Διαφήμιση

Google's Tango Project: 3D χαρτογράφηση μέσω κινητού

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Google's Tango Project: 3D χαρτογράφηση μέσω κινητού

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/googles-tango-project-3d-xartografisi-mesw-kinitou-132762.html']
   Η Google ανακοίνωσε το Project Tango, ένα πειραματικό smartphone σχεδιασμένο για φορητή 3D χαρτογράφηση, το οποίο προέρχεται από την πρώην ομάδα της Motorola, Advanced Technology and Platforms (ATAP). Επικεντρώνεται γύρω από ένα πρωτότυπο smartphone 5-ιντσών, το οποίο μπορεί να χαρτογραφήσει αποτελεσματικά τον 3D χώρο (σκεφτείτε το σαν το Kinect της Microsoft, απλά σε μέγεθος smartphone).

   Όπως έγραψε σε ένα blog χθες ο Johnny Lee, επικεφαλής της ομάδας του Tango Project: "Είμαστε φυσικά όντα που ζούνε σε ένα 3D κόσμο, ωστόσο, οι φορητές συσκευές μας πιστεύουν ότι ο φυσικός κόσμος τελειώνει στα όρια της οθόνης. Ο στόχος του Project Tango είναι να δώσει στις κινητές συσκευές μια ανθρώπινη κλίμακα κατανόησης του χώρου και της κίνησης."

   Άρα τι κάνει ξεχωριστό το Tango; Η Google ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει περισσότερες από 250.000 3D μετρήσεις το δευτερόλεπτο και σε πραγματικό χρόνο να τις συνδυάζει σε 3D μοντέλο. Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές με Java, C/C++, την μηχανή γραφικών Unity της Epic, καθώς και να χρησιμοποιήσει κάποια APIs που έχει δημιουργήσει η Google.

   Η Google πιστεύει ότι το Tango θα ανοίξει νέες προοπτικές στην χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων ή στο mobile gaming, αλλά βεβαίως χρειάζεται προγραμματιστές. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή δέχεται αιτήσεις, αν και σε αυτό το σημείο λέει ότι διαθέτει μόνο 200 πρωτότυπα προς παραχώρηση μέχρι τα μέσα Μαρτίου. (στο τέλος της είδησης έχουμε τον σύνδεσμο για την ιστοσελίδα της Google, στην οποία οι φιλόδοξοι developers μπορούν να αιτηθούν ένα από τα πρωτότυπα)   Πηγή: Venture Beat
   Επίσημη σελίδα του Project Tango
   [/feedquote]