Διαφήμιση

ΗΠΑ: Οι κάτοχοι DRAM προϊόντων απαιτούν ελάχιστη επιστροφή 10 δολαρίων

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • ΗΠΑ: Οι κάτοχοι DRAM προϊόντων απαιτούν ελάχιστη επιστροφή 10 δολαρίων

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/ipa-oi-katoxoi-dram-proiontwn-apaitoun-elaxisti-133285.html']
   Οι κάτοχοι DRAM προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγεται ότι θα απαιτήσουν την επιστροφή ελάχιστου χρηματικού ποσού 10 δολαρίων επί των αγορών τους. Η κίνηση αυτή θα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μηνύσεων προς τους κατασκευαστές DRAM μνημών, οποίοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν σε ένα συγκεκριμένο, υψηλό συνήθως επίπεδο τις τιμές, μέσου του ελέγχου της προσφοράς και της ζήτησης, μια πρακτική γνωστή ως price-fixing.

   Ειδικότερα οι εναγόμενοι κατηγορούνται ότι διατηρούσαν με ειδικές συμφωνίες σε υψηλά επίπεδα τις τιμές κάνοντας επιχειρήσεις και οικιακούς καταναλωτές να αγοράζουν ακριβότερα τα προϊόντα DRAM αλλά και συσκευές που εξοπλίζονταν με αυτά. Στόχος τους φυσικά ήταν το κέρδος. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 25 Ιουνίου 2014. Τα έγγραφα του δικαστηρίου αναφέρουν ότι τα προϊόντα πρέπει να έχουν αγοραστεί μεταξύ 1η Ιανουαρίου 1998 ως και 31 Δεκεμβρίου 2002 και όχι απευθείας από τον κατασκευαστή.

   Οι εταιρείες που έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα μηνύσεις για το λεγόμενο price-fixing στις DRAM είναι oi Elpida Memory (Ιαπωνία), Hynix Semiconductor (Νότια Κορέα), Infineon Technologies AG (Γερμανία), Micron Technology (ΗΠΑ), Mosel Vitelic (Ταϊβάν), Nanya Technology Corp. (Ταϊβάν) και τέλος η NEC Electronics America (ΗΠΑ). Υπενθυμίζουμε ότι η Samsung ήταν η εταιρεία που τις επιβλήθηκε πρόστιμο 90 εκατομμυρίων δολαρίων για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη πρακτική το 2007.

   Πηγή: Neowin
   [/feedquote]