Διαφήμιση

Sapphire Radeon R9 290X VAPOR-X: Η πρώτη κάρτα με 8GB GDDR5 VRAM

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Sapphire Radeon R9 290X VAPOR-X: Η πρώτη κάρτα με 8GB GDDR5 VRAM

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/sapphire-radeon-r9-290x-vapor-x-i-133027.html']
   Την παρουσίαση της Radeon R9 290X VAPOR-X λέγεται ότι ετοιμάζει πυρετωδώς η Sapphire Technology, η οποία θα είναι η πρώτη κάρτα γραφικών με μνήμη τύπου 8GB GDDR5 VRAM και θα προορίζεται για τη λιανική αγορά. Πρόκειται για μια κάρτα με διπλάσια ποσότητα μνήμης, γεγονός που θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε υψηλής ανάλυσης παιχνίδια.

   Ειδικότερα φέρει AMD Hawaii XT GPU με 2816 Stream processors, 176 TMUs, 64 Render back-ends. Προς το παρόν οι συχνότητες του πυρήνα και της μνήμης δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά σίγουρα θα ξεπερνούν τα 1000 MHz καθώς φέρει non-reference PCB design, προσφέροντας επαυξημένες δυνατότητες υπερχρονισμού και σταθερότητας σε σχέση με το reference μοντέλο. Επιπλέον ελάχιστες είναι οι πληροφορίες μας και για το design του PCB, αλλά η «premium» τιμή στην οποία αυτή θα κυκλοφορήσει, μας κάνει να διατυπώσουμε με ασφάλεια την άποψη ότι θα αποτελείται από υψηλής ποιότητας υλικά.

   Για την αποτελεσματική ψύξη της κάρτας επιστρατεύτηκε ένα αρκετά μεγάλο heatsink αλουμινένιων πτερυγίων με πολλαπλά heatpipes. Επίσης το σύστημα ψύξης περιλαμβάνει backplate που υπόσχεται να ψύξει ικανοποιητικά τα memory chips, ενώ καταλαμβάνει περίπου τρία expansion slots, οπότε θα περιοριστείτε σε τέσσερις από αυτές τις κάρτες σε CrossFireX ή θα πρέπει να προμηθευτείτε μια high-end E-ATX μητρική με τον απαιτούμενο χώρο μεταξύ των PCI-E slots. Η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί στα $549 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί και επισήμως.


   [/feedquote]