Διαφήμιση

Google Chrome: Πρόσθετες δυνατότητες στη καταπολέμηση του «browser hijacking»

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Google Chrome: Πρόσθετες δυνατότητες στη καταπολέμηση του «browser hijacking»

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/google-chrome-prosthetes-dynatotites-sti-katapolemisi-tou-132207.html']
   Ένα νέο feature έρχεται να προσθέσει η Google στον Chrome και το οποίο θα έχει σαν στόχο να προσφέρει περαιτέρω ασφάλεια. Συγκεκριμένα το νέο feature αυτόματα θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν το κακόβουλο λογισμικό θα προσπαθήσει να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις του browser. Σύμφωνα με τον Linus Upson, στέλεχος της Google, το νέο αυτό χαρακτηριστικό έρχεται να συμπληρώσει ένα παλαιότερο που είχε προστεθεί στον Chrome το Φθινόπωρο του προηγούμενου έτους και έδινε την δυνατότητα επαναφοράς του στις αρχικές ρυθμίσεις.

   Όπως όλοι γνωρίζουμε οι «browser hijackers» κάνουν εφικτή την μετάδοση επιβλαβούς κώδικα με την μορφή των δωρεάν download λογισμικού, γεγονός που μπορεί να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή. Όπως συμπληρώνει και ο Upson, η εντολή των χρηστών για πλήρη επαναφορά των ρυθμίσεων, θα απενεργοποιεί τυχόν πρόσθετα ή εφαρμογές που τρέχουν εκείνη την στιγμή.


   Τα πρόσθετα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά από το μενού «Εργαλεία» αλλά οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες αυτομάτως από τη στιγμή που θα θελήσετε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά. Η Google εφιστά την προσοχή, καθώς ορισμένοι διαδικτυακοί εγκληματίες μπορεί να αφήσουν επιβλαβή κώδικα, γεγονός που θα επιτρέψει μια εύκολη δεύτερη επίθεση. Παράλληλα καλεί τους χρήστες οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίσουν να επισκεφθούν τις επίσημες κοινότητες υποστήριξης, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι η επαναφορά (reset) των ρυθμίσεων αποτελεί μια επιλογή ακόμη και αν αυτή δεν εμφανιστεί αυτομάτως.


   [/feedquote]