Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Stable Android 9 Pie update - Οδηγός, Tips, βήμα βήμα

  • Οδηγός

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Τρέχουσα ενημέρωση (17/01/2020 19:35)

  Έγινε η διανομή των νέων XTRV-20.1.15/16 ROM για 24 συσκευές.

  H ROM για το RedMI Note 7 Pro (Violet) θα παραδοθεί όταν έχουμε Source.
  Από σήμερα σταματάει η διανομή εβδομαδιαίων ROM για το RedMi 6 PRO (Sakura)

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου λόγω διακοπών στην Κίνα.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Stable Android 9 Pie update - Οδηγός, Tips, βήμα βήμα

   New


   Stable Android 9 Pie update for Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) [OTA Download]

   Επιτέλους έφθασε στο Αγαπημένο μας mi box S (Tv Box 4) η αναμενόμενη αναβάθμιση σε Αndroid 9 Pie OTA Stable !! Και όπως λέει και ο λαός δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, οπότε ας δούμε μαζί βήμα βήμα τι και πώς !!
   1) Πριν κάνουμε οτιδήποτε βγάζουμε από πίσω από την θύρα του USB οτιδήποτε usb hub μπορεί να έχουμε, ασύρματο ποντίκι η πληκτρολόγιο, η usb stick, πρέπει η θύρα του usb να είναι άδεια χωρίς τίποτα συνδεδεμένο μόνο το ασύρματο κοντρόλ της xiaomi !! Το γιατί θα σας εξηγήσω τον λόγο παρακάτω και θα καταλάβετε !!! Πάμε λοιπόν στο μενού στης ρυθμίσεις της συσκευής και στην ενημέρωση συστήματος τσεκάρουμε ότι μας έχει έρθει αναβάθμιση του συστήματος και μας βγάζει το λειτουργικό android 9. Σε αυτό το σημείο θα σας πω ότι καλό θα ήταν για όποιον θέλει να κάνει (προαιρετικά πάντα) εγώ το έκανα στο δικό μου, πριν κατεβάσετε την αναβάθμιση να κάνετε μέσα από το μενού μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ώστε να καθαρίσει εντελώς από αχρείαστα αρχεία και κατάλοιπα παλιών εφαρμογών ώστε να κάτσει ποιο σωστά και ομαλά η νέα έκδοση του συστήματος android 9 . Εννοειτε ότι μπορείτε να την περάσετε καπάκι από πάνω έτσι όπως είναι στημένο το box σας χωρίς να σβήστε τίποτα από εφαρμογές και οτιδήποτε άλλο και μετά αν δείτε οτιδήποτε κολλήματα να την κάνετε μετά αλλά εγώ προτείνω να γίνει από πριν !!


   2) Αφού κάνετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων [/b]και ανοίξει η συσκευή προσπερνάμε τα βήματα που μας λέει χωρίς να βάλουμε κανένα λογαριασμό ούτε να κάνουμε καμία εγκατάσταση εφαρμογής ούτε να βάλουμε το wifi μας το προσπερνάμε μέχρι να μπει κανονικά στην αρχική οθόνη !! Εκεί έπειτα πάμε στης ρυθμίσεις ανοίγουμε τότε το WIFI και συνδεόμαστε στο δίκτυο μας !! Αφού έχουμε internet ξανάπαμε στην ενημέρωση συστήματος και τότε κατεβάζουμε το android 9 και το κάνουμε εγκατάσταση. Αφού ανοίξει με το καλό προσοχή ξανά προσπερνάμε τα βήματα χωρίς να βάλουμε τίποτα μέχρι να μπει κανονικά στην αρχική οθόνη. Εκεί αν θέλουμε (προαιρετικά πάντα) εγώ το έκανα στο δικό μου, ξανά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ώστε να κάτσει όσο το δυνατόν ποιο σωστά το νέο λειτουργικό !! Εάν το κάνετε ξανά προσπερνάμε τα βήματα χωρίς να βάλετε τίποτα μέχρι να μπει κανονικά στην αρχική οθόνη. Συγνώμη που το τονίζω αυτό αλλά κάποιοι χρήστες ανέφεραν χωρίς να μπορώ εγώ τουλάχιστον να το επιβεβαιώσω αυτό ότι μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων τους χάθηκε το πληκτρολόγιο της google και δεν μπορούσαν να μπουν στο ιντερνέτ τους. Σε μένα το εμφάνιζε κανονικά έχω μία υποψία γιατί μπορεί να τους εμφανίστηκε αυτό να <<εξαφανιστεί το πληκτρολόγιο>> αλλά θα σας πω σε λίγο οπότε προχωράμε παρακάτω κανονικά.

   3) Αφού λοιπόν έχουμε το νέο λειτουργικό στο box 4 και είμαστε στην αρχική οθόνη χωρίς τίποτα συνδεδεμένο από πίσω στο usb (υπομονή θα σας πω πότε να το κάνετε και αυτό) ανοίγουμε το WIFI ίντερνετ μας και βάζουμε χειροκίνητα καλύτερα με το κοντρόλ του box (η μέσο κινητού θα μας δώσει οδηγίες το πως) το Gmail μας ώστε να έχουμε πρόσβαση στο Play Store. Εκεί αρχικά κάνουμε ενημέρωση όλων τον standard εφαρμογών πού έχει το box και βάζουμε όποια άλλη αγαπημένη μας streaming εφαρμογή θέλουμε kodi, stremio κάποιον file manager ίσως και τα αφήνουμε (στην ησυχία τους) να φορτώσουν όλα σωστά !!


   Σε αυτό το σημείο ψάξτε και βάλετε μέσα από το Play Store του ίδιου του box οπωσδήποτε θα σας χρειαστεί η εφαρμογή Keyboard for Android TV

   Με αυτήν την εφαρμογή θα έχετε κανονικά Ελληνικά (και αγγλικά) αφού μπείτε πρώτα στα πληκτρολόγια και το επιλέξετε αντί του Gboard και μετά τσεκάρετε και την ελληνική γλώσσα από της ρυθμίσεις του ίδιου του πληκτρολογίου.

   4) Το ένα και μοναδικό ευτυχώς μέχρι στιγμής για αρχή κουλό BUG που διαπίστωσα είναι ότι πριν βάλετε το νέο έξτρα πληκτρολόγιο στην αρχική οθόνη αν συνδέσετε σκέτο η με usb hub, και πάνω του βάλετε ασύρματο ποντίκι (πιθανός και ασύρματο πληκτρολόγιο) και πάτε πάνω αριστερά στο search να πληκτρολογήσετε μια εφαρμογή η ένα βίντεο θα δείτε ξαφνικά ότι δεν εμφανίζεται κανένα πληκτρολόγιο δουλεύει μόνο η φωνητική εντολή της google. Αυτό το θέμα φτιάχνει εντελώς αν βάλετε πρώτα το πληκτρολόγιο που σας είπα και το επιλέξετε με ελληνικά κανονικά σαν κύριο της συσκευής και τότε μόνο μετά (επιτέλους) ας βάλετε ασύρματο ποντίκι θα σας το εμφανίζει κανονικά !! Αυτό ίσως είναι το θέμα που κάποιοι είπαν ότι τους εξαφανίστηκε το πληκτρολόγιο, και το ακόμη ποιο κουλό είναι ότι αφού βλέπετε τον κέρσορα του ποντικιού και εμφανίζει στο search το ελληνικό πληκτρολόγιο, αν πάτε ξανά και θέλετε για κάποιον λόγο το Gboard θα σας το εμφανίσει κανονικά ενώ πριν όχι !! :S Μην με ρωτήσετε γιατί είναι κουλό αλλά έστω και έτσι φτιάχνει !! :thumbsup:


   Γενικά δεν είδα κάποιο άλλο θέμα όλα λειτουργούν σωστά και η φωνητική πληκτρολόγηση πάει σφαίρα και το chromecast !! Εάν κάποιος χρήστης διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα με το chromecast εμένα πάντως μου δούλευε κανονικά με την μία μπορεί να πάει μέσα από της ρυθμίσεις, μετά εφαρμογές, εμφάνιση όλων των εφαρμογών και μετά εμφάνιση εφαρμογών συστήματος. Βρίσκετε το Chromecast πατάτε πάνω του και στη συνέχεια αναγκαστική διακοπή, διαγραφή δεδομένων, διαγραφή προεπιλογών και μετά επανεκκίνηση και λογικά θα φτιάξει όπως οι περισσότερες εφαρμογές φτιάχνουν με αυτόν τον τρόπο.

   5) Όσον αφορά την συνδεσμολογία για να σας λειτουργεί άψογα με την TV σας πρέπει να πάτε μέσα στης ρυθμίσεις του box στο HDMI SEC και αφού μπείτε να επιλέξετε όλες και της 3 επιλογές του HDMI CEC και δείτε επίσης και στην τηλεόραση σας αν έχει hdmi cec στις ρυθμίσεις η ανάλογα την εταιρεία πως το ονομάζει η κάθε μία και ενεργοποίησε το και εκεί. Θα επανέλθω σε λίγο και με κάποιες ακόμη προτάσεις που θα σας κάνουν την ζωή ποιο εύκολη ;)

   6) Παρακάτω εκτός της λίγο πολύ γνωστές εφαρμογές που όλοι μας ξέρουμε όπως kodi, stremio, netflix, popcorntime, aptoide tv, ac market, wow sports, Cyberflix TV κλπ θα σας προτείνω της 10 αγαπημένες μου βασικές εφαρμογές που θα πρέπει να της έχουμε όλοι, θα σας λύσουν τα χέρια έτσι η εμπειρία στο tv box θα γίνει ακόμη και απολαυστική και θα σας κάνουν την ζωή ποιο εύκολη :
   1. Έξτρα launcher που θα έχετε μέσα τακτοποιημένα τα πάντα : Sideload Launcher - Android TV
   2. Εφαρμογή rotation για τα apps. Και όλα θα τα βλέπετε σωστά : Rotation Controller
   3. Κάτω μπάρα εντολών για όλα τα recent apps με έξτρα εντολές : Navigation Bar (Back, Home, Recent Button)
   4. Κάποιοι file explorer για να βλέπετε και να εγκαθιστάτε τα apk σας : FX File Explorer και X-plore File Manager
   5. Εφαρμογή για bacκup όλων των apk των επαφών και μηνυμάτων : Super Backup & Restore
   6. Εφαρμογή τηλεχειριστηρίου - πληκτρολογίου μέσο του κινητού σας : Android TV Remote Control
   7. Memory cleaner cache με το πάτημα ενός μόνου κλικ και καθαρίσατε : AndBooster (Memory Cleaner)
   8. Γρήγορος και άμεσος internet browsher για σερφάρισμα και όχι μόνο : Puffin TV - Fast Web Browser
   9. Αποστολή και λήψη αρχείων εύκολα και γρήγορα στην τηλεόραση σας : Send files to TV
   10. Εφαρμογή διαχείρισης αρχείων συστήματος,εφαρμογών και όχι μόνο : Advanced Tools
   7) Αν και κατά την γνώμη μου τα πάει πολύ καλά για όσους φίλους θέλουν να ξανά γυρίσουν πίσω αν και κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται δεν έχει νόημα, παρόλα αυτά ενδεικτικά βρήκα 2-3 links από που θα ξανά κατεβάσετε την προηγούμενη έκδοση την 8.1 και πως με ποιον τρόπο θα την ξανά περάσετε στο mi box S σας καθώς και μια έξτρα βοήθεια αν χρειαστεί για το Cromecast !!


   Τελικά Συμπεράσματα :


   Η Xiaomi έχει βγάλει στην αγορά ένα πολύ καλό build ένα Tv Box που τα πάει πάρα πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Το android 9 τα πάει περίφημα για το πρώτο του update !!
   Δώστε του λίγο χρόνο και πιστεύω με της επόμενες αναβαθμίσεις ότι με το καιρό ολοένα θα γίνεται ακόμα και ποιο καλύτερο με λιγότερα bugs :thumbsup:
   Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...


   Xiaomi Redmi note 7 :thumbsup: s10 Γιώργος


  • Διαφήμιση
  • New

   @geozn8
   Μπράβο σου Γιώργο - Τέλειος οδηγός και συγχαρητήρια :thumbsup:

   Αύριο θα τον βγάλουμε και στο Magazino μας να τον διαβάσουν όσοι τον χρειάζονται...

   PS: Ελπίζω να μην σε πετύχαμε πάνω στο Service που έκανε η Hetzner στον Server μας και ήμασταν OFF για 20 λεπτά περίπου.. :D
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • New

   Καταπληκτικός οδηγός...θα βοηθήσει πολλά παιδιά...συγχαρητήρια !!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
  • Διαφήμιση
  • New

   Ωραία δουλειά. Μια γενική ερώτηση. Εχει καταφέρει κανεις να λειτουργήσει τις φωνητικές λειτουργίες μετά το update σε pie και πώς;

   UPDATE: Μετά απο factory reset όλα δουλεύουν μια χαρά πλέον και εμφανίζεται κ το amazon prime μετα το netflix κατι που με το upgrade δεν εμφανιζόταν.
  • New

   Παιδιά μια χαρά πιάνει η φωνητική αναζήτηση και στο απλό search πάνω αριστερά για YouTube κλπ και μέσα στο play store και μάλιστα πολύ καλά χωρίς λάθη :thumbup:
   Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...


   Xiaomi Redmi note 7 :thumbsup: s10 Γιώργος


  • Διαφήμιση