Διαφήμιση

Η Lenovo εξαγοράζει την Motorola Mobility από την Google

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Η Lenovo εξαγοράζει την Motorola Mobility από την Google

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/i-lenovo-eksagorazei-tin-motorola-mobility-apo-131910.html']
   Στην απόφαση να πουλήσει στην Lenovo, την Motorola Mobility κατέληξε η Google έναντι του ποσού των $2.91 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για μια ακόμη ιστορικής σημασίας εξαγορά της Lenovo μετά την αγορά της παραγωγής PC & server της IBM (το 2005 και την περασμένη βδομάδα). Η Google θα διατηρήσει την πλειοψηφία των πατεντών της Motorola ενώ περίπου 2000 πατέντες και η απαραίτητη αδειοδότηση για τις εναπομένουσες θα δοθούν στην Lenovo.

   Από την μεριά της η Lenovo θα καταβάλλει στην Google $750 εκατομμύρια σε μετοχές και $660 σε μετρητά, ενώ περίπου $1.5 δισεκατομμύριο θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε διάστημα τριών ετών. Υπενθυμίζουμε ότι η Google είχε αρχικά αγοράσει την Motorola το 2012 έναντι $12.5 δισεκατομμυρίων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo, Yang Yuanqing ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει την θέση της εταιρείας στη διεθνή αγορά συσκευών smartphone. Σύμφωνα με τους όρους της επιχειρηματικής συμφωνίας, η διοίκηση της Motorola θα συνεχίσει την θητεία της, ενώ η ίδια η Lenovo θα συνεχίσει να πουλά ορισμένα smartphones με την εμπορική ονομασία της Motorola πάνω σε αυτά.

   Η Lenovo έχει αγοράσει όλα τα Motorola smartphones που αναπτύσσονται αυτήν την περίοδο, αλλά παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί με τα Moto X και Moto G. Η πώληση σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την εταιρεία, καθώς δεν θα είναι μόνο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PCs παγκοσμίως αλλά θα ενισχύσει την θέση της και στην βιομηχανία των smartphones, η οποία ανθεί τα τελευταία χρόνια.


   [/feedquote]