Διαφήμιση

Secunia: Χαρακτηρίζει τα Windows 8 ως το πιο μη ασφαλές λειτουργικό

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Secunia: Χαρακτηρίζει τα Windows 8 ως το πιο μη ασφαλές λειτουργικό

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/secunia-xaraktirizei-ta-windows-8-ws-to-133054.html']
   Σύμφωνα με την εταιρεία πραγματοποίησης ερευνών Secunia, το λειτουργικό σύστημα των Windows 8, έχει χαρακτηριστεί ως το πιο μη ασφαλές από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα Windows που κυκλοφορεί στην αγορά. Όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα που έχουμε συμπεριλάβει παρακάτω, τα Windows 8 παρουσιάζουν τις περισσότερες ευπάθειες συστήματος από παλαιότερες εκδόσεις που υποστηρίζονται από την Microsoft για το 2013.

   Ο λόγος που το συγκεκριμένο λειτουργικό βρίσκεται τόσο υψηλά στην κατάταξη ακούει στο όνομα flash. Η απόφαση της Microsoft να ενσωματώσει το Flash στον σύγχρονο IE του OS, αποτελεί μια «πόρτα» απειλής για το λειτουργικό συνολικά. Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, το Flash έχει μακρά ιστορία και αποτελεί ένα είδος λογισμικού με τις συχνότερες ευπάθειες και κενά ασφαλείας που εύκολα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους διαδικτυακούς εγκληματίες. Αν προβούμε σε μια συγκριτική ανάλυση των ευπαθειών των διαφόρων εκδόσεων των Windows, θα διαπιστώσουμε ότι ο αριθμός αυτών στα XP, Vista και 7 είναι σχεδόν ίδιος, ενώ παρουσιάζει ανοδικές τάσεις στα Windows 8.

   Η ερώτηση που προκύπτει είναι αν αυτά τα δεδομένα, επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις και την εμπορική προώθηση των Windows 8. Φυσικά και όχι, αλλά σε κάποιο βαθμό συμβάλλουν και αυτά στην εικόνα που δημιουργείται στους καταναλωτές. Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 200 εκατομμύρια άδειες Windows 8, που αν και ο αριθμός είναι μεγάλος, δεν συγκρίνεται με τον αντίστοιχο των Windows 7.


   Πηγή: Neowin
   [/feedquote]