Διαφήμιση

Γιγάντιος εκτυπωτής 3D κατασκευάζει σπίτι σε 24 ώρες

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Γιγάντιος εκτυπωτής 3D κατασκευάζει σπίτι σε 24 ώρες

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/gigantios-ektypwtis-3d-kataskeyazei-spiti-se-24-a-131788.html']
   Το άκρως επαναστατικό ρομπότ του καθηγητή Behrokh Khoshnevis, είναι σε θέση να αποτυπώσει σε μορφή τριών διαστάσεων ένα κανονικό σπίτι σε μόλις 24 ώρες. Η τεχνολογία αυτή η οποία αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότια Καλιφόρνια, έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον της NASA αλλά και πολλών οικοδομικών εταιρειών στο κόσμο. Ο εκτυπωτής βασίζεται στην αρχή σύμφωνα με την οποία η αποτύπωση του αντικειμένου πραγματοποιείται στρώμα με στρώμα, επίπεδο με επίπεδο.

   Ο συγκεκριμένος 3D εκτυπωτής, αποτελείται από δύο εξαρτήματα, σαν αυτά των γερανών τα οποία μεταφέρουν την κεφαλή εκτύπωσης. Το σύνολο του εκτυπωτή μπορεί να επεξεργάζεται όλα τα μέρη του σπιτιού ταυτόχρονα. Ο καθηγητής πιστεύει ότι είναι σε θέση το μηχάνημα να κατασκευάσει ένα σπίτι δύο ορόφων σε λιγότερο από μια μέρα. Απαραίτητη είναι η προετοιμασία του χώρου για την λειτουργία του εκτυπωτή, ενώ τα πρόσθετα μέρη, όπως εκείνα των παραθύρων τοποθετούνται με το χέρι. Η υπόλοιπη διαδικασία της δημιουργίας του σπιτιού είναι απολύτως αυτοματοποιημένη.

   Η καινοτόμα αυτή τεχνολογία μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε τις οικίες μας και να βοηθήσει στην αυξανόμενη ζήτηση στέγης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως. Η NASA από την μεριά της ενθάρρυνε τον καθηγητή να μελετήσει την πιθανότητα χρήσης του μηχανισμού σε κατοικίες εκτός της γήινης σφαίρας.

   [/feedquote]