Διαφήμιση

Mozilla: Ταχύτερη προβολή ιστοσελίδων με τον νέο JPEG encoder

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Mozilla: Ταχύτερη προβολή ιστοσελίδων με τον νέο JPEG encoder

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/mozilla-taxyteri-provoli-istoselidwn-me-ton-neo-133340.html']
   Ένα νέο project φαίνεται ότι ετοιμάζει η Mozilla που σκοπό έχει να κάνει την φόρτωση των ιστοσελίδων στον Firefox πιο γρήγορη. Ο λόγος για το mozjpeg που σύμφωνα με το επίσημο blog της Mozilla αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργίας ενός JPEG encoder που θα βελτιώσει την διαδικασία συμπίεσης των εικόνων, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει την συμβατότητα με την πλειοψηφία των decoders. Όπως υποστηρίζει η ίδια, ο τύπος αρχείων εικόνων JPEG είναι ο δημοφιλέστερος αυτή τη στιγμή και χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ιστοσελίδες και ενώ μερικοί έχουν προτείνει την αντικατάστασή του, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα. Ας παρακολουθήσουμε συντόμως ένα χαρακτηριστικό σημείο της δημοσίευσης: «Δεδομένης αυτής της κατάστασης, αναρωτηθήκαμε αν οι JPEG encoders έχουν εξαντλήσει πλήρως τις δυνατότητες συμπίεσης έπειτα από 20 χρόνια. Συζητήσαμε με πολλούς μηχανικούς και καταλήξαμε ότι η απάντηση είναι αρνητική. Ως εκ τούτου ξεκινήσαμε την εργασία μας πάνω στο ‘mozjpeg’ project».

   Η Mozilla έχει ήδη διαθέσει την έκδοση 1.0 του mozjpeg που περιλαμβάνει υποστήριξη για το perl script γνωστό ως «jpgcrush». Το script έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το μέγεθος των εικόνων κατά 10%. Και η Microsoft όμως δεν μένει πίσω στο τομέα αυτό. Πριν από μερικούς μήνες ανέφερε ότι οι δικές της τεχνολογίες συμπίεσης έχουν μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο φόρτωσης των εικόνων κατά 45% στον IE11 σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις.

   Πηγή: Mozilla Blog
   [/feedquote]