Διαφήμιση

Το update σε Android 9 κατέστρεψε το Mi Box S μου

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Το update σε Android 9 κατέστρεψε το Mi Box S μου

   Καλησπέρα, καλή χρονιά.

   Αγόρασα πριν από μερικές μέρες ένα Xiaomi Mi Box S 4K. Όλα ήταν εξαιρετικά και το θεωρούσα μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Μέχρι που η Xiaomi αποφάσισε να το αναβαθμίσει σε Android 9 και εγώ να πατήσω ΟΚ στην αναβάθμιση.

   Προηγουμένως, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω τι προβλήματα έφτιαξε η εταιρεία με αυτήν την αναβάθμιση, πάντως σε εμένα κατέστρεψε την δυνατότητα προβολής ταινιών, καθώς ο ήχος και η εικόνα είναι ασυγχρόνιστα. Μπορεί να είναι μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά η διαφορά είναι εμφανής και ενοχλητική.

   Το παρατήρησα πρώτη φορά σε Kodi, θεώρησα πως κάτι δεν πάει καλά με το βίντεο που έβλεπα. Αλλά εδώ και τόσες μέρες, ουσιαστικά δεν μπορώ να δω Netflix.
   Και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αφού συμβαίνει τυχαία και σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Δεν ξέρω τι το επηρεάζει, αφού μπορεί να ξεκινήσει σχετικά συγχρονισμένα, να χαλάσει στην πορεία κτλ.

   Έχω δοκιμάσει οτιδήποτε διάβασα και μπορούσα να σκεφτώ. Αλλαγή καλωδίου hdmi, δοκιμή σε άλλη θύρα, δοκιμή σε άλλη τηλεόραση, κλείσιμο συσκευής για κάποια λεπτά, βγάλσιμο από την πρίζα, factory reset, restart, αλλαγή σχεδόν κάθε ρύθμισης σε box και τηλεόραση, αλλαγή καναλιού wifi, δοκιμή με χειριστήριο τηλεόρασης, uninstall εφαρμογών και updates του Netflix, καθαρισμός data και cache, δοκιμή με Bluetooth ακουστικά, και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Τίποτα δεν λειτουργεί, ή λειτουργεί για πολύ λίγο (και πιθανολογώ πως δεν έχει και σχέση, αφού το box κάνει μάλλον ότι θέλει).

   Αυτό που παρατήρησα είναι ότι (μάλλον) δεν το κάνει όταν κάνω cast από τον υπολογιστή, πχ από το Netflix. Αλλά σε αυτή τη περίπτωση, μετά από μισή - μια ώρα αρχίζει να κάνει πολλά κολλήματα (η αλήθεια είναι πως δεν δοκίμασα πολύ με casting).

   Αυτό που δεν δοκίμασα είναι κάτι οδηγοί που βλέπω στο internet, για downgrade σε Android 8.1. Η διαδικασία περιλαμβάνει άνοιγμα του κουτιού. Θα το έκανα, αλλά είμαι τόσο απογοητευμένος που δεν έχω όρεξη. Προτιμώ να το πετάξω. Πριν κάνω κάτι τέτοιο και ψάξω για άλλες συσκευές που θα λειτουργούν, έχετε κάτι να μου προτείνετε;

   Το box πάει κατευθείαν πάνω στην οθόνη, παίζει με wifi, δεν έχω πάνω εξωτερικά ηχεία. Πιστεύω πως δεν είναι θέμα ταχύτητας σύνδεσης κτλ. Έχω πενηντάρα vdsl, σε κινητό και άλλες συσκευές βλέπω Netflix χωρίς κανένα πρόβλημα.

   Σας ευχαριστώ.

   ΥΓ: Συμβουλή μου προς όσους δεν έχουν κάνει το update και δεν έχει προβλήματα η συσκευή τους: προσπαθήστε να μην το κάνετε, τουλάχιστον για την ώρα.
  • Αφού θες να το πετάξεις ή το γυρίζεις σε Android Oreo , ή ζεις με αυτό το πρόβλημα σε android Pie, μέχρι να βγει αναβάθμιση.
   Εάν αποφασίσεις να το γυρίσεις σε Android Oreo , επειδή από την μαμά έχει κλειδωμένο bootloader πρέπει να το φλασάρεις σε download mode με short pin , βραχυκύκλωμα δύο επαφών πάνω στην μητρική. Με amlogic burning tool , τα τελευταία είναι 2.2.0 και 3.1.0. Δεξιά με την επιλογή erase all και ξετικαρισμένο το erase bootloader.
   Θα πρέπει να κατεβάσεις το android oreo zip και να το αποσυμπιέσεις σε image. Να έχεις ένα καλώδιο usb male to male , κοντό έτσι ώστε να μην έχεις προβλήματα επικοινωνίας υπολογιστή με το mi box s.
   Εάν πάλι θες να πάρεις άλλο γιατί δεν σου κάνει θα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις ειδικά εάν σε ενδιαφέρει netflix 4K και Google certified , έχεις βολευτεί με unrooted rom για Nova ή Cosmote on the go. Θα βλέπεις netflix 480p έως στην καλύτερη 540p, θα έχεις rooted μποξάκι και είναι και prerooted, όπου δεν παίζει Nova και Cosmote on the go, ή θα πρέπει να ασχοληθείς με twrp , unroot.zip , modified boot.img , magisk , hide root , magisk module ( το tv box δεν έχει καθαρό android αλλά ένα μίγμα android-Linux όπου και το magisk έχει ασυμβατότητες και με Pie όχι μόνο σε android 11. Θα πας σε amlogic s905x3 που είναι πολύ πιο ισχυρός από τον s905x που φοράει τώρα το mi box s, σε 4/32 ή 4/64 ή 4/128 από τα 2/8 που έχεις τώρα, κατά προτίμηση σε box που υποστηρίζουν οι Ρώσοι slimhouse ή Vortex με custom rom, με ένα ή δύο usb 2.0 και μια θύρα usb 3 , που τώρα έχεις μία usb και 2.0 , έξοδο spdif που τώρα δεν έχεις , ethernet έξοδο που τώρα δεν έχεις, εκεί θα έχεις ευχέρεια να επιλέξεις AOSP ή Android Tv , που τώρα δεν έχεις επιλογή και παντρεύτηκες το android tv.os.
   Εκεί φλασάρεις κατά βούληση χωρίς να ανοίξεις και να βραχυκυκλώσεις διότι έχουν ξεκλείδωτους bootloader , εκτός εάν το έχεις μπρικάρει οπότε και εκεί θα χρειαστεί βραχυκύκλωμα. Οι τιμές ξεκινούν από 38€-70€ έξω για τον amlogic s905x3 ανάλογα με την εταιρεία , ram , rom. Για τον amlogic s922 και s922x πρέπει να βάλεις το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη από 95€ έως 145€.
   Εκεί θα ασχοληθείς αναγκαστικά με custom roms γιατί οι μαμά εταιρείες δεν δίνουν λεφτά για να εξελίξουν μια σωστή Ρομ , εκτός εάν πάρεις Ugoos , minix , zidoo, όλες οι άλλες έχουν καβούρια στην τσέπη και κρατάνε το κόστος χαμηλά.
   Η επιλογή δική σου.
   Βέβαια για να μην την πατήσεις σε s905x3 , αποφεύγεις το H9 x3 το Vontar και το eachlink x3 mini για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα.
   Πάρε όποιο βρεις σε x3.
   1.Tox1
   2. X96 Air
   3. X96 max plus 2
   4. Magicsee N5 max
   5. A95X F3 (όχι slim και Air)
   6. AX95DB (s905x3-B)
   7. Ugoos X3
   8. H96 max x3 (καθώς και οι κλώνοι του HK1 Box, Vontar X3, Transpeed X3 Air, Bqeel Y8 Max)
   9. Tanix Tx3.
   10. Beelink gt1 mini 2
   Το 1. και το 7. δεν χρειάζονται custom rom , χάρη στην μαμά εταιρεία Ugoos , που έτσι και αλλιώς όλες οι Ρώσικες custom rom βασίζονται σε αυτή.
   Το 2,3,4,8,9,10 έχουν υποστήριξη Slimbox rom.
   Το 3,5,6,8,9 έχουν υποστήριξη και από Vortex.
   Και οι δύο custom roms είναι άψογες και βασίζονται σε ugoos rom κατά 95%. Το υπόλοιπο 5% είναι προσωπικές πινελιές.

   Σε s922 και s922x τα περιθώρια στενεύουν στις επιλογές στα
   1. Ugoos am 6 pro (922x)
   2. Ugoos am 6 plus (922xj)
   3. Beelink gt king (s922x)
   4. Beelink gt king pro (s922XH)
   5. Minix
   neo U22 XJ (s922XJ)
   Τα 1,2,5 απλά δεν τα πειράζεις , γιατί ποτέ δεν πειράζεις το τέλειο σε rom.
   Τα 3,4 τα πειράζεις όμως με spartan rom που βασίζεται σε minix , ugoos και ολίγον από Alvatec ή με rom του Vortex port από Ugoos όπου ο Vortex έβγαλε σε port την 0.3.8 της ugoos με magisk και twrp.
   Δεν ξέρω εάν θέλει να προσθέσει κάτι ο @gatos814 που έχουμε την τύχη να είναι μέλος της κοινότητας.
   Το Nvidia shield είναι μια κατηγορία από μόνο του , όπως και η τιμή του.
  • Διαφήμιση
  • Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντηση.

   Απλώς δεν θα το χρησιμοποιώ για κάποιο διάστημα, θα περιμένω μήπως υπάρξει κάποιο update και μετά μάλλον θα το πειράξω για Android 8.1.

   Θα δω και τα άλλα που μου προτείνεις, σε ευχαριστώ.
  • Στο MI4 TV box δεν λειτουργεί το Chromecast
   Μετά το system update (έκδοση 9) δεν μπορώ να προβάλω το κινητό μέσω του tv box στην TV . Δεν βλέπουν το MI παρόλο που βρίσκομαι στο ίδιο WIFIκαι σε διαφορετικά κινητά (iPhone & android)
   Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πάλι το ίδιο πρόβλημα
   Μέσα από το διαδίκτυο είδα ότι πρέπει να ελέγξω αν η εφαρμογή “Chromecast build in” και διαπίστωσα ότι είναι ενεργοποιημένη. Έκανα απενεργοποίηση και ενεργοποίηση αλλά και κατάργηση και επανεγκατάσταση και πάλι τα ίδια. Έκδοση 1.56.275391
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορέσει να με βοηθήσει