Διαφήμιση

Αυτόνομα κατασκευαστικά ρομπότ στα πρότυπα των τερμιτών

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Αυτόνομα κατασκευαστικά ρομπότ στα πρότυπα των τερμιτών

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/aytonoma-kataskeyastika-rompot-sta-protypa-twn-termiton-132643.html']
   Εμπνευσμένοι από την απίστευτη δουλειά των τερμιτών, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, εργάζονταν πυρετωδώς όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, για την κατασκευή αυτόνομων κατασκευαστικών ρομπότ.

   Το τελικό αποτέλεσμα, φέρει την ονομασία «Τερμίτες» και περιλαμβάνει μια συλλογή αυτόνομων ρομπότ ικανών να μεταφέρουν τούβλα, να κατασκευάζουν σκάλες, ενώ έχουν ειδικευτεί και στην κατασκευή τρισδιάστατων δομών όπως τα κάστρα, πυραμίδες και οι πύργοι. Όπως και οι πραγματικοί τερμίτες, τα ρομπότ λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους και δεν λαμβάνουν οδηγίες κατά την διάρκεια της κατασκευής, απλώς δέχονται εντολές αρχικά από έναν άνθρωπο.

   Φυσικά το όλο project χρειάζεται να συζητηθεί και να ερευνηθεί περαιτέρω, αλλά η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του θεωρεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές όπου η κατασκευή και η εργασία εκ μέρους των ανθρώπων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατασκευή αναχωμάτων κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας ή η δημιουργία δομής στο διάστημα.


   [/feedquote]