Διαφήμιση

IDC: Συνεχίζεται η κυριαρχία του Android, ανοδικές τάσεις και για τα Windows Phone

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • IDC: Συνεχίζεται η κυριαρχία του Android, ανοδικές τάσεις και για τα Windows Phone

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/idc-synexizetai-i-kyriarxia-tou-android-anodikes-132609.html']
   Σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης βρίσκονται τον τελευταίο καιρό τα Windows Phone, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως είναι η Βραζιλία, όπου το μερίδιο αγοράς τους παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 6% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του iOS που άγγιξε μόλις το 4.7%. Η IDC προέβη πριν από μερικές ημέρες στη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων που απεικονίζουν τα ποσοστά μεριδίου αγοράς καθενός λειτουργικού συστήματος φορητών συσκευών.

   Το κλίμα που επικρατεί είναι σχετικά ίδιο με αυτό που έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Η συνολική διάθεση συσκευών smartphone κινείται σε ανοδικά επίπεδα, το Android κυριαρχεί, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το iOS, ενώ ακολουθούν τα Windows Phone. Συγκεκριμένα για το τρίτο τρίμηνο του 2013 ο ρυθμός αύξησης του μεριδίου των Windows Phone έφθασε το 156%, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο το ποσοστό άγγιξε το 46%, αφήνοντας πίσω το Android με 40% και το iOS με 6.7%.

   Παρά το θετικό κλίμα, το συνολικό ποσοστό του μεριδίου αγορά των WP αγγίζει μόλις το 3.3% σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το 78.6% που κατέχει το Android. Μάλιστα για το iOS παρατηρήθηκε μια πτώση του μεριδίου αγοράς από το 18.7% το 2012 σε 15.2% το 2013. Ιδιαιτέρως δυσχερές είναι το κλίμα για την BlackBerry με τεράστιες απώλειες και μερίδιο της τάξεως του 1.9%.
   [/feedquote]