από τη μαζική διάθεσή τους.   [/feedquote]