Διαφήμιση

Redmi Note 7 Μισή touchscreen αναποδογυρισμένη μετά απο σοβαρό σκάλισμα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (Updater) ΣΤΙΣ XTRV ROMs

>>> Έχει γίνει διόρθωση (FIX) στην εφαρμογή αναβάθμισης (Updater), και μπορείτε να κατεβάζετε κανονικά (Download) τις ROM για τις συσκευές σας <<<

>> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 26/11/2021) !!! <<

Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.11.24/25 για 21 συσκευές

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ UPDATER:

Επειδή αλλάξαμε Server και Domain για τις ROM της κοινότητας, οι νέες ROM δεν θα μπορούν να γίνουν αυτόματα Download αυτή την φορά, και θα πρέπει να τις κατεβάσετε από τα Links που σας δίνουμε στο φόρουμ της κοινότητας.

Μόλις κατεβάσετε και εγκαταστήσετε τις ROM με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Updater (εφαρμογή αναβάθμισης), θα μπορείτε να έχετε και πάλι κανονικό Download.

Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

 • Redmi Note 7 Μισή touchscreen αναποδογυρισμένη μετά απο σοβαρό σκάλισμα

  Αρχικά το κινητό το είχε ο αδερφός μου και έκανε Hard Reset μεσω της Recovery. Μετά παει να μπεί να σετάρει το κινητό και του ζητούσε το MiAccount που ειναι συζευγμένο με τη συσευή. Αυτός προηγουμένος οταν είχε πάρει το κινητό, έφτιαξε ενα throwaway gmail στη για το MiAccount (δεν φαντάστηκε οτι θα το χρειαστεί ποτέ). Με πήρε τηλέφωνο (με ξέρει εμένα που σκαλίζω τις συσκευές μου) και μου ρωτάει αν μπορώ να το φτίαξω. Χρησημοποίσα πολλαπλα guides που βρήκα online με σκπό να ξεκλειδόσω τον bootloader και να flashαρω μια custom rom για να μπορεσει να λειτουργήσει το κινητό (το MiAccount απο ότι διάβασα δεν γίνεται να το βγάλεις απτην συσκευή χωρίς τον κωδικό). Ακολούθησα λοιπών αυτους τους οδηγούς που χρεισημοποιούσαν την edl (testpoint μέθοδο) για να ξεκλειδώσεις το bootloader και κατέληξα να μπρικάρω τη συσκευη. Οτιδήποτε και να έκανα φώτιζε μια μαύρη οθόνη μονο το backlight και ο υπολιγιστής το αναγνώριζε σαν να ηταν σε edl. Αναροτιόμουν γιατι έγινε αυτό και μόλις έιδα μεσα το αρχειο που ξεκλειδώνει τον bootloader (υποτιθέμενα είναι για να ανοίγει RN7 Lavender), άνοιξα το misc.txt και το flash_all.bat και ελεγε οτι ήταν για whyred (redmi note 5/pro).Έκανα λίγη έρευνα να μάθω γιατί το δέχτηκε και απο ότι κατάλαβα ο snapdraggon 660 που φοράει ο "lavender" είναι ίδιος με τον 636 που φοράει ο "whyred και ο wayne" απλά με διαφορετικά GHZ οπώτε βγάζουμε συμπέρασμα οτι ο 660 είναι overclocked version του 636. Λιγο αργότερα κατάφερα να επαναφέρω το κινητό στην κανονική του κατάσταση απλά τώρα έχει ξεκλείδωτο bootloader και η μιση δεξιά οθόνη αφής είναι αναποδογυρισμένη ενω η μιση αριστερή είναι μια χαρά (το navbar κατω με τα back/home κουμπιά δουλέυει κανονικά).

  Βρήκα ένα video που τα συνοψίζει ολα αυτά: .
  ΠΡΟΣΟΧΗ Το Mi BL Unlock Tool.exe που έχει στο description στον φάκελο UBL έχει ιό οπότε μην το τρέξετε αμα το κατεβάσετε απλά διαγράψτε το exe.
  Εδω υπάρχει η καθαρή version: userupload.net/iu9q5us085xv

  ΥΓ: Αρχικά δεν χρησημοποίησα τα αρχεία που είναι στπεριγραφή του video αν και τα δοκίμασα αλλα τζίφος, τα ιδια. (τα αρχεία για να ξεκλειδώσεις τον bootloader στο video λέει είναι για lavender αλλα συμπεριφέρεται το ίδιο όταν δοκίμασα να τα flashαρω. Είναι σαν να έκανε μεταονομασία ολα τα whyred σε lavender, που υπάρχει μια μικρή περίπρωση να το έχει κάνει.
  Δοκίμασα επίσης πολλες διαφορετικές rom,kernel,recovery.. τίποτα η μισή touchscreen παραμένει αναποδογυρισμένη.

  Βρήκα επίσης ένα thread με το ίδιο προβλημα αλλα χωρίς λύση:
  50% inverted touch after flash?? | XDA Forums

  Το πρόβλημα του κινητού σε video:


  Αυτή τη στιγμή εχω ενα Redmi Note 7 (Lavender), με ξεκλειδωμένο bootloader και twrp να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται κανονικά σαν Lavender απλα με τη μισή Touchscreen να είναι Flipped (το πάνω είναι κατω, και το κάτω ειναι πανω).
  Έχω αφήσει και το backplate πισω ανοιχτο (δεν το εχω κολλήσει σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναμπώ σε edl μεσω testpoint)
 • Αυτό είναι καθαρά Hardware πρόβλημα στον Digitizer της οθόνης και μόνο με αλλαγή οθόνης θα μπορεί να διορθωθεί. :D

  Ευχαριστούμε για την αναλυτική περιγραφή που έκανες :thumbsup:
  Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !  ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
  Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
 • 'Αλλαξα οθόνη και τη δοκίμασα και την προηγούμενη σε άλλο Redmi Note 7 Lavender (ακριβώς ίδιο μοντέλο) και δούλευε μια χαρά. Άμα πας στο thread της xda που έχω επισυνάψει θα δείς οτι και άλλοι το έχουν αυτό το πρόβλημα και λένε και αυτοί οτι δεν είναι Hardware το θέμα. Οι περισσότεροι το έπαθαν μετά απο update της rom. Εγώ ψιλιάζομαι οτι κάποιο αρχείο μεσα στον root φάκελο του κινητού έχει μείνει whyred και γιαυτό δεν ανταποκρίνεται σωστά το digitizer.
 • Διαφήμιση
 • Ο/H Zisinikos έγραψε:

  Εγώ ψιλιάζομαι οτι κάποιο αρχείο μεσα στον root φάκελο του κινητού έχει μείνει whyred και γιαυτό δεν ανταποκρίνεται σωστά το digitizer.
  Τότε, σε αυτή την περίπτωση εάν έχεις ξεκλείδωτο Bootloader, ένα Flash μιας προηγούμενης έκδοσης Fastboot ROM ίσως λύσει αυτό το πρόβλημα. :D
  Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !  ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
  Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
 • Το έχω δοκιμάσει, τη stock rom πολλαπλές εκδόσεις πρόσφατες η παλιές απο MIUI 11 σε MIUI 12.5 China και Global να τη flashαρω μεσω Edl,Twrp,OrangeFox,PitchBlack,Fastboot αλλά και πάλι τζίφος...

  ΥΓ: Άσχετο αυτό αλλά επειδή είμαι καινούργιος εδώ πως μπορώ να απαντήσω και να κάνει highlight το μήνυμα στο οποίο απαντάω όπως έκανες κι εσύ;
 • Παράθεση...
  Αλλά δε χρειάζεται εφόσον απαντάς αμέσως κάτω από το μήνυμα που αναφέρεσαι...
  Αν κανείς παράθεση απλά επαναλαμβάνεις κάτι που αναφέρεται ακριβώς από πάνω...
 • Ο/H amavroudis έγραψε:

  Παράθεση...
  Αλλά δε χρειάζεται εφόσον απαντάς αμέσως κάτω από το μήνυμα που αναφέρεσαι...
  Αν κανείς παράθεση απλά επαναλαμβάνεις κάτι που αναφέρεται ακριβώς από πάνω...
  Ευχαριστώ! Μήπως έχεις καμιά ιδέα για το τι έχει πάθει το κινητό; Δοκίμασα ξανά αυτό που έιπε ο MIUI_ART με μία Weekly Fastboot China Rom αλλά ακόμα τίποτα.. Κατάφερε όμως να βγάλει το encryption στη twrp αυτή η κινέζικη η rom. Επίσης το κινητό είναι global έκδοσης.
 • Διαφήμιση
 • δοκίμασε να αλλάξεις το αχρείο flahall.dat και να προσθέσεις να κάνει flash και το partition persist.img
 • Θα πρέπει να φλασαρει σε download mode αλλιώς δεν περνάει το persist. Εκτός αν το κάνει από twrp.


 • Ο/H NasDriver έγραψε:

  δοκίμασε να αλλάξεις το αχρείο flahall.dat και να προσθέσεις να κάνει flash και το partition persist.img
  Το ίδιο πράγμα μου πρότεινε να κάνω και ο @geoanto555 αλλά η rom ήδη περιέχει την persist.img. Anyways, δοκίμασα να πείραξω το flash_all.bat για να είμαι σίγουρος και άλλαξα και την persist.img που βρήκα online για να είμαι ακόμα πιο σίγουρος αλλά δεν έγινε κάτι. Το κινητό παραμένει πλήρως λειτουργικό με το μόνο ελάτωμμα να είναι οτι δέν λειτουργεί σωστά η μιση touchscreen.

  Persist.img: I need Redmi Note 7 persist img - Redmi Note 7 - Mi Community - Xiaomi
  Flash_all.bat edit: [GUIDE] Restoring 'Persist' partition to fix all kinds of (sensor) issues | XDA Forums

  Επίσης δοκίμασα να τη φλασάρω και σε edl (με MiFlashTool,MiFlashToolPro,QPST) και σε fastboot (με MiFlashTool,Flash_all.bat)!
 • Ο/H geoanto555 έγραψε:

  Θα πρέπει να φλασαρει σε download mode αλλιώς δεν περνάει το persist. Εκτός αν το κάνει από twrp.
  Το κινητό έχει twrp εγκατεστήμενη.


  Edit: PS δοκίμασα και απο την twrp και τις 2 persist αλλά επιμένει... τιποτα ακόμα, τα ίδια
 • Διαφήμιση